[10][12]
Tapahtumat

Mikko Rantanen omaa luokkaansa speedgolfin SM-kilpailuissa

Miesten lyöntipelin SM-kultaa 90-luvun alkupuolella saavuttanut Rantanen on voittanut kiertueen kaikki turnaukset tällä kaudella.

Ensimmäiset speedgolfin SM-kilpailut päättyivät perjantaina Kytäjällä. Avoimen 36 reiän sarjan voitti myös kiertueen kahta edellistä osakilpailua hallinnut Mikko Rantanen, jonka lyöntipelitulos oli erinomainen 148 (71–76).

Hän käytti ensimmäiseen kierrokseen 55,03 minuuttia, toiseen kierrokseen kului 43 sekuntia enemmän. Pickala Golfia edustavan Rantasen speedgolf-tulos oli vakuuttava 257,49. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Kytäjä Golfin Jari Pitkälään kertyi lähes 11 lyöntiä/minuuttia.

”Peli kulki tänään ekalla ysillä paremmin kuin eilen, ja aikakin oli reilu 1 min nopeampi kuin eilen, mutta back ninellä alkoi jalat painaa, eikä kroppa enää toiminut. Seuraksena kolme bogia ja yliyrittämisen piikkiin tripla viimeiselle (kaksi palloa vesiesteeseen)”, Rantanen sanoi.

”Olin kertakaikkiaan täysin puhki viimeisillä rei’illä kun eilinen kierros painoi vielä, mutta kaiken kaikkiaan erittäin hyvä tulos ja voitto kauden kotimaisesta päätapahtumasta tuntuu mahtavalta.”

”Nyt pari päivää lepoa ja syksyn kisoihin valmistautuminen jatkuu tiukemmilla speedgolf-treeneillä: aluksi 36 reikää putkeen ja tavoitteena elokuussa pelata Jari Pitkälän kanssa Pickalan kaikki kolme kenttää alle kahteen ja puoleen tuntiin.”

SM-mitalistit vasemmalta lukien: Jari Pitkälä, Mikko Rantanen, Jukka Ruotsila ja Timo Eskeli. Kuva: Speedgolf Finland

Tavoite on kova, mutta ei liene mahdoton. Hyvinkään Golfin Janne Linnermo ja Mika Nieminen pelasivat toissa vuonna kotikenttänsä kolmeen kertaan alle kolmen tunnin.

Suur-Helsingin Golfin Jukka Ruotsila (274,68) otti Kytäjällä SM-pronssia. Yhden kierroksen seniorisarjan voitti Pickala Golfin Timo Eskeli (147,71). Naisia kilpailuun ei ilmoittanut yhtään.

Speedgolfarit pelasivat SM-kilpailussa Kytäjän 5500 metrin pituista SE-kenttää, juoksumatkaa kertyi kierrosta kohden noin 8–8,5 kilometriä.

Speedgolf-tulos on lyöntipelitulos + aika (minuutit ja sekunnit). Esimerkiksi: 80 lyöntiä + 62 minuuttia ja 30 sekuntia = 142.30. Speedgolfissa ei käytetä tasoituksia. Kilpailut pelataan miesten klubitiiltä (keltainen tiipaikka).

Speedgolf-par on kentän par + 54 minuuttia, esimerkiksi par 72 + 54 minuuttia = 126.