18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Suomen joukkue aloitti pelit Special Olympics -kisoissa

Ville Lipsanen (vas.) ja Pauli Jarimo mitalitunnelmissa Shanghain maailmankisoissa neljä vuotta sitten.

Joukkueen valmentajat Jokeri Mikkola ja Lasse Lipsanen ovat tyytyväisiä joukkueen peli-ilmeeseen ja tekemisen laatuun ennen varsinaisia kisakierroksia. Special Olympics -maailmankisoihin kuuluu lisäksi viiden päivän Host Town -ohjelma, jolloin tutustutaan paikalliseen kulttuuriin.

”Meillä ei ollut käytössä golfkenttää Host Townissa (kaksi golfkenttää koko Kreikassa), joten sovelsimme asioita ja laitoimme rangen ja lähipelitreenit pystyyn paikalliseen ulkoilmatenniskeskukseen. Siellä oli mahdollista harjoitella täysiä lyöntejä aina rautaseiskaan asti”, Mikkola sanoi. ”Lisäksi meillä oli hyvää aikaa tehdä fysiikka- ja kehonhallintatreenit. Kaksi päivää on nyt tutustuttu kenttään. Glyfadan kentällä ei ole vesiesteitä, mutta suurin haaste on pysyä väylillä: joka kerta kun missaa väylän, joutuu puiden takia ottamaan välilyönnin.”

Sama joukkue on ollut koossa edellisten, Shanghaissa vuonna 2007 pidettyjen maailmankisojen jälkeen. Ryhmällä on kymmenkunta leiriä vuosittain, sen lisäksi pelaajilla on ollut omissa seuroissa aktiivista toimintaa omien henkilökohtaisten valmentajien kanssa. Suomessa ryhmään kuuluu lisäksi Jere Suominen, joka ei tällä kertaa ole mukana kisoissa.

Shanghain kisoissa Pauli Jarimo ja Ville Lipsanen saavuttivat omissa sarjoissaan pronssia, ja hopeaa Level 5 -luokassa. Kahden edellisen vuoden Suomen mestari Samu Alander pelaa ensimmäiset maailmankisat golfissa: Alander on ollut aiemmin mukana kolme kertaa lentopallossa, saaden hopeaa Shanghaissa.

Parhaat kehitysvammaiset kilpailevat golfissa tasoituksella viisi. Lipsanen sekä Alander pelaavat Ateenassa tasoituksella 19, Jarimon tasoitus on 35.

Special Olympics -maailmankisat ovat vuoden suurin urheilutapahtuma, jossa kilpailee 7500 urheilijaa kolmessakymmenessä eri lajissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje