27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Speedgolf Tour käynnistyy Hyvinkäältä

Täysi golfkierros sujuu ripeimmiltä reilusti alle tunnin. Aamuvirkuille ripsakintuille järjestetään kauden mittaan viisi kilpailua. Tour käynnistyy perjantaina 19.5 Hyvinkäällä.

Mikko Rantanen osallistui ensimmäisenä suomalaispelaajana syksyllä 2016 speedgolfin epävirallisiin MM-kisoihin USA:ssa. Jalkarevähdyksen vuoksi hän joutui keskeyttämään hyvistä asemista toisella kierroksella.

Hyvi Golf on ollut speedgolfin edelläkävijä jo useiden vuosien.  Kenttäyhtiön toimitusjohtaja MikaNieminen sekä valmentajina toimivat Janne Linnermo ja Heikki Hirvonen kuuluvat innokkaimpiin ja nopeimpiin speedgolfin harrrastajiin Hyvinkäällä.

”Innostuttuani speedgolfista olen käynyt tutustumassa Hyvinkään toimintaan. Heidän sekä Antti Hiltusen ja Jari Pitkälän kanssa näimme ajan otolliseksi perustaa oma järjestö ja kiertue lajin harrastajille”, Rantanen kertoo.

Tourin ohjelmassa on Hyvinkäällä 19:s toukokuuta pidettävän kisan lisäksi ”juoksut” Kulloossa sekä Kytäjällä (SM-kisat, 36 reikää). Elo-syyskuulle on myös aikataulutettu kaksi kisaa, joiden pelipaikat ovat vielä avoimia.

Janne Linnermo ( vas.) ja Mika Nieminen jolkottelivat kaudella 2014 54 reikää ja 22,7 kilometrin urakan vaivatta alle kolmen tunnin kotikentällään Hyvi Golfissa.

”Harrastajia on varmasti muuallakin päin Suomea. Toivomme, että lajista kiinnostuneet lähtisivät rohkeasti mukaan jo ensimmäiseen tapahtumaan.”

Hyvinkäällä kisassa pelataan noin 5400 metrin pituista kenttää. Tulos on yhdistelmä lyöntipelituloksesta sekä käytetystä ajasta minuutteina.

Rantasen suunnitelmissa on lähteä syyskuussa Englannissa pidettäviin British Speedgolf-kisoihin sekä edellisvuoden tapaan lokakuussa Chicagossa pidettäviin MM-kisoihin, mikäli ne toteutuvat.

”Innostusta kansainvälisiin kisoihin osallistumisesta on ollut jo muillakin. Speedgolfilla on tilausta. Uskon, että muutaman vuoden kuluttua harrastajia on huomattavasti nykyistä enemmän ja saamme miesten lisäksi naisia omiin sarjoihinsa”, Rantanen ennustaa lopuksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje