Janne Linnermo ( vas.) ja Mika Nieminen jolkottelivat 54 reikää ja 22,7 kilometrin urakan vaivatta alle kolmen tunnin kotikentällään Hyvi Golfissa.
Speedgolf | Tapahtumat |
9.9.2014

Hyvinkäällä tehtiin speedgolfin ennätyksiä

Hyvi Golf on Suomessa edelläkävijä speedgolfin kehittämisessä. Lajia on Hyvinkäällä pelattu kolme kesää, aamukierroksille on kerääntynyt keskimäärin 6-9 pelaajaa. Yhteensä ripeän pellin harrastajia Hyvi Golfissa lasketaan olevan parikymmentä.

Tiistaina sää suosi neljää rohkeaa, jotka ottivat tavoitteekseen kolmen kierroksen pelaamisen alle kolmen tunnin. Edellisvuonna hyvinkääläiset pelasivat kaksi kierrosta alle kahden tunnin, osallistujia oli kuusi.

Toimitusjohtaja Mika Nieminen ( hcp 2,6) ja seuran pro Janne Linnermo (+1,3)pelasivat ensimmäisessä parissa. Toisen muodostivat Heikki Hirvonen (0,2) sekä Ville Miettinen (0,3)

Säännöt ovat selkeät, lyönnit ja käytetyt minuutit lasketaan yhteen, tasoituksia ei ole. Putatessa lipun saa pitää reiässä. Mikäli pallo hukkuu, arvioidulle lyöntilinjalle saa dropata toisen pallon yhdellä penaltilla.

Nieminen ja Linnermo pelasivat avauskierroksen 50 minuutissa, tulokset olivat 85 ja 86. Mäkisellä kentällä siirtymiin kuluu energiaa ja aikaa, jota kuluu myös siirtymisessä viimeiseltä viheriöltä ensimmäiselle tiille.

”Eka kiekka oli varsin vauhdikas. Se vaati ehkä hieman veroa seuraavilla. Mukavasti tämä meni, vaikeuksia ei ollut. Jalat olivat loppua kohden hieman poissa pelistä, epätasaisen vauhdin johdosta pohkeet kramppasivat”, Mika Nieminen kertoi.

Janne Linnermo on kesän aikana pelannut noin 30 kierrosta yhdellä mailalla, joka kaikilla kolmen kierroksen marathoniin osallistujillla rautaseiska.

Janne Linnermo ja speedgolfin loppuasenoto= nopea askel eteenpäin.

Janne Linnermo ja speedgolfin loppuasenoto= nopea askel eteenpäin.

”Lyöminen kesti hyvin loppuun asti, siitä kertoo varmasti sekin, että viimeinen kiekka oli paras (84). Lähipeli oli tänään vaikeaa. Yhdellä mailalla pelaaminen opettaa myös kehittämään erilaisia lyöntejä”, Linnermo tietää.

Kisan neljäs osallistuja Heikki Hirvonen joutui jättäytymään sovitusta alle kolmen tunnin tahdista. Ville Miettisen pari jolkotteli maaliin yhteisajassa kolme tuntia ja kymmenen minuuttia.

Vierailijat ovat tervetulleita mukaan, muistuttavat Janne Linnermo ja Mika Nieminen. Lisätietoja facebookissa Hyg Speedgolf.

Vierailijat ovat tervetulleita mukaan, muistuttavat Janne Linnermo ja Mika Nieminen. Lisätietoja facebookissa Hyg Speedgolf.

”Tämä kisa oli tietysti kauden huipentuma. Vuonna 2015 yhteiseksi tavoitteeksi on määritelty neljän kierroksen vetäminen alle neljän tunnin”, Mika Nieminen kertoi lopuksi.

Teemu Tyry

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Ihme , että Linnermo, seuran head proo, suostuu tällaiseen pelleilyyn. No tasoitus on kumminkin hyvä.

Nm kuokka aika kovaa suunsoittoa sikäli kun et varmaan ole edes lajia kokeillut. Ei pidä tuomita kokeilematta. Omasta mielestä hauska tapa nähdä golfia eri perspektiivistä ja kehittää omassa pelissään lyöntiä, kuntoa ja keskittymistä. Speedgolf on sitä paitsi hyvää mainosta lajille uusien pelaajien saamiseksi. Etenkin nuorista on kentillä pulaa ja moni nuori kertoo golfkierroksen tarvittavan ajan olevan este harrastukselle mm. Koulun ohella. Tämä varmasti houkuttelee.

Loistava juttu vs. ällöttävä perinteinen lonniminen, jota näkee joka hemmetin kierros. Pyritään aina kolmen tunnin kiekkaan kenttä kun kenttä (2-3 pelaajaa). Harvoin pääsee, koska taivastelijoita on aina edessä. Eilen oli upea poikkeus ja ohi päästettiin ilman suurempia ongelmia. Tätähän vois vaikka pelailla enemmänkin jos vois hoitaa lenkit kentällä 🙂 Erilliset nopeen pelin ajat vaan rohkeesti kentille

Speedgolf on hauskaa ja todella hyvää kuntoilua! Tänä vuonna pelaillut speedgolfia ennen töissä käyntiä. 9 reikää pelattuna ja kello 08:30 toimistolla. Nopeaa ja hyvää kuntoilua eikä tule sitä turhaa hieromista. Auttaa myös ”hitaan” golfin peluuseen.

liittoa, tässä olisi oiva projekti golfliitolle. kaikkien on pelattava vastaavassa ajassa, peltoniemi voisi vaikka laskea kuinka paljon enemmän mahtuisi golfkentälle pelaamaan ja kuinka monta lisämiljoonaa golfliitto saisi hiekkalaatikkoonsa haudattavaksi, ha ha ha on hauskaa …

Tällainen ”paiskominen” on häpeäksi lajille ja kentät, jotka tällaiseen pelleilyyn suostuvat osoittavat epätoivonsa saadakseen jotain huomiota. Tässä ei kunnioiteta lajia ja sen perinteitä millään tavalla. Mitä seuraavaksi? Mopogolfia kentille? Hyh.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.