27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Hyvinkäällä tehtiin speedgolfin ennätyksiä

Janne Linnermo ( vas.) ja Mika Nieminen jolkottelivat 54 reikää ja 22,7 kilometrin urakan vaivatta alle kolmen tunnin kotikentällään Hyvi Golfissa.

Hyvi Golf on Suomessa edelläkävijä speedgolfin kehittämisessä. Lajia on Hyvinkäällä pelattu kolme kesää, aamukierroksille on kerääntynyt keskimäärin 6-9 pelaajaa. Yhteensä ripeän pellin harrastajia Hyvi Golfissa lasketaan olevan parikymmentä.

Tiistaina sää suosi neljää rohkeaa, jotka ottivat tavoitteekseen kolmen kierroksen pelaamisen alle kolmen tunnin. Edellisvuonna hyvinkääläiset pelasivat kaksi kierrosta alle kahden tunnin, osallistujia oli kuusi.

Toimitusjohtaja Mika Nieminen ( hcp 2,6) ja seuran pro Janne Linnermo (+1,3)pelasivat ensimmäisessä parissa. Toisen muodostivat Heikki Hirvonen (0,2) sekä Ville Miettinen (0,3)

Säännöt ovat selkeät, lyönnit ja käytetyt minuutit lasketaan yhteen, tasoituksia ei ole. Putatessa lipun saa pitää reiässä. Mikäli pallo hukkuu, arvioidulle lyöntilinjalle saa dropata toisen pallon yhdellä penaltilla.

Nieminen ja Linnermo pelasivat avauskierroksen 50 minuutissa, tulokset olivat 85 ja 86. Mäkisellä kentällä siirtymiin kuluu energiaa ja aikaa, jota kuluu myös siirtymisessä viimeiseltä viheriöltä ensimmäiselle tiille.

”Eka kiekka oli varsin vauhdikas. Se vaati ehkä hieman veroa seuraavilla. Mukavasti tämä meni, vaikeuksia ei ollut. Jalat olivat loppua kohden hieman poissa pelistä, epätasaisen vauhdin johdosta pohkeet kramppasivat”, Mika Nieminen kertoi.

Janne Linnermo on kesän aikana pelannut noin 30 kierrosta yhdellä mailalla, joka kaikilla kolmen kierroksen marathoniin osallistujillla rautaseiska.

Janne Linnermo ja speedgolfin loppuasenoto= nopea askel eteenpäin.

Janne Linnermo ja speedgolfin loppuasenoto= nopea askel eteenpäin.

”Lyöminen kesti hyvin loppuun asti, siitä kertoo varmasti sekin, että viimeinen kiekka oli paras (84). Lähipeli oli tänään vaikeaa. Yhdellä mailalla pelaaminen opettaa myös kehittämään erilaisia lyöntejä”, Linnermo tietää.

Kisan neljäs osallistuja Heikki Hirvonen joutui jättäytymään sovitusta alle kolmen tunnin tahdista. Ville Miettisen pari jolkotteli maaliin yhteisajassa kolme tuntia ja kymmenen minuuttia.

Vierailijat ovat tervetulleita mukaan, muistuttavat Janne Linnermo ja Mika Nieminen. Lisätietoja facebookissa Hyg Speedgolf.

Vierailijat ovat tervetulleita mukaan, muistuttavat Janne Linnermo ja Mika Nieminen. Lisätietoja facebookissa Hyg Speedgolf.

”Tämä kisa oli tietysti kauden huipentuma. Vuonna 2015 yhteiseksi tavoitteeksi on määritelty neljän kierroksen vetäminen alle neljän tunnin”, Mika Nieminen kertoi lopuksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)