11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Opetusvideot - Vaikeat paikat

Vaikeat paikat: Pallo ylämäessä

Kuva: Janne Mikkilä

Ari Savolainen kertaa videolla, mihin se pallo ylärinteestä lyötäessä herkästi kääntyikään, ja miten kierteen vaikutusta voi pienentää.

Golfkierroksella tulee väistämättä eteen epätavallisia paikkoja ja lyöntejä. Pallo voi maata rinteessä, jalkojen ylä- tai alapuolella, tai se voi olla hankalasti bunkkerissa tai syvässä raffiruohossa.

Monet paikat eivät ole niin vaikeita kuin miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät, kunhan tiedät mitä teet. Golfvalmentaja ja entinen -ammatilainen Ari Savolainen näyttää tällä videolla, mitä on muistettava ottaa huomioon, kun pallo makaa ylämäessä.

Ylärinteestä pallo ensinnäkin nousee korkealle, ja se on osattava huomioida mailavalinnassa. Rinne myös tuppaa kääntämään lyöntiä. Se voidaan kompensoida lyönnin linjauksessa, mutta jos se ei syystä tai toisesta ole mahdollista, näyttää Savolainen käyttökelpoisen kikan, jonka avulla lyönnin voi pitää mahdollisimman suorana.

Sitten vain treenaamaan. Se onnistuu muuten sisätiloissakin. Monessa hallissa on kallistettavia lyöntialustoja, jossa kulman voi säätää haluamakseen. Niiden päältä lyömällä näitäkin oppeja voi kokeilla käytännössä jo ennen kuin nurmi ulkona alkaa vihertää.

Kaikki opetusvideot löydät kootusti osoitteesta www.golfpiste.com/opetusvideot/ 

Artikkeli aiheesta on julkaistu Golflehdessä 1/2023.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje