18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Heinin golfkoulu - Opetusvideot

Heinin Golfkoulu – Rintarangan 3D-liike

Läpimeno jää usein svingin muiden osien varjoon. Syyttä, sillä sen merkitys on lyönnissä suuri.

Hartioiden kierrosta taakseviennissä puhutaan paljon. Läpimenon kierto jää usein vähemmälle huomiolle. Se on kuitenkin vähintään yhtä merkittävä liikesuunta voimien suuntautumista ajatellen.

Taakseviennissä hartiat kiertyvät noin 90 astetta ja läpimenossa hartioiden kierto ohittaa lantion ja loppuasennossa rintakehä osoittaa reilusti ohi kohteen. Hartioiden kierto läpimenossa saa vastavoimaa lantiosta, joka osaltaan mahdollistaa tehokkaan voimantuoton.

Osumapuhtauden vuoksi hartioiden kierto tulisi toteuttaa niin, että selkärangan kulma säilyy vakaana. Taakseviennissä kohteenpuoleinen olkapää liikkuu leuan alapuolelle ja taaempi olkapää takaviistoon ylös tehden samalla tilaa hartioiden kierrolle.

Olkapäät pysyvät tuettuina ja on tärkeää oivaltaa, että rintakehä kiertyy – eivät pelkät olkapäät.  Tämä onnistuu, kun yläselän ryhti säilyy lyönnin aikana.

Läpimenossa hartiat kiertyvät peilikuvana taakseviennistä. Kohteenpuoleinen olkapää liikkuu yläviistoon taakse, poispäin kohteesta. Taaempi olkapää liikkuu puolestaan alakautta selkärangan kulmat säilyttäen. Tämä tulisi tapahtua niin, että keskilinja säilyy ja sivuttaisliikettä kohteeseen tulisi välttää. Näin svingin keskus pysyy vakaana ja mailanpään vauhti nopeana.

Artikkeli aiheesta on julkaistu Golflehdessä 3/2022

Kaikki opetusvideot löydät osoitteesta www.golfpiste.com/kategoria/opetusvideot/

Kiitos! @laSellaGolf 

Lue seuraavaksi: Heinin Golfkoulu – Hartioiden kierto

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje