100 metriä – 100 päivää, miten se tehdään? - Golfpiste.com

17.12.–23.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista
Muut videot - Opetus - Opetusvideot

100 metriä – 100 päivää, miten se tehdään?

Projektin alkajaisiksi tehty kuntotesti toimii pohjana harjoitussuunnitelmalle. Videolta selviää osallistujien lähtötaso ja valmentajien vaikutelma ensitapaamisesta.

Miten golflyöntiin saadaan lisää pituutta? Ikuisuuskysymys, jota moni on yrittänyt ratkaista lähinnä jokavuotisella draiverihankinnalla. Sopiva työkalu on osa yhtälöä, mutta jonkun täytyy myös liikutella mailaa.

Se jokin on golfari. Tyypillisesti syvälle lajiin hurahtanut ja innostunut, joskin usein hieman laiska ja mukavuudenhaluinen, mitä tulee harjoitteluun ja hikoilemiseen.

Golf on tekniikkalaji, jossa voimasta on hyötyä vain, kun se osataan valjastaa palvelemaan oikealla tavalla. Voiman merkitystä on kuitenkin turha ylenkatsoa ja aliarvioida.

Nykyhuiput ovat lähes poikkeuksetta atleettisia ja urheilullisia – ja lyödään John Daly -kortti pöytään jo tässä vaiheessa, kaavan vahvistavana poikkeuksena.

Lähdemme 100 päivää 100 metriä -projektissamme liikkeelle siitä, että hyvästä fysiikasta on hyötyä dynaamisessa golfsvingissä. Keskitymme siksi harjoittelussamme golfsvingin hiomisen lisäksi fyysisen suorituskyvyn kehittämiseen.

Projektin tavoitteena on paitsi tarjota tavallisille golfareille videoiden muodossa hyviä harjoitteita oman treenaamisen ja kehittymisen kulmakiviksi, myös selvittää, miten fyysisen suorituskyvyn kehittyminen näkyy lyönnin mitassa.

Uskomme vakaasti, että sadassa päivässä tavallinen golfari saa paljon aikaan, kun harjoittelu on suunnitelmallista ja sitoutunutta.

Testit treenaamisen pohjana

Aloitimme projektimme testaamalla osallistujien fyysisen suorituskyvyn helmikuun puolivälissä. Fysiikkaharjoittelusta vastaava Jessica Reiman Fressistä laatii testien perusteella osallistujille henkilökohtaisen harjoitusohjelman, jonka runko perustuu samoihin liikkeisiin, jotka ovat videoiden muodossa myös teidän hyödynnettävissänne.

Julkaisemme ensimmäiset videoidut harjoitusohjeet maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

Tämänhetkinen draivin mitta selviää testeissä 28.2. Myös tästä testistä on luvassa yhteenveto videoiden muodossa. Testit toimivat pohjana valmentajillemme Jessica Reimanille, Janos Uotilalle ja Mika Piltzille, jotka vastaavat osallistujien henkilökohtaisten harjoitusohjelmien suunnittelusta ja heidän ohjeistamisestaan.

1500 metrin suotutesti saa kovakuntoisimmankin kuntoilijan haukkomaan henkeään.

Henkilökohtaista harjoitusohjelmaa noudatetaan 100 päivän ajan. Yhteisissä harjoituksissa Fressin salilla hikoillaan kymmenkunta kertaa ja Mika Piltzin opissa käydään puolentusinaa kertaa. Itsenäisesti osallistujat harjoittelevat keskimäärin 4 kertaa viikossa.

Kaikki mukaan valitut osallistujat ovat vakuuttaneet olevansa sitoutuneita ja motivoituneita, joten 100 päivän päästä pallon pitää lentää ja raudankin liikkua paljon paremmin kuin nyt.

Projektin etenemistä voit seurata Golfpisteessä viikoittain kesäkuun ensimmäiselle viikolle asti. Julkaisemme sivuillamme myös kaikki videoidut harjoitusohjeet.

Toivottavasti ne motivoivat myös sinua tarttumaan haasteeseen ja suuntaamaan salille ja rangelle!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

    TuomoA says:

    Öö.. eikös tähän haettu sellaisia harrastajia joiden perus ja lihaskuntoa pyrittiin parantamaan? Kuinkahan hyvin se onnistuu tyypeille jotka treenaa 5-6krt viikossa jo valmiiksi? Olisiko ollut hyödyllisempää valita henkilöitä, jotka eivät harjoittele niin paljon ja näin ollen olisivat saaneet varmasti tästä 100 päivästä enemmän. Esim. Jos nais henkilö lyö 200m draivia, ollaan jo semi-ammattilais mitoissa.

    Reverend says:

    Kova sana, jos tuohon 190 metriin tulee vielä satku lisää.

    Sami Sarpakunnas says:

    Kiitos kommenteista.
    Reverendille: tavoite on toki vähän maltillisempi, eli 100 metriä kuudelle henkilölle.
    Tuomoalle: Projektissa on mukana hyvin monenlaisia golfareita. Osa harjoittelee säännöllisesti, osa ei niinkään. Lähtötason, harjoittelutottumusten ja golfillisen tason suhteen mukana on aika kattava otos suomalaisista harrastajista. Yhtä lailla mielenkiintoista on selvittää, miten fysiikkaharjoittelun muuttaminen golfiin räätälöidyksi vaikuttaa lyönnin mittaan. Kaikkein kovakuntoisimpien ryhmäläisten kohdalla suurin merkitys tulee olemaan golfvalmennuksella. Johtopäätösten aika on kuitenkin vasta kesäkuun alussa.