14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Vuvuzelat soivat myös Valenciassa

Eteläafrikkalaiset messuesittelijät innostuivat antamaan ääninäytteitä vuvuzela-torvillaan. Kuva: Harri Nyman

Etelä-Afrikka valittiin erääksi vuoden golfkohteista kansainvälisillä golfmessuilla Valenciassa Espanjassa. Voittajat juhlivat huomionosoitustaan töräyttämällä enemmän tai vähemman rytmikkäästi jalkapallon MM-kisoista tuttuja vuvuzela-torvia.

Palkituista golfkohteista oli ylitarjontaa, kun voittajiksi selviytyivät omissa sarjoissaan myös Argentiina, Australia, Arizonan Scottsdale, Punta Cana Dominikaanisessa tasavallassa, Kalifornian La Quinta sekä North & West Links -kentät Irlannissa.

Vuoden eurooppalaiseksi golfmatkailukohteeksi valittiin Walesissa sijaitseva Celtic Manor, jossa pelattiin tämän vuoden Ryder Cup. Voittoisan Euroopan joukkueen kapteeni Colin Montgomerie sai IAGTON:n (Kansainvälisen golfmatkanjärjestäjien yhdistyksen) kunniapalkinnon.

Kanadan Prince Ewdard Island sai puolestaan vuoden ”vielä löytämättömän” golfkohteen arvonimen, ehdolla oli myös Ruotsi. Valencian golfmessuilla oli yli 1400 näytteilleasettajaa ja golfmatkanjärjestäjää 65 maasta. Ensi vuonna IGTM (International Golf Travel Market) järjestetään Turkin Belekissä ja Antalyassa.

Harri Nyman

Ajankohtaista: Golfmatkailu elpyy maailmalla

Yli 1400 golfmatkanjärjestäjää ja näytteilleasettajaa osallistuu tällä viikolla maailman suurimpaan golfmatkailutapahtumaan (International Golf Travel Market, IGTM) Valenciassa Espanjassa. Golfmatkailu on järjestäjien mukaan vielä vaikeuksissa taloudellisen taantuman vuoksi, mutta golfmatkojen kysyntä on kuitenkin vähitellen elpymässä. Suomalaisista golfkohteista mukana on omalla osastollaan Vanajanlinna.

Red

Ongelma matkatoimistoille on kuitenkin se että hinnat ovat laskeneet ja voittomarginaalit siten pienentyneet, sanoo kansainvälisen golfmatkanjärjestäjien yhdistyksen IAGTO:n toimitusjohtaja PeterWalton. Tämän seurauksena yritykset ovat vähentäneet työntekijöitaan ja työpäivät ovat pidemmät. Waltonin mukaan tilanne on kuitenkin erilainen eri puolella maailmaa, ja esimerkiksi Pohjoismaissa matkojen kysyntä on edelleen hyvä. Islannin tulivuorenpurkaus ja siitä johtunut lentokielto aiheutti myös alalle suuria vaikeuksia. Messuilla on mukana myös Vanajanlinna Golf. Vanajanlinnan toimitusjohtaja Pekka Vihma kertoo odottavansa sitovimpia sopimuksia matkanjärjestäjien kanssa kuin viime vuonna Malagassa tai vuonna 2008 Marbellassa. Vihman mukaan taloudellinen tilanne on rauhoittunut, mutta Vanajanlinnan on edelleen tehtävä rajusti töita houkutellakseen ulkomaisia golfaajia Suomeen. Valencian golfmessut päättyvät torstaina. Harri Nyman

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje