26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Vesa Airio

Santa Maria Golf & Country Club – kumpuja ja vesiputouksia

Espanjan Aurinkorannikon huikean golf-tarjonnan helmiin kuuluva Santa Maria Golf & Country Club hurmaa mielenkiintoisilla ja haastavilla väylillään

Kauniin Marbellan turistikaupungin rantahiekoilla ei näy enää kissaakaan. Kaunis iltapäivä on vaihtunut viileneväksi illaksi. Muutama nuori vielä kulkee paitahihasillaan, mutta varsinkin paikalliset ovat vuorautuneet tiukasti talvisiin vaatekertoihinsa. Vain osa ravintoloista jaksaa pitää oviaan auki harvakseltaan maleksiville turisteille helmikuussa Espanjassa.

Santa Maria on todellinen jalokivi Costa del Golfin kenttien helminauhassa. Marbellasta hieman itään sijaitsevalle Santa Maria Golf Clubille hurauttaa vuokra-autolla vajaassa vartissa.

Proshopin edestä avautui upea näkymä vesiesteiden täplittämälle kentälle. Vettä, puita, kallistuksia ja mielenkiintoisia muotoja kentällä riittää. Caddiemaster köyhdytti matkakassaani seitsemälläkymmenellä eurolla, hinta sisälsi kärryn. Harmikseni jouduin lähtemään kentälle yksin, aamun lähdöt olivat joko täysiä tai kokonaan tyhjiä.

Pallonpesu alkaa ykköstiiltä

Ykkösen avauslyönti on kuumottava, periaatteessa kaksi vesiestettä vaanii pelaajien palloja ennen vasemmalle kaartavaa väylää. Molskautin ensimmäisen kuulani komeasti veteen ja vähän korvat punoittaen kaivoin seuraavan pallon taskun pohjilta rauhallisempaa kakkossyöttöä varten.

Muutaman pelatun väylän jälkeen kentän teema tuli hyvin selväksi, korkeuseroja ja tuuheiden puiden varjostamia rännejä silmiä hivelevän kauniissa maisemissa.

Takalenkin alussa kohtasin pienen vesiputouksen ja heti kohta perään näköalapaikan. Jäinkin hetkeksi tiirailemaan kentän näkymiä aidatulta taukopaikalta. Perässäni tuleva ryhmä laukoi juuri pallojaan ysiväylän tiiboksin edessä aukeavaan lampeen. Muitakin ryhmiä näytti pikkuhiljaa liikkuvan etuysillä.

Santa Maria osoittautui pelimiehen (ja naisen) kentäksi. Ihan ensimmäisellä kerralla kentän kaikkia niksejä en pystynyt tiipaikoilta lukemaan. Arvioisin kentän yhdeksi mielenkiintoisimmista pelaamistani Marbellan alueella. Seuraavalle kerralle yritän kyllä rekrytoida peliseuraa ja jos mahdollista – paikallistuntemusta omaavaa!

Lisää Veskun kenttä kokemuksia Costa del Golfilta ja muualtakin golf-maailmasta osoitteessa:https://golfcrackers.blogspot.com

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen:

Varaaminen netissä sujuu helposti alla olevan linkin kautta. https://www.cssonlinegolf.com/golf/santa-maria.html?lang=en&theme=santa-maria&modulo=golf#/home kautta.

Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla, varauksen yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä näet suositellun perumisajan (yleensä kolme päivää).

Hinnoittelu elää voimakkaasti sesongeittain. Helmikuussa 2019 nettiajanvarauksella kahdeksantoista reikää maksoi 70 e (mid season), toukokuussa tarjoushinnat alkavat 38,50 eurosta, riippuen vielä kellonajasta, pelaajamäärästä ja päivästä. Klubilla on selkeä hinnasto, jonka voi katsoa nettisivuilta
http://www.santamariagolfclub.com/en/reservas/proceso/

Varauksen voi tehdä luotettavasti osoitteessa: https://www.cssonlinegolf.com/golf/santa-maria.html?lang=en&theme=santa-maria&modulo=golf#/home

Palvelut paikan päällä:

Hyvät parkkipaikat suojaisalla sisäpihalla. Lisäpalveluina klubi tarjoaa tennistä ja eräänlaista keilausta. Ravintola, kahvila ja  proshopissa hyvät valikoimat. Ykköstii klubin vieressä, sesonkiaikoina startteri paikalla. Nettisivuilla hyvät kuvaukset väylistä. Ravintolapalveluihin en ehtinyt tutustumaan käynnilläni.

Ruusuja:

Mielenkiintoiset ja haastavat väylät. Hieno ja hyvin hoidettu kenttä. Mukava ilmapiiri proshopissa ja miellyttävä palvelu. Ehdottomasti kokeilun arvoinen kenttä.

Risuja:

Haastava kenttä aloittelevalle golfarille näennäisestä lyhyydestään huolimatta, monta avausta veden yli.

Kentän pituudet metreinä:
Par 70, 18 reikää
Valkoinen 6114
Keltainen 5325
Sininen –
Punainen –

Scorecard:
https://clubsg.skygolf.com/courses/course/27612/Santa_Maria_Golf_and_Country_Club.html?tab=scorecard&#Scorecard

Yhteystiedot:

Santa María Golf & Country Club
Carretera Cádiz – Málaga, km 192
Tel: +34 952 831 036
Fax: +34 952 834 797

Caddy Master
caddymaster@santamariagolfclub.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Kimmo MT Pennanen says:

    Yhdyn kirjoittajan näkemyksiin Santa Mariasta. Se on Aurinkorannikon parhaita kokonaisuuksia layoutin, kunnon, palveluiden ja saavutettavuuden näkövinkkeleistä. Varsinkin tunnelma on hieno, jotenkin brittiläisen kohtelias ja positiivinen. High season -hinnat voisivat olla vähän huokeammat, mutta rahalle saa kyllä katetta riittämiin. Arvelen, että muinainen joenpohja, jolle kenttä on rakennettu, antaa runsaasti vettä, koska kenttä on aina vehreä ja ”tuore”. Ja onhan siellä vettä yllin kyllin näkyvissäkin, ja se kaikki on pelissä. Suoraan lyövä normimittainen golfari pärjää siellä kyllä loistavasti, koska keltainen tee antaa mittaa alle 5500 m. Ravintola on golfklubien huippua. Eikä kentän ylittävä moottoritie tule edes mieleen pelatessa, koska melu jää taivaalle. Jos on jäänyt väliin, kannattaa ehdottomasti vierailla. Fuengirolasta vartin matka rantatietä länteen.

  • Veskua says:

    Kiitos kommentista! Santa Maria vaatinee monta pelikertaa oikeiden maila- ja linjausvalintojen kohdistamiseen. Huippu kenttä!