18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Lissabon kasvaa golfrannikoksi

Praia D´El Rey on upea kenttä Atlantin rannalla.

Pyysimme neljää merkittävää golfmatkanjärjestäjää poimimaan valikoimistaan suosikkikohteensa ja antamaan uutuuskohteita etsiville eväitä tulevia matkoja varten.

Golf Tailorsin Ilkka Särkiselle suosikkikohteen noukkiminenon varsin helppo tehtävä, vaikka hyviä vaihtoehtoja on paljon. Kaikki neljä matkanjärjestäjää nostivat Lissabonin ”Golf Coastin” listojensa kärkipäähän, Särkinenykköseksi.

”Minun mielestäni Lissabonin alueella on golfarille juuri nytEuroopan paras hinta/laatu-suhde. Erityisesti sydäntalven aikaan, jolloin paketoidut matkat ovat todella huokeita. Sääkin on keskimäärin talvikuukausina hyvä, lämpöä 15-20 astetta. Sadettakin tulee yleistä käsitystä vähemmän”, Särkinen markkinoi.

Monissa paketeissa majoitukseen on yhdistetty rajaton golf, joka on suomalaisten arvoasteikolla usein korkealla.

”Lissabon on lähellä. Suora lento kestää alle neljä tuntia ja siirtymät lentokentältä kohteisiin ovat keskimäärin vaivattomia ja tiet hyviä. Tärkeänä viihtyvyystekijänä on myös portugalilainen sydämellinen ystävällisyys sekä siihen liittyvä korkeatasoinen palvelu ”, Särkinen listaa.

Hinnat on oheisissa paketeissalaskettu edullisimpien lentohintojen mukaan ja ne voivat vaihdella matkustuspäivien mukaan. Syys-lokakuussa ja maaliskuun lopusta kesäkuulle hinnat ovat noin 150-200 euroa kalliimmat.

Lissabonin seudun lisäksi Golf Tailorsin pääkohteisiin kuuluvat mm. Espanjan eri kohteet, Dubai, Abu Dhabi sekä Etelä-Afrikka.

Oeste Region

Oeste Region Atlantin rannalla Lissabonista noin tunnin matkan päässä pohjoiseen on noussut monen mielestä maan uudeksi ykkösalueeksi golfareille.

Bom Sucesso on yksi Oesten alueen huippukentistä.

Bom Sucesso on yksi Oesten alueen huippukentistä.

”Majoitusvaihtoehdoissakin löytyy, Marriott-hotelli tai Praia del Reyn huoneistot ovat parhaat. Kolme kenttää, Praia del Rey, Seve Ballesterosin viimeiseksi työksi jäänyt Royal Obidos ja Bom Sucesso sijaitsevat 15 minuutin ajomatkan sisällä. Näistä rakentuumainiosti erittäin tasokas paketti, joka sopii sekä pariskunnille että myös pienille ryhmille”, Särkinen luettelee.

Talvikuukausien hinnat alkavat875 € henkeä kohti ja se sisältää TAP Portugalin lennot, 7 yön majoitus Marriott Praia del Rey -hotellissa aamiaisella, 6 kierrosta golfia Praia del Reyn, Royal Obidoksen ja Bom Sucesson kentillä, ja vuokra-auton Lissabonin lentoasemalta.

Costa Azul

Costa Azul (Tejo-joen eteläpuoli) sopii ensisijaisesti niille, joille pelaaminen on matkan tärkein anti, sillä kahta kenttäävoi kiertää rajattomasti.

Costa AzulAroeiran hinnat alkavat 875 € henkeä kohden ja se sisältää TAP Portugalin lennot, 7 yön majoitus Aroeiran huoneistossa, 7 päivän rajaton golf Aroeiran kahdella kentällä ja vuokra-auto Lissabonin lentoasemalta.

Lissabonin luksusta

”Kolmantena vaihtoehtona ovat Cascaisin ja Estorilin alueet, jotka sijaitsevat vain 40 minuutin päässä Lissabonin keskustasta. Majoitusvaihtoehtoja on upeiden kenttien yhteydessä sijaitsevissa hotelleissa. Oitavos Dunes ja Penha Longa ovat isännöineet jopa ET:n kisoja. Nämä matkat sopivat ensisijaisesti pariskunnille, sekä sellaisille ryhmille, jotka haluavat matkansa aikana tehdä muutakin kuin pelata golfia.

Oitavos Dunes tarjoaa upeita golfmaisemia. Cascaisin ja Estorilin alueet tarjoavat matkailijoille muutakin kuin golfia.

Oitavos Dunes tarjoaa upeita golfmaisemia. Cascaisin ja Estorilin alueet tarjoavat matkailijoille muutakin kuin golfia.

Cascaisin Quinta da Marinhan hinnat alkavat 895 eurosta per henki ja se sisältää TAP Portugalin lennot, 7 yön majoitus Quinta da Marinha –hotellissa aamiaisella sekä rajaton golf hotellin kentällä + lentokenttäkuljetukset.

Eri matkanjärjestäjien Portugalin matkoja löydät täältä.

Jatkuvaa räätälöintiä

Susanna ja Ilkka Särkinen ovat pyörittäneetGolf Tailors -yritystään kymmenen vuotta.Yhteisille golfmatkoille he pääsevät ani harvoin,sillä perheyrityksessä on käytännössä 24 tunnin puhelinpäivystys.

Särkisen pariskunta on ollut lähes koko ikänsä matkailualalla. Susanna Särkinen perusti 2002 Golf Tailorsin ja Ilkka tuli 2008 täyspäiväisesti vaimonsa avuksi liiketoiminnan kasvaessa vuosi toisensa jälkeen. Pariskunta tapasi vuonna 1994, jolloin molemmat toimivat matkaoppaina laskettelukohteessa.

”Golfin kautta työ ja harrastus yhdistyivät meille sopivaan muotoon. Räätälöimme asiakkaiden toiveiden mukaan paketteja. Perusmottomme on, että kohtelemme asiakkaitamme kuten toivoisimme itseämme kohdeltavan”, Susanna Särkinen määrittää Orimattilan konttorissaan.

Susanna ja Ilkka Särkinen ovat pyörittäneet Golf Tailors -yritystään kymmenen vuotta.

Susanna ja Ilkka Särkinen ovat pyörittäneet Golf Tailors -yritystään kymmenen vuotta.

Asiakkaitaan he näkevät silmästä silmään hyvin harvoin. Tiedustelut ja varaukset tehdään joko sähköpostin tai puhelimen välityksellä.

”Tämänkin johdosta meidän yhteiset matkamme ovat hyvin harvinaisia. Käytännön kannalta on parempi, että toinen on lähellä työpöytää, vaikka erittäin usein konttori iltaisin ja viikonloppuisin siirtyykin kotiin.”

”Suuresta osasta on tullut vakioasiakkaita, joille osaa jo aiempien kertojen perusteella kartoittaa uusia vaihtoehtoja. Erittäin mukavaa oli taas toki nähdä asiakkaitamme 10-vuotiskilpailussamme Vierumäellä. Mukana oli lähes 200 pelaajaa”, Särkinen iloitsee.

Kontoloiden tavoin Särkiset näkevät golfmatkanjärjestäjän kannalta markkinat kasvavina.

”Talouden heilahtelut eivät ole ihmeemmin golfmatkailussa näkyneet.Tuhkapilvet sekä Malevin ja Air Finlandin konkurssit toivat toki kuluja, mutta niihin on varauduttava.Asiakkaittemme keski-ikä on 52 vuotta, ikähaitari on kuitenkin varsin leveä”, Susanna Särkinen jatkaa .

”Matkoillamme jo olleista varsin suuri osa etsii uusia kohteita. Niitä pitää pystyä tarjoamaan, vaikka paikkansa vakiinnuttaneet Portugali ja Espanja vetävät edelleen hyvin. Molemmissa on tultu hintojen osalta terveesti alaspäin ja se näkyy heti myynnissä. Teemme kustakin kohteesta ja kentästä oman luokituksemme, jossa on birdiet ja bogeyt. Suosittelemme niitä kohteita, joissa itse olemme saaneet rahoillemme vastinetta.”

Golf Tailorsin ovat 4-6 hengen ryhmien matkoja.

”Pariskuntia on erittäin paljon, golfarit hakevat yksilöllisyyttä ja laatua. Suomalaiset asuvat mielellään resorteissa ja haluavat useissa tapauksissa olla riippumattomia isojen ryhmien aikatauluista sekä yhteiskuljetuksista.”

Särkisten puheissa kohteet ja maat vaihtelevat tiiviiseen tahtiin.

”Hampuri on iso ja monipuolinen golfkohde. Berliini ja Italiassa Rooma ja pohjoisen järviseutu sekä Slovenia ovat hienoja kohteita. Kaukokohteista Vietnam, Singapore ja Indonesia ovat niitä, joita mielellämme tarjoamme eksotiikkaa etsiville.”

”Niin paljon on maailmassa hyviä kohteita, että kaikkialle ei millään kerkiä.Aika on ihmisillä kortilla ja vapaa-ajastakin on saatava paljon irti. Meidän asiantuntemustamme on siivilöidä kullekin asiakkaalle ne kohteet, jotka parhaiten täyttävät asetetut toiveet. Niinkin käy joskus, että kaikki ei mene matkalla nappiin, silloin osaava matkanjärjestäjä on erityisesti arvossaan”, Susanna Särkinen painottaa.

Golf Tailorsin liikevaihto on ollut jatkuvassa kasvussa jo vuosien ajan.

”Näin uskomme kehityksen myös jatkuvan. Pärjäämme kahdestaan, mutta sellaisiakin suunnitelmia on, että palkkaisimme kolmannen henkilön avuksemme”,

Golf Tailors Oy

Perustettu: 2002

Työntekijöitä: Ilkka ja Susanna Särkinen

Liikevaihto: 2 miljoonaa

Matkustajia: 2000 vuodessa

Erityisosaamista: Räätälöidyt ryhmämatkat

www.golftailors.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)