18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Kanariansaaret kovassa nousussa

Kanariansaaret on golfarille monipuolinen ja kohtuuhintainen kohde. Kuva on La Gomerasta.

”Kohteena suosittelemme mieluusti molempia. Mutta jos valita pitää, nostan nyt Kanariansaaret esiin. Se on golfareille huomattavasti mainettaan monipuolisempi ja kohtuuhintainen kohde. Kuuden tunnin lentomatkan päässä odottaa sekä ilmastoltaan että muiltakin puitteiltaan ihanteellinen golfkohde. Lentoja on useana päivänä viikossa ja Helsingin lisäksi matkaan pääsee monesta muustakin kaupungista”, Antero Kontola aloittaa vakuuttavaan tapaansa.

AK-Matkojen valikoimista löytyy golfpaketteja kaikille viidelle saarelle.

”Gran Canarian, Teneriffan, La Gomeran, Fuerteventuran ja Lanzaroten suosio on lisääntynyt vuosi vuodelta. Kenttien hintatasoa on moitittu korkeaksi, mutta nykyisin kova kilpailu asiakkaista, erikoistarjoukset ja majoitus- ja pelipaketit takaavat hyvän hinnan verrattuna moniin muihin talven golflomakohteisiin.”

Saarilla on yhteensä 20 kenttää, joista Gran Canarialla ja Teneriffalla molemmilla seitsemän.

Antero Kontolan tärpit Kanariansaarille tulivat kuin apteekin hyllyltä.

”Runsaudenpulaa tässä onneksi on. Kaikki kolme valitsemaani ovat mielestäni hinta-laatusuhteessa todella hyviä ja osoitus siitä, että Kanarialla voi pelata tasokkailla kentillä ja nauttia ympäri vuoden upeasta ilmastosta.”

La Gomera

Hotel Jardin Tecina ja Tecina Golf

Tämä on erityisen hyvä kohde sellaisille, jotka tuntevat jo muut Kanariansaaret ja arvostavat upeaa luontoa, rauhallista lomatunnelmaa, korkeatasoista asumista ja golfia sekä huikeita näköaloja.

Tecina Golf tarjoaa upeaa luontoa, rauhallista lomatunnelmaa ja korkeatasoista asumista ja golfia.

Tecina Golf tarjoaa upeaa luontoa, rauhallista lomatunnelmaa ja korkeatasoista asumista ja golfia.

La Gomeraan mentäessä lennetään Teneriffalle, josta on lyhyt laivamatka kohteeseen. Majoitus on tämän pienen saaren eteläosassa sijaitsevan Playa de Santiagon kylän yläpuolella Jardin Tecina –hotellissa puutarhamiljöössä ja komeissa merimaisemissa.

Tecina Golfin kauniilta ja ruuhkattomalta kentältä avautuvat upeat näköalat Atlantille. Tecina Golf sijaitsee 500 metrin päässä hotellista. Kentän erikoisuus on, että aloituspaikka on 175 metriä korkeammalla kuin viimeinen viheriö. Kävellen pelaaville on kuljetus klubitalolta kahden kilometrin päässä olevalle aloituspaikalle kuljetus minibussilla.

Lisämausteena on mahdollisuus patikointiin Garajonayn kansallispuistossa. Hintataso viikon matkalle 1 500 € hengeltä ja se sisältää lennot, laivat, majoituksen 2 hengen huoneessa puolihoidolla ja viisi green feetä.

Fuerteventura

Hotel Elba Carlota ja Fuerteventura Golf

Tämä kohde sopii niille, jotka arvostavat matkan hyvää hinta/laatusuhdetta ja haluavat keskittyä pelaamiseen nähtävyyksien katselun sijasta.

Fuerteventura Golf ja Elba Carlota -hotelli tarjoavat hyvän hinta-laatu suhteen sellaisille, jotka haluavat pelata paljon.

Fuerteventura Golf ja Elba Carlota -hotelli tarjoavat hyvän hinta-laatu suhteen sellaisille, jotka haluavat pelata paljon.

Lennot ovat Fuerteventuralle, majoitus rannalla Caleta de Fustessa (10 km lentokentältä) Elba Carlota -hotellissa ja pelit Fuerteventura Golfin mainiolla kentällä, jonne on ilmaiset kuljetukset hotellilta. Hintataso viikon matkalle 1 250 € hengeltä ja se sisältää lennot, majoituksen 2 hengen huoneessa puolihoidolla ja rajoittamattoman golfin.

Teneriffa

Hotel Las Madrigueras ja Golf las Américas

Tämä Kanarian kohde on juuri sellaisille pelaajille,joille laatu on ensijainen valintakriteeri.

Las Madrigueras-hotelli tarjoaa huippuluokan asumista ja pelata voi Teneriffan suosituimmalla kentällä Golf Las Americasilla.

Las Madrigueras-hotelli tarjoaa huippuluokan asumista ja pelata voi Teneriffan suosituimmalla kentällä Golf Las Americasilla.

Lennot Teneriffalle ja majoitus Playa de las Américasissa hienostuneessa, kodikkaassa ja loistavan palvelun Las Madrigueras -hotellissa. Pelit ovat vieressä sijaitsevalla ja hotellin omistamalla Teneriffan suosituimmalla Golf las Américas -kentällä. Hintataso viikon matkalle on 2 000 € hengeltä ja se sisältää lennot, majoituksen 2 hengen superior-huoneessa, buffetaamiaiset ja kolme päivällistä, yhden hierontakerran ja rajoittamattoman golfin sekä vapaan golfauton käytön suoraan hotellilta.

Anteron tiimi toimii

Keimolassa poikiensa Harrin ja Hannun kanssa golfuransa aloittanut Antero Kontola käynnisti golfmatkojen järjestämisen pienessä mittakaavassa 90-luvun alussa. Loma-asunnon hankinta Espanjan Aurinkorannikolta, sen vuokraaminen ja oman perheen golfharrastus antoivat idean liiketoiminnan käynnistämiselle. AK-Matkat Oy:n hän perusti 1995 ja toiminta keskittyi aluksi Espanjan Aurinkorannikolle. Vielä 2000-luvun alussa green fee -myynti alueelle oli vuositasolla yli 10 000 kappaletta.

Muuta tarjontaa on tullut valtavasti lisää ja firman kohdevalikoima on laajentunut kattamaan useimmat Euroopan maat ja myös monet kaukokohteet. Harri Kontola toimii nykyään AK-Matkojen toimitusjohtajana, Antero Kontola on edelleen mukana vahvana taustahahmona.

”Oman arvioni mukaan asiakastyytyväisyyden parhaina takeina ovat erinomainen tiimityöskentely ja vuosien mittaan kehitetty toiminnan laatujärjestelmä. Tiimityöskentely takaa avoimen reaaliaikaisen tiedonkulun ja tiimin koko osaaminen on välittömästi jokaisen saatavissa. Päätöksenteko suurista ja pienistä asioista voi tapahtua tässä ja nyt”, Antero Kontola määrittelee toimintamalleja.

”Laatujärjestelmä varmistaa, että puheluihin vastataan yleensä heti, tarjouspyyntöihin ja kyselyihin saman päivän aikana. Työlistat ja töiden kiireellisyysjärjestys on koko ajan selvillä ja kuka tahansa voi jatkaa toisen aloittamaa työtä. Näin matkajärjestelyiden kymmenet pienetkin yksityiskohdat tulevat hoidetuiksi”, hän jatkaa.

Antero Kontolan AK-matkojen toiminnassa ovat mukana myös pojat Harri ja Hannu. Heidän kauttaan golfmatkalle lähtee vuosittain noin 3000 pelaajaa.

Antero Kontolan AK-matkojen toiminnassa ovat mukana myös pojat Harri ja Hannu. Heidän kauttaan golfmatkalle lähtee vuosittain noin 3000 pelaajaa.

AK-Matkat on kasvanut ja menestynyt varsin hyvin. Kannattavuus ja vakavaraisuus ovat erittäin hyvällä tasolla.Antero Kontola uskoo golfmatkailun kehittymiseen ja matkanjärjestäjien tarpeellisuuteen.

”Harrastajamäärän kasvu, Suomen lyhyehkö pelikausi ja yleensäkin harrastematkailun suosion lisääntyminen vaikuttavat kaikki samaan suuntaan. Uusia hienoja golfmatkakohteita on tullut ja tulee edelleen lisää ja sen myötä kilpailu asiakkaista on omiaan pitämään hintatason kohtuullisena. Viime vuosien talouden alamäki eri maissa on merkinnyt myös toinen toistaan houkuttelevimpien tarjouspakettien kehittelyä”, hän muistuttaa.

Myynnin pääpaino on räätälöidyissä golfmatkoissa pariskunnille ja pienemmille tai suuremmille ystäväporukoille, golfklubien pelimatkoissa ja golfammattilaisten vetämissä opetus- ja pelimatkoissa.

Volyymiltaan suurimmat kohteet ovat manner-Espanja, Kanariansaaret, Portugali, Italia ja Turkki. Joitakin lukijamatkoja lukuun ottamatta AK-Matkat ei ole järjestänyt itse vedettyjä ryhmämatkoja tai kilpailuja, joissa osanottajat eivät ennalta tunne toisiaan.

”Kilpailua golfmatkojen järjestämisessä Suomessa on riittävästi ja mielenkiintoista on se, että eri matkanjärjestäjät ovat profiloituneet golfmatkailun eri lohkoille”, Kontola lopettaa.

AK-Matkat Oy

Lepsämäntie 1

01800 Klaukkala

Matkustajia vuodessa n. 3000.

Liikevaihto 2,7 milj. euroa.

Henkilökunnan määrä 4-5

Erikoisosaamista: Räätälöidyt golfmatkat kahden hengen ja sitä suuremmille ryhmille.

www.ak-matkat.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje