25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Hua Hin ihastutti

Petri Arve, Jarno Komulainen ja ryhmän kolmas amatööri Mikko Virtala kuvattuna Thai Country Clubilla.

Kuopiosta kotoisin oleva Jarno Komulainen ja porilainen Petri Arve tutustuivat toisiinsa työelämän kautta. Nykyään Komulainen toimii torikauppiaana, Arve pyörittää pesulaa Porissa. Golf yhdistää, kotimaan kierrosten lisäksi traditioksi on tullut keväinen poikien pelimatka Kataloniaan. Loppuvuodesta he osallistuivat Hua Hinissa järjestettyy Pro-amiin, jossa oli joukkueita Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

”Petri huomasi mainoksen Golfpisteen sivuilla. Paketti vaikutti erinomaiselta ja ajankohtakin sopi. Hua Hinista ja Bangkokin Thai Country Clubin kentästä jäi oikein hyvät muistot, vaikka oma peli kulkikin vain ajoittain. Pelaamattomuus sekä lämmin ilma ottivat meistä mehut irti, Jarno Komulainen ynnäsi matkan saldoa.

Viikon matkan aikana pelattiin viidellä kentällä Hua Hinissa, sekä ekstrana vielä Thai Country Clubilla, jossa Tiger Woods kävi voittamassa vuonna 1997.

”Kentät olivat upeita, erityisesti Black Mountain sekä Banyan. Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja koko kansainvälinen porukka oli hyvällä, positiivisella mielellä matkassa. Ryhmämme pro Toni Karjalainen pelasi varsinkin Black Mountainilla (67,-5) mahtavaa peliä. Sitä kelpasi ihastella omien räpellysten lomassa. Kyllä täällä olisi viihtynyt pidempäänkin. Jos tulevalla kaudella ajankohta osuu, uskon olevani taas rivissä mikäli vielä joukkoon huolitaan”, Petri Arve säesti.

Parivaljakon intensiteettiä Thai Country Clubin kierroksella piti ylllä myös keskinäinen kisailu.

Petri

Petri Arve taivuttele puttiaan, muu ryhmä on hengessä mukana.

”Pelaamme jokaisella reiällä pienestä rahapanoksesta. Suuria ne eivät ole, mutta näin jännitys säilyy silloinkin, kun peli tökkii”, Arve jatkaa.

Varsinaisen kaksipäiväisen pro-am kilpailun voitti ruotsalaisen Fredrik Lassesin johtama ryhmä. Karjalaisen tiimi sai ison vaihteen päälle vasta toisella kierroksella nousten kuudenneksi. Kilpailun ja matkan järjestelyistä yhdessä Golfpisteen Kimmo Ekrothin kanssa vastannut Markku Nord Golfreseptistä oli tyytyväinen.

Kimmo

Kimmo Ekroth, Thaiman matkailutoimiston Veena Bohlin, Nalinee Pananon ja Prattnana Svan, Markku Nord, sekä Singha yhtiön edustaja vastasivat kisan käytännön järjestelyistä.

”Thaimaa on monipuolinen golfkohde joka puhuttelee maassa jo käyneitä golfareita, sekä niitä, joille kerta oli ensimmäinen. Uskon ja toivon, että tästä kisasta tulee jatkossa vuosittainen merkkitapahtuma, pohjoismainen yhteys on hyvä linkki kisan järjestämiselle. Palaute on ollut kaikilta osin positiivista ja Thaimaan valtion matkailutoimiston ja yhteistyökumppanien vahva panos luo tapahtuman kehittämiselle hyvän pohjan”, Nord totesi.

Huippusesonki käynnistyi

Banyanin

Banyanin kenttä kisailee tasapäisesti Black Mountainin kanssa Hua Hinin ykköskohteen tittelistä.

Hua Hinissa on koettu melkoisen sateinen syksy, tästä huolimatta pelaamamme kentät ( Lake Wiew, Springfield, Sea Pine , Banyan ja Black Mountain) olivat mainiossa kunnossa. Kuuminta sesonkia golfkentillä kestää joulukuun alusta maaliskuulle. Hua Hin on pelaajamäärissä mitattuna suosituin suomalaiskohde Thaimaassa . Kaupungini ympäristössä on kymmenkunta kenttää. Ja mikäli autossa jaksaa istua tunnin tai puolitoista suuntaansa, vaihtoehtoja tulee muutama lisää.

Sesongin aikana kentillä on melkoisen täyttä, mutta ilman pelipaikkaa ei ole pelkoa jäädä. Kaupungissa toimii muutama golfalan palveluja tuottava yritys.

Apple

Apple ja Heikki Vuorenmäki kuvaavat työtään golfpalveluiden tuottajana Hua Hinissa elämäntavaksi jossa työtunteja ei lasketa.

Heikki Vuorenmäki matkusti Thaimaahan ensimmäisen kerran 19 vuotta sitten. Ensimmäiset kuusi vuotta kuluivat Phuketissa, viimeiset 13 hän on viettänyt Hua Hinissa, jossa miehellä ja hänen vaimollaan Applella on SabaiSabai Golf-niminen yritys. Apple toimi alkuvaiheessa Heikin caddienä seitsemän vuoden ajan. Suhteen vakavoiduttua vaimo tuli mukaan yritykseen, joka työllistää neljä henkilöä sekä melkoisen määrän autonkuljettajia.

”Luonnehtisin Hua Hinia varttuneempien ja laatua arvostavien golfarien kohteeksi. Täällä saa rahalleen vastinetta, sateita on keskimääräistä vähemmän, palvelut pelaavat”, Vuorenmäki aloittaa. Valtaosa Vuorenmäen asiakkaista on sellaisia, jotka ovat vierailleet kohteessa jo aiemmin, tai ovat kuulleet SabaiSabain palveluista tuttaviltaan.

”Meidän tavoitteemme on kuunnella asiakkaan toiveita ja järjestää heille vaivatta ja edullisesti greenfeet, kuljetukset, tarvittaessa myös majoitus. Paikallisten kanssa toimittaessa suurena apuna on se, että tunnemme kenttien omistajat sekä startterit ja pro-shoppien pitäjät, joiden kanssa kommunikoinnin on toimittava”. ”SabaiSabai on vapaasti suomennettuna onnellinen tai tosionnellinen. Tällaisen tunteen haluamme tietty saada asiakkaillemme matkan aikana ja sen jälkeen” Vuorenmäki muistuttaa.

Heikki

Heikki Mustonen ( oik.) palaa Hua Hiniin velmuilemaan caddien kanssa jo ennen joulua.

Thai Pro-amissa mukana pelannut Heikki ”Murre” Mustonen on suuri Hua Hin fani. Hän palaa kaupunkiin jo ennen joulua, jolloin mukaan lähtee koko perhe. Vuorenmäen putiikki hoitaa paikallisjärjestelyt.

”Minulle tärkeää on se, että homma pelittää palveluiden osalta. Hua Hin on myös perheelliselle oiva kohde. Muitakin aktiviteettejä löytyy, eivätkä tyttöbaarit hallitse kaupunkikuvaa”, Srixonin ja Clevlelandin maahantuonnissa nykyään mukana oleva Mustonen tuumii.

Vaikka 80.000 asukkaan kaupunki on pieni, kasvukipujakin on olemassa.

”Liikenne on yksi sellainen. Ruuhkia syntyy, vielä haasteellisemmmaksi tilanne menee, kun vuonna 2018 tänne rakentuu suuri kauppakeskus.Suomallaisten määrän uskon kasvavan entisestään, nykyään täällä on 1-3 kuukauden jaksoissa talvisin 2-3000 suomalaista”, Heikki Vuorenmäki kertoo lopuksi.

Black Mountain ja Banyan ovat varsinkin paremmille pelaajile ”mustpaikkoja”, ja laadullisesti päänmitan muiden yläpuolella. Vähintään hyvän arvosanan saavat layoutiltaan ja kunnoltaan muutkin kentät Hua Hinin ympäristössä.

Viikon positiivisin ylläri oli kuitenkin Hua Hinin ja Bangkokin välimaastossa oleva Sawang Resort & Golf. Kovan sateenkin jälkeen kenttä kuivui kiitettävän nopeasti. Layout on mainio, griinit hyviä ja sopivan vaativia. Kentällä on kauneusarvonsa ja vaikka kaikki palvelut eivät olekaan isojen klubien tasoa, tunnelma on hieman samanoloinen kuin kotimaisilla ”maalaiskentillä” asian positiviisessa mielessä.

Vierumäki

Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruohon tyylinäyte hinta-laatusuhteessa mainiolla Sawang Resortin kentällä.

Marraskuun lopun tarjous sisältäen pelin, auton ja caddien oli 1050 bhatia, eli alle 30 euroa. Vaikka hinta kuljetuksen kanssa on luonnollisesti korkeampi, on Sawang yksi monista toimivista vaihtoehdoista kaupungista hieman etäämpänä.

Teemu Tyry

Sabai Sabai, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje