Jos golfkuume iskee, Malagan kentät ovat suoran lennon päässä, nykyisin myös Pirkanmaalta. Malagan suomalaiskenttä on kelpo pelikohde – lentokoneiden ystävälle must!
Helmikuussa on jo lähes pakko päästä ulkoiluttamaan mailoja. Helpoimpia tapoja mielihalujen toteuttamiseen on napata pikareissu Espanjan Aurinkorannikolle. Tähän tarpeeseen pirkanmaalaisille golfareille koitti kissanpäivät, kun SAS aloitti tänä keväänä suorat lennot Malagaan.
Majoitus on helppo varata esimerkiksi Hotels.comin tyyppisistä palveluista. Autoakin tarvitaan, ainakin minun tapauksessani, kun peli-nautinnon ohella tarkoituksena on bongata uusia golf-kenttiä. Tällä kertaa reissuun lähdettiin elämänkumppanin kanssa kahdestaan.
Malagan lentokentällä GoldCarin auton vuokrauksen palvelu oli taattua espanjalaista hässäkkää. Vuoro-numerot olivat käytössä palvelupisteellä, mutta asiakkaita kutsuttiin silti eri tiskeille jonottamaan. Logiikka ontui, jouduimme odottamaan palvelua kauemmin kuin seuraavan vuoro-numeron saanut, joka siis kutsuttiin viereiselle tiskille.
Monikerroksisessa parkkihallissa auton nouto-pisteen etsiminen painavan bägin kanssa kävi työstä sekin. Viimein avaimet saatuamme saimme vielä etsiä numeroitua parkki-ruutua seuraavasta kerroksesta. Numerointi ei noudattanut meille tutumpaa kronologista järjestystä ja jouduimme arpomaan mihin suuntaan lähtisimme autoa etsimään. Eksynyt engelsmanni kävi lohduttamassa meitä – hän kertoi etsineensä vuokraamaansa autoa vasta viisitoista minuuttia.
Ajomatkaa hotelliltamme Marbellasta Malagan Guadalhorceen oli mojovat 58 kilometria. AP-7-moottoritietä tuokin matka taittui mukavasti kolmessa vartissa. Tietulli (4,7 e) toki perittiin matkan varrella. Puolisoni ei pelannut tällä reissulla, mutta ihan yksin minun ei tarvinnut Guadalhorcessa pelata, sillä kolme ystävääni oli tullut jo pari päivää aikaisemmin paikan päälle.
Malagan suomalainen aarre
Aivan Malagan kupeeseen rakennettu Real Guadalhorce Club de Golf on suomalaisen kenttäsuunnittelija Kosti Kurosen käsialaa. Vuonna 1989 perustetun kentän on sittemmin uudistanut Espanjan oma poika Miguel Angel Jimenez.
Joidenkin tietojen mukaan myös osa kentän perustajista on ollut suomalaisia. Guadalhorcen rakentajistakin löytyy suomalaisverta, sillä pisimpään Aurinkorannikolla asunut suomalainen Hannu Hallamaa on yksi kentän rakentajista. Kentän nimi juontuu ilmeisesti takalenkin väyliä nuoleskelevan Guadalhorce-joen mukaan. Klubin kiinteistön historia juontuu jopa 1500 luvulle asti.
Etuysi antaa odottaa kumpuja ja kallistuksia koko kahdeksantoista reiän kierrokselle, siinä suhteessa takamatkan tasainen maasto osoittautuu pieneksi pettymykseksi. Väylät ovat hyvässä kunnossa, raffit espanjalaiseen tapaan helppoja, eivätkä väylien reuna-alueetkaan aiheuta murheita pelattavuuteen.
Kentän kahden erilaisen puoliskon yhteinen nimittäjä ovat lentokoneet. Suihkareita pyyhkii välillä niin matalalta, että voisi kuvitella olevan mahdollista lyödä pallolla niiden pohjaan. Lentoliikenne tuntuukin olevan erittäin vilkasta Malagan lentokentällä. Klubilla varoitellaan myös mahdollisista puskiin piiloutuneista rosvoista ja joissain tiibokseissa on tauluja, joissa pelaajia ohjeistetaan pitämään huolta arvotavaroistaan.
Kierroksen kohokohta on kolmosväylän eagle! Muuten pelistäni ei jää mitään muisteltavaa.
Uudet säännöt testissä
Vuoden vaihteessa muuttuneet golfin säännöt olivat meillä nyt ensimmäisiä kertoja koetuksella. Olimme heti yksimielisiä lipun pitämisestä reiässä pitkien puttien aikana, lippu lähti reiästä vasta reilusti alle metrin putteja pökkiessämme.
Muistiongelmia tuotti eniten pallon droppaaminen, vanhat tavat olkapään korkeudelta pudottamisesta istuivat syvällä liskonaivoissa. Onneksi armahtava vapautumissääntö antoi mahdollisuuden uuteen droppiin ilman sanktiota.
Kuivuus oli koetellut kentän lisäksi estealueita. Osa lammikoista oli kuivunut ihan pohjia myöten. Upottavaan saveen oli tallentunut palloistaan huolta pitäneen paljasjalkaisen pelaajan jalanjäljet.
Arviointi
Varaaminen ja maksaminen:
Varaus on erittäin helppo ja turvallinen tehdä klubin nettisivuilla olevan https://open.imaster.golf/en/guadalhorce linkin kautta.
Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla, varauksen yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä näet suositellun perumisajan (yleensä kolme päivää).
Hinnoittelu menee kausiluontoisesti kuten muillakin alueen kentillä. Helmikuussa normaalihinta nettiajanvarauksella on 50 e (low season), riippuen vielä kellonajasta, pelaajamäärästä ja päivästä. Klubilla on selkeä hinnasto, jonka voi ladata/katsoa nettisivuilta: https://guadalhorce.com/en/prices/prices.
Palvelut paikan päällä:
Hyvät parkkipaikat, katospaikkoja. Klubitalolla ja proshopissa hyvät palvelut, range ja ykköstii aivan klubin vieressä. Rangella pääsee lyömään nurmelta. Kiva terassikahvila ykköstiin vieressä.
Ruusuja:
Todella mielenkiintoinen etuysi. Muotoja, kallistuksia ja kauniita väyliä. Edullinen pelimaksu. Kenttä sopii kävellen ja golfautolla operoitavaksi. Range on aivan ykköstiin ja klubitalon sekä kahvilan vieressä.
Risuja:
Etuysin ja takaysin ero on huikea, aivan kuin ne kuuluisivat eri kentille.
Kentän pituudet metreinä, par 72:
Valkoinen 6252
Keltainen 5960
Sininen 5547
Punainen 5122
Tuloskortti:
https://guadalhorce.com/images/TarjetaRecorridoGuadalhorce.pdf
Yhteystiedot:
Real Guadalhorce Club de Golf
Avda. José Ortega y Gasset, 555 | 29196 | Málaga
Contact: (0034) 952 179 378 | 68 Fax: 952 179 372
reservas@guadalhorce.com