Golf kovassa nosteessa Ahvenanmaalla - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
mainos Matkailu

Golf kovassa nosteessa Ahvenanmaalla

Ålands Golfklubbin täysin uusittu Slottsbanan-kenttä avataan Kastelholmassa 4. heinäkuuta puolentoista vuoden kunnostustöiden jälkeen.

Suomen parhaaksi 36-reikäiseksi golfkeskukseksi valittu Ålands Golfklubb on suosittu golfkohde sekä mannersuomalaisten että ruotsalaisten pelaajien keskuudessa. Klubi toivoo, että Slottsbanan nousee Euroopan kenttien kärkikaartiin, kuten asiantuntijat ovat jo ehtineet povata.

Merenläheinen “Linnankenttä”

Ålands Golfklubbin ensimmäinen kenttä Slottsbanan on ollut kentistä suosituin jo pitkään, mutta alkoi kaivata uudistusta. Aluksi tavoitteena oli vain viheriöalueiden peruskorjaus, mutta melko pian päätettiin ryhtyä mittavampaan hankkeeseen ja ulottaa väylät lähemmäksi kauniin Slottssundetin rantaa kentän itäpuolella. Nyt merensalmen voi nähdä esteettä lähes jokaiselta uudistetun kentän 18 väylältä, joista seitsemältä on suora yhteys merensalmelle.

Golf Ahvenanmaa

Kansainvälinen yhteistyö

Jo kenttäremontin alkuvaiheessa todettiin, että uudistuksessa tarvitaan ammattilaisen apua, ja hankkeen suunnittelijaksi valittiin tanskalainen golfkenttäarkkitehti Philip Spogárd. Klubin jäseniä kiehtoi Philipin filosofia, jossa yhdistyvät risk & reward ja selkeä näkemys golfkentän esteettisemmästä houkuttavuudesta, ja he heittäytyivät hankkeeseen koko sydämellään.

Kotimaassa ulkåmailla

Ahvenanmaan vahvuuksia golfkohteena ovat luonnonkauniiden golfkenttien lisäksi lyhyet välimatkat ja tunne siitä, että pelaisi melkein kuin ulkomailla. Ahvenanmaalainen vieraanvaraisuus on aina läsnä ja ihmisten tuttavallisuuden huomaa arkisessa elämässä. Julkkiskokki ja Ruotsin Selviytyjien eli Robinson 2020 -kilpailun voittaja Micke Björklund isännöi sekä golfkentän ravintolaa että Smakbyn-ravintolaa Kastelholman linnamiljöössä.

Golf Ahvenanmaa

Golfaa Eckerössä

Ahvenanmaan golftarjontaa täydentää Eckerö Golf, joka täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Luonnonkaunis 18 reiän kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille, ja juhlavuoden kunniaksi kentällä on uusi harjoittelualue lähipelin hiomiseen. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta ehtii hyvin golfata vaikkapa aamupäivällä Eckerössä ja iltapäivällä Kastelholmassa.

Monipuolinen majoitus- ja ravintolatarjonta

Ahvenanmaalla on runsaasti golfarille sopivia majoitusvaihtoehtoja, ja matkanjärjestäjillä ja monilla Maarianhaminan hotelleista on valmiita golfpaketteja. Golfkenttien lähiympäristöstä löytyy nähtävyyksiä ja aktiviteetteja sekä majoitus– että ravitsemuspalveluita.

Golf Ahvenanmaa

Ålands Golfklubb, valokuvaaja David Lundberg

Monta tietä Ahvenanmaalle

Ahvenanmaalle on helppo matkustaa. Helsingistä ja Turusta on useita päivittäisiä laivavuoroja (huomioithan, että tänä vuonna aikataulut saattavat poiketa normaalista). Saarimaakuntaan pääsee myös Ahvenanmaan rengastietä pitkin Kustavista tai Korppoosta liikennöivillä saaristolautoilla. Lisäksi Ahvenanmaalle voi lentää Helsingistä ja Turusta.

Lue lisää Ahvenanmaan golfelämyksistä, majoituksista, ravintoloista ja reittivaihtoehdoista: www.visitaland.com/fi.
#visitåland

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje