8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Vesa Airio

Gary Playerin suunnittelema El Paraiso Golf Club hakee vertaistaan Andalusiassa

Paratiisissa on paljon tilaa lyödä, eivätkä pallotkaan helpolla huku!

Oletko kyllästynyt pelaamaan jokaisella Malagan reissulla ne neljä-viisi tuttua kenttää? El Paraisosta löydät paratiisin, jonka haluat takuulla pelata seuraavallakin reissullasi.

Parkkipaikkoja on kivasti. Yritin etsiä varjoisan paikan autolle, mutta varhaisesta aamusta huolimatta kaikki palmujen aluset olivat jo varattu. Aurinkoa lähes pilvettömältä Andalusian taivaalta olikin luvassa, vaikka näin helmikuussa lämpötilat vielä jäävät maltillisiksi. Ehkä saisin pelata paitasillani tänään, ehkä en.

El Paraiso on saanut nimensä Paraison laakson mukaan. Kenttä-suunnittelijat Gary Player ja Ron Kirbyn ovat tehneet upeaa jälkeä. Kentän kotisivujen mukaan El Paraiso on yksi alueen parhaiten suunnitelluista kentistä, omalla kokemuksellani Costa del Golfin tarjonnasta pystyn helposti yhtymään tähän mainoslauseeseen.

Olen ensimmäisten lähtijöiden joukossa, harmi vaan kun en saa peliseuraa. Kahden hengen ryhmä edessäni ehti jo lähteä ja seuraavat ryhmät ovat täysiä. Siinä välissä on tyhjä lähtö, minun osakseni jää harmittavasti yksin pelaaminen.

Ykkösväylä houkuttaa riskinottoon

Ykkösväylän ruoho on vielä aamukasteesta kostea. Ensimmäiset lähtijät ovat liikkeellä autolla ja pallot ovat karanneet väylän reunoille, tuoreet renkaan jäljet huurteisen väylän pinnassa paljastavat pelin kulun.

Avausväylä on lyhyt par 4, lyhyydestään huolimatta (284 metriä klubitiiltä) se on rankattu slopeltaan sijalle 12. Ilmeisesti ”big-hitterit” yrittävät yhdellä päälle, sitten palloja haetaan väylän poikki kulkevasta ojasta ja viereisiä väyliä suojaavien palmujen väleistä tuon tuostakin.

Seuraavan ryhmän porukka katselee kiinnostuneina valmistelujani, päätänkin viime hetkillä vaihtaa draiverin turvallisempaan rauta-neloseen. Avauslyönti onnistuu ja pääsen matkaan hyvillä mielin.

El Paraison logossa komeilee värikäs ja upea harjalintu. Yritin jälkeenpäin tuloksetta selvittää, miten linnut liittyisivät tähän paratiisiin. Komeita harjalintuja kyllä pyrähtelee siellä täällä kentän alueella, niin muodoin ne ovat saaneet profiilinsa peltisiin lyöntipaikan merkkeihinkin. Lintujen tiirailun lisäksi kentällä riittää silmänruokaa upeiden väylien muodossa. Väylät nuoleskelevat rauhallisen laakson rinteitä, välillä käydään kymmeniä metrejä korkeammalla ihailemassa silkkisen vihreää näkymää lähes koko kentän alueelle.

Peli soljuu mukavasti, edellä kulkeva kahden hengen porukka pitää melkoista vauhtia autollaan, eikä minulle jää turhaa aikaa huilaamiseen. Välillä aurinko helottaa mukavasti ja saan heittää päällimmäisen pusakan bägiin. Poutapilvien sattuessa kohdalle joudun taas kaivamaan lämmintä päälle. Onneksi vuoret blokkaavat pahimmat tuulenpuuskat, paratiisi on nimensä veroinen.

Liian vähän väyliä

Kentällä on sopivasti korkeuseroja ja vettä pelissä. Kikkaväylät loistavat nekin poissaolollaan. Väylämerkinnät ovat kunnossa, vain ysiltä kympille kävellen kulkeva saattaa erehtyä tekemään hieman turhan pitkän lenkin matkallaan klubitalon vierestä lähtevälle kympille. Helmikuussa 2019 väylän yksitoista greeni oli remontissa. Sekin oli korvattu väliaikaisella, mutta korkeatasoisella viheriöllä.

Lähipeliaulueet sijaitsevat näppärästi aivan klubin vieressä.

Viimeinen väylä johtaa takaisin klubille, siellä aikaisemmin pelanneet silmäilevät kahdeksannentoista greenin tapahtumia kullankeltaista palautusjuomaansa nautiskellen. Kenttä on niin mielenkiintoinen, että jää vain toivomus, ettei peli vielä päättyisi.

Lisää Veskun kenttä kokemuksia Costa del Golfilta ja muualtakin golf-maailmasta osoitteessa:https://golfcrackers.blogspot.com

Arviointi

Varaaminen ja maksaminen:

Varaus on erittäin helppo tehdä klubin nettisivuilla olevan linkin kautta monilta muiltakin kentiltä tutun iMasterbookingin kautta. Huom! Peruminen/varauksen siirtäminen kannattaa tehdä soittamalla, varauksen yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä näet suositellun perumisajan (yleensä kolme päivää).

Hinnoittelu menee kausiluontoisesti kuten muillakin alueen kentillä. Helmikuussa normaalihinta nettiajanvarauksella on 80 e (mid season), riippuen vielä kellonajasta, pelaajamäärästä ja päivästä. Klubilla on selkeä hinnasto, jonka voi ladata/katsoa nettisivuilta: https://elparaisogolf.com/rates/Varauksen voi tehdä luotettavasti osoitteessa: https://open.imaster.golf/en/paraiso/?

Palvelut paikan päällä:

Hyvät parkkipaikat. Klubitalolla ja proshopissa hyvät palvelut. Ykköstii klubin vieressä. Nettisivuilla erittäin hyvät kuvaukset väylistä, kuin myös todella korkeatasoiset ilmavideot kaikista väylistä. Kiva terassikahvila päätösreiän vieressä.

Ruusuja:

Kenttä on rakennettu upeaan laaksoon, niinpä pahimmat tuulenpuhurit pysyvät enimmäkseen poissa. Kenttäsuunnittelu on erityisen hyvin onnistunut, vaihtelua riittää. Miellyttävä ilmapiiri klubilla.

Risuja:

Kävelijän opasteet ysiltä kympille vähän puutteelliset. Kahdeksantoista reikää on liian vähän!

Kentän pituudet metreinä:

Valkoinen 6131
Keltainen 5912
Sininen 5271
Punainen 5998
Par 71, 18 reikää

Scorecard:
https://guadalhorce.com/images/TarjetaRecorridoGuadalhorce.pdf

Yhteystiedot

El Paraiso Golf Club
Urb. El Paraiso, Ctra de Cádiz, km 167,
Estepona, Málaga, Spain
Tel. Exchange: +34 952 88 38 35
Tel. directo reservas: +34 659 66 66 65
Direct booking line: +34 659 66 66 65
Email: reservas@elparaisogolf.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • Kimmo MT Pennanen says:

  Tässä iässä pitäisi olla jo itsestään selvää, että eri ihmisillä on erilaiset mieltymykset ja prioriteetit. Kuitenkin yllätyin, että kirjoittaja oli löytänyt paratiisin golfkentältä, jota itse pidän vain korkeintaan kelvollisena. Tuhlaan liikaakin aikaani pelaamalla Aurinkorannikon kenttiä, ja El Paraiso on muutaman kerran sattunut pelipaikaksi. Kenttä on pikku nätti, joskus liian huonosti hoidettu, usein ruuhkaton ja melkoisen mielikuvitukseton makuuni. Toki siellä on muutama oikein hyvä väylä, kuten kaikilla kentillä on. Eikä pallokaan helposti huku kuin lampeen. Kallis se on mielestäni ”parempiin” kenttiin verrattuna. Ravintolan tasokaan ei yllä monen naapurin tasolle. Olut ja ranskalaiset ovat ne passelit syötävät kierroksen jälkeen tuossa paikassa.
  Sattumalta luin hetki sitten saman kirjoittajan jutun Guadalhorcen kentästä, joka ei tehnyt kuulemma mitään vaikutusta. Se on ehdoton suosikkini alueella. Jo sisääntulo klubialueelle on kuin saapuminen keskiajan linnaan. Palvelut on keskitetty sisäpihalle, kuten tässä ympäristössä sopiikin olla. Ruoho-range ja puttiviheriö ovat ykköstiin vieressä. Enkä piittaa lentokoneista, joiden suihkuvirrat kuivattavat hien iholta. Kirjoittajan moittima ”tasainen” kenttä on pitkä ja haastava, reilu. Vesi pitää lyönnin aisoissa ja ajatukset maallisina. En kaipaa Alhaurinin sekopäämäkiä enkä Cabopinon kikkakolmosia vaan selkeätä ja pelaajasta mittaa ottavaa kenttää. Sitä on Guadalhorce.
  No, makuja on monia. Siksipä Costa Del Sol sopii meille monille. On vain alkanut viime vuosina tuntua siltä, että hinta ja laatu eivät aina kohtaa. Onneksi Santanan ravintolassa nekin ovat kohdallaan.

  • Veskua says:

   Kiitos kommentista! Mukava kuulla muidenkin rankingia Costa del Golfin kentistä. Santana on tuttu ja mukava kenttä sekin. Hinta -laatusuhde tahtoo vähän vaihdella kenttä kohtaisestikin, riippuen tietysti esimerkiksi luonnonvoimien vaikutuksesta. Mutta vaikuttaa ensi kokemukseen myös oma mielentila ja joskus peliseurakin tai sen puute. Useampi pelikerta kentällä kuin kentällä varmasti muuttaa suhtautumistamme niihin jokaiseen. Oma suosikkini kaikista Aurinkorannikon kentistä on monesta pelikerrasta huolimatta vieläkin Torrequebrada Benalmadenassa. Vielä minulla on noin puolet Costa del Solin seitsemästäkymmenestä (!) kentästä pelaamatta. Seuraava reissuni Espanjaan taitaa toteutua vasta kuluvan vuoden lopulla, ellei se sitten siirry jopa ensi kevääseen. Olisi mukava saada paikallista suomalaista peliseuraa kenttäbongaukseen mukaan. Joka tapauksessa on kyllä upeaa, että niinkin lähellä Suomea kuin Espanjassa, meillä on mahdollisuus päästä nauttimaan upeista peliolosuhteista vaikka keskellä kylmintä talvea.