5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Berliinin kupeeseen pelaamaan pitkäksi viikonlopuksi

Scharmützelsee on valittu Saksan parhaaksi golfresortiksi vuosina 2008 ja 2009.

Scharmützelsee

Saksa ei välttämättä pulpahda ensimmäiseksi mieleen golfkohteeksi. Hartl Resort lienee viiden 18-reikäisen kenttänsä myötä tunnetuin ja suosituin. Munchenistä 100 kilometriä itään sijaitseva resort on kuitenkin jo pidemmän matkan takana.

Aivan Berliinin kupeessa sijaitseva A-ROSA Scharmützelsee on oiva vaihtoehto vaikkapa syksyisen pitkän viikonlopun kohteeksi. Lento Berliiniin kestää pari tuntia ja automatka resortiin noin tunnin vähän ruuhkista riippuen. Tegelin lentokentältä resortiin on 85 kilometriä ja mikäli on liikkeellä aamulennolla, voi ensimmäisen tiiauksen varata jo aamukymmeneksi. Ryhmille resort järjestää kuljetuksen.

Omalla autolla voi pöräyttää Baltian tai Ruotsin kautta, tai laivalla suoraan Saksaan. Autolla liikuttaessa kannattaa reissuun varata aikaa, sillä Brandenburgin alueen muita nähtävyyksiä ei parissa päivässä omaksu eikä niitä myöskään kannata sivuuttaa.

A-ROSA Scharmützelsee on huippuluokan viiden tähden resort, joka painottuu golfiin, kylpylään ja vesiurheiluun. Resortin alueella on myös 14 tenniskenttää, jos puhtia riittää golfkierroksen jälkeen. World Travel Agency on palkinnut Scharmützelseen Saksan johtavaksi golfresortiksi 2008 ja 2009.

Kolme erilaista kenttää

Pylväät

Scharmützelsee tarjoaa kolme täysimittaista kenttää, jotka ovat suunnitelleet Nick Faldo, Arnold Palmer ja Stan Eby. 9-reikäinen yleinen par3 -kenttä on hyvä golfin aloittamista pohtivalle, sen on suunnitellut Jake McEwan.

Nick Faldon mukaan nimettyä kenttää mainostetaan Saksan vaikeimmaksi. Links-tyyppisellä baanalla on 135 bunkkeria. Mikäli draiveri ei ole tikissä, kannattaa etukäteen harjoitella ainakin hiekkalyöntejä, sillä bunkkereita on paljon ja osa niistä syviä.

Kesäkuun alussa pelatulla kierroksella kentän pohja oli vielä kovan talven jäljiltä vähän pehmeä, mutta dyynimäiset kapeat väylät, pitkää heinää kasvavat raffit ja bunkkerit tarjosivat riittävästi haastetta. Kentällä ei kasva käytännössä yhtään puuta, mutta sitä ympäri tiheä, luonnontilassa oleva mäntymetsä. Nopeat ja aika pienet viheriöt pitivät huolen siitä, että tuloskortilla ei päässyt ylpeilemään klubin terassilla.

Arnold Palmerin nimikkokenttä sai sydämen läpättämään. Etuysillä oli vielä sekä väylillä että viheriöillä paljonkin tilaa, mutta sisääntulossa vaadittiin jo tarkkoja avauksia. Slaissi tai hukki tiiltä vei pallon vanhaan mäntymetsään, josta ei ollut toivoakaan päästä eteenpäin, jos pallo ylipäätään löytyi. Kenttä vaatii hyvää pelisuunnitelmaa ja draiveri saa huilata monella väylällä. Myös lammikot ja purot lisäsivät haastetta.

Arnold Palmerin luomuksen takaysiä mainostetaan Saksan upeimpana ja huikea 171-metrinen parkolmonen on rankattu maan hienoimmaksi reiäksi. Nämä valinnat eivät ole tuulesta temmattuja tai markkinointipuheita. Viimeinen väylä huipentuu vielä aivan klubitalon terassin kupeeseen, reilut kymmenen miehekästä askelta ja pääsee ansaitulle oluelle.

Stan Ebyn luomus on muita kenttiä ylempänä ja kauempana ja se tarjoaa hulppeat näköalat alueelle. Kentällä on paljon semiruffia, bunkkereita, haastavia vesiesteitä ja viheriöillä pitää olla tarkkana. Viheriöiden ympäristössä ei ole juurikaan bunkkereita, mutta ne on tehty muotoilulla hankaliksi ja pallo pitää sijoittaa oikeaan paikkaan. Kahteen muuhun kenttään verrattuna Eby on keskitason klubipelaajalle ystävällisempi.

Upeat puitteet

Spassa

Kaikkiaan Scharmützelsee tarjoaa upeat puitteet irtautua arjesta. Linnamaisessa hotellissa on 224 huippuluokan huonetta, jotka eivät ole mitään kopperoita. Neljä ravintolaa, joista kaksi sijaitsee järven rannassa, ovat erinomaisia. Kylpylä on todella iso (4200 neliömetriä), tarjolla on laaja valikoima erilaisia hoitoja ja se on palkittu Wellness Afrodite –maininnalla.

Klubilla ruoka ja juoma ovat kohtuuhintaisia, reilulla kympillä saa itsensä ravittua ja nestehukan karkoitettua. Klubin terassilla on pakko maistaa currywurstia, joka huuhdellaan alas hyvällä saksalaisella oluella. Myös aamiainen on ruhtinaallinen ja sillä pärjää pitkälle päivään.

Yörientoja alueella ei juurikaan ole ja mikäli haluaa ostoksille, siihen kannattaa varata aikaa Berliinissä. Ainakin kesäkuussa varausaste oli alhainen, eli pelaamaan pääsi halutessaan eikä mihinkään tarvinnut jonottaa. Greenfee on kentästä riippuen 50-70 euron välillä resortin asukkaille, mutta lomasesongin ulkopuolella kannattaa kysyä tarjouksia. Esimerkiksi kolmen yön ja kolmen kentän paketti, johon sisältyvät aamiainen ja illallinen, greenfeet sekä kylpylän ja kuntosalin käyttöoikeus, maksaa lokakuun loppuun saakka 499 euroa. Pelikausi on talvesta riippuen maalis-huhtikuusta lokakuun loppuun.

Kaikelle tälle luo pienen varjon saksalaistyylinen rahastaminen kaikesta pienestä ylimääräisestä: oman auton pysäköinnistä (hotellin pihalle tai parkkihalliin) veloitetaan erikseen, vedettävän heikkotasoisen bägikärryn vuokra on 5 euroa (pantti 10), sähkökärryn 15 euroa ja golfauton vuokra 35 euroa.

Lisätietoja: http://resort.a-rosa.de/english/scharmuetzelsee/welcome/

Plussat ja miinukset

+ kolme hienoa ja erilaista kenttää

+ kentillä ei ole ruuhkaa

+ hulppeat puitteet

+ nopeasti perille

+ erinomaiset palvelut

– pienimuotoinen rahastus

Teksti Jari Jokinen, kuvat kohde

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje