18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Ahvenanmaalla palvelu pelaa ja golf on leppoisaa

Ålands Golfklubbin kentät ovat häikäisevän kauniita ja sopivan haastavia.

Ålands Golfklubb on monella mittarilla Suomen vireimpiä golfkeskuksia. Jäseniä on lähes 1300, lisäksi kentillä pelaa vuosittain lähes 25 000 vieraspelaajaa. Ruotsalaisten osuus määrästä on lähes 20 000, loput tulevat Manner-Suomesta. ÅGK:ssa toivotaan, että useampi suomalainen tulisi pelivierailulle.

ÅGK:n asema suosittuna vieraspelaajien kohteena perustuu toimivaan palvelukokonaisuuteen, joka on hioutunut hyvin luonnollisen oloiseksi. Greenfee-pelaaja tuntee olevansa tervetullut tyylikkään kotoisalle klubitalolle.

”Meille on tärkeää, että vieramme viihtyvät, siksi palveluidemme taso pyritään pitämään mahdollisimman hyvänä ensimmäisestä hetkestä viimeiseen. Olemme saaneet paljon kiitosta kenttien lisäksi ravintolan monipuolisesta tarjonnasta, pukuhuonetilojen siisteydestä ja erityisesti hyvin varustetusta pro-shopista”, kertoo toiminnanjohtaja Åsa Nordström.

Kastelholmin

Kastelholmin linna tuo upean säväyksen kierrokselle.

Linnakenttä on lumoavan kaunis

Kahdesta kentästä vanhempi, Linnakenttä on upeiden maisemiensa johdosta jatkuvasti hieman suositumpi. Jan Sederholm on saanut suunnitella vaihtelevaan rantamaisemaan Pohjoismaiden kauneimpiin luokiteltavan kentän. Tilaa on ollut käytössä niukanlaisesti, lopputulos on kompakti ja idyllinen kenttä, jonka useat reiät jäävät mieleen. Suomalaisten golfkenttien joukossa Linnakenttä on vieraspelaajien arvioissa vuodesta toiseen yksi arvostetuimmista. Viereinen Kastelholmin linna luo tunnelman, jollaista harvalla kotimaisella kentällä tavoittaa.

Kuninkaankenttä on sekin täysverinen haaste ja seikkailu historiallisissa metsästysmaisemissa. Muutamassa kohdassa vieraspelaaja voi ola ensimmäisellä kierroksella kysymysmerkkinä pelistrategiaa miettiessään. Mikäli Ahvenanmaalla on aikaa pelata kaksi tai useampia kierroksia, Kuninkaankenttä on ehdottoman hyvä käydä testaamassa. Linnakenttä on kuitenkin nyt ja tulevaisuudessa Ahvenanmaan golfin käyntikorteista ehdoton ykkönen.

Toimivia paketteja

Ruotsalaiset golfturistit ovat erittäin hinta- ja laatutietoisia. Tästäkin johtuen hintataso Ahvenanmaalla on erittäin kilpailukykyinen. Arkisin greenfee on 45 euroa, viikonloppuisin kymmenen euroa enemmän. Laivayhteys Maarianhaminaan on varsin vaivaton sekä Helsingistä ja varsinkin Turusta.

Kahden tai kolmen päivän miniloma, laiva-hotelli-golfpaketti on erittäin toimiva ja suosittu kokonaisuuus. ”Suomalaisten turistien osuus on kasvanut viimeisten vuosien aikana ruotsalaisia enemmän. Uskomme vahvasti tämän trendin jatkuvan. Meillä on hyvin tilaa, palvelumme monipuolistuvat vielä kaudella 2012, jolloin avaamme kuusireikäisen lyhyemmän kentän joka tulee osittain myös harjoituskäyttöön”, Nordström jatkaa.

Molemmat Ålands Golfklubbin kentät ovat vaivatta käveltävissä lävitse. ”Meillä on tarjolla myös runsaasti golfautoja joiden käyttö on viimeisinä vuosina selvästi lisääntynyt”, hän muistuttaa lopuksi.

Faktat

Kenttiä: Ålands Golfklubb ( 36 reikää) Eckerö Golf

Yleisimmät tavat matkustaa ja asua: Laiva-auto yhdistelmä joko omatoimimatkana tai valmiina pakettina, johon kuuluu matkat, hotelli ja greenfeet. Hyvät tiet, helppo löytää. Runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

Pakettiesimerkki: Viking Line: Turku – Maarianhamina – Turku, hotellimajoitus ja kaksi greenfeetä, 166-220 euroa per henkilö

Luonnehdinta: ÅGK on kokemisen arvoinen helmi golfturistille. Eckerö Golf vaatimattomampi, mutta vieraanvarainen kohde. Muutama upea reikä, lyhyempi kentistä sopii erinomaisesti myös vähemmän pelanneille.

Teksti Teemu Tyry / Kuvat ÅGK

Visit Åland

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (10 kpl)

  jouko saari says:

  Minulla ei yhtä positiivisia ajatuksia suomalaisten palvelemisesta,kun mitään palvelua ei saa suomeksi(onhan ahvenanmaa vielä osa suomea?) Ei caddymasterilta,ei proshopissa,ei ravintolassa,ei ruokalistaa ,edes englanniksi. Jos halutaan palvella turisteja,on ymmärrettävä,ettei Ruotsi ole mikään mailmankieli. Ecerössä asiat olivat paremmin.

  Everhard says:

  Palvelu pelaa, jos puhut ruotsia. Suomenkielellä turha kuvitella pärjäävänsä, koska ihmiset eivät puhu suomea ihan piruillakseenkaan. Rahat toki sinne kelpaavat, mutta siihenpä se sitten jääkin. Kentät ovat korkeintaan keskinkertaisia (luokkaa Vihti golf) ja maisemat ihan samaan luokkaa. En edes muista mitään linnaa koko kierrokselta ja upean ruskea Itämeri näkyi ehkä kahdella väylällä : ) En todellakaan suosittele. Käyttäkää hyvät suomalaiset rahanne täällä mantereella. Menevät parempiin suihin : )

  Jukka Kumela says:

  Toissa vuonna onnettomuudeksemme osuimme Ålands Golfklubbin vieraiksi, ja oli absoluuttisen viimeinen kerta. Erittäin ruuhkaisella ja hitaalla kentällä oli kertakaikkiaan katastrofimaisen huonosti käyttäytyvä ja pelaajille raivoava ”startteri”, jolla ei kertakaikkiaan ollut mitään käsitystä siitä, kuinka kenttä laitetaan rullaamaan. Hänellä ei ollut minkäänlaista tajua golfetiketistä, ja voin vakuuttaa. että tämän ukkelin jäljiltä jäi suurelle pelaajajoukolle todella huono käsitys klubin vieraanvaraisuudesta ja toiminnan tasosta; höpiseepä toiminnanjohtaja Åsa Nordström mitä tahansa perättömiä myyntipuheitaan.

  Ari Lindholm says:

  Jouko saari, Everhard (ei mikään nimi) ja Jukka Kumela (Riihimäeltä?) tuntuvat olevan näitä äkkivääriä suomalaisia jotka vaativat suomenkielistä palvelua Ahvenanmaalla. Kyllä siellä sitäkin saa, mutta emme voi vaatia ihmisiltä, joiden kotikieli on ruotsi, täydellistä suomenkieltä. Ainakin ennen golfarit olivat sen verran sivistyneitä, että yrittivät edes puhua sen paikan kotikieltä, missä liikkuivat. Meidän jääräpäisyyden takia ei meillä ole sellaisia menestysyrityksiä kuin H&M, IKEA jne. Jonkin aikaa oli Nokia, kun Jorma Ollila oli toimeenpaneva johtaja, mutta hän onkin eri maata.

  Jouko Saari says:

  Ari Lindholm,olet ilmeisesti sitä ”petrevolkkia”myöskin,jonka mielestä ruotsinkieli on ainoa oikea kieli,mutta jos minä maksan niin voin myös vaatia. Jos tämä”Loistava palvelukokonaisuus” saisi edes englanninkielisen menun aikaiseksi, mutta sehän on myöskin näitä”syrjäkylän”kieliä. Mitä tulee suomalaisten jääräpäisyyteen,niin on oikein hyvä,ettei meillä ole luettelemiasi lapsityövoimalla rikastuneita yhtiöitä.

  Satunnainen matkailja says:

  Eipä tosiaan ole Eckerö Golfin nettisivuaja suomeksi vaikka artikkelissa kehutaan paikka vieraanvaraiseksi. (no suomessahan se on joten vieraat tulevat sitten kaiketi ruotsista.) Olilsi kuitenkin haaveena päästä pelaamaan ko. kentälle tässä loman aikana – tasoitukseni on vielä 54, toki ropisee alaspäin lähiviikkoina, niin pitää uskoa 😉 Tietääkö kukaan pääseekö tuonne pelaamaan 54 tasoituksella?

  Satunnainen matkailja says:

  Vastaan itse itselleni. Elikkä laitoin email kyssärin (suomeksi) Eckerö Golfille. Sain nopeasti vastauksen (englanniksi) jossa pahoiteltiin etteivät osaa puhua suomea. Kysyttyäni asiaa uudelleen tällä kertaa englanniksi, sain vastauksen: With HCP 54 it´s okay! Hope to see you soon!

  Ari Lindholm says:

  Voipa hyvinkin olla, että olen ”petrevolkkia”, en ainakaan ole yhtä ahdasmielinen kuin sinä. Olet tainnut käydä katsomassa, kun lapsityövoima tekee vaatteita ja vääntää kalusteita. On se kuitenkin parempi, kuin elantonsa jostain kaatopaikoilta hakee. Minä itse olin aivan tyytyväistä ”lapsityövoimaa” aikoinaan, kun jouduin perunannostolomalla keräämään perunoita ja 12-vuotiaana toimin fillari-tsupparina. Ehkä olen viihtynyt Ahvenamaalla golfkentillä, kun siellä on vähemmän tiukkapipoja. Voi olla, että seurassasi pinna palaisi. (”Petrevolkin” etunimet ovat tyypilliset hurrin = Ari Mauri Tapani.)

  Tommi says:

  En osaa sanoa muuta kuin, että kentät ovat aivan mahtavia kunnoltaan ja palvelu pelaaa mahtavasti. Ravintolan ruoka oli hinta-laatusuhteellan loistavaa ja tarjolla oli muutakin kuin hampurilaisia. Slottsbana oli kunnolltaan ja maisemiltaan hieno ja Kungsbana metsäisellä maisemalla mielestäni unohtumaton. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde!

  Kalle Korpi says:

  Viimeiset 11 vuotta on tullut kesälomia vietettyä Ahvenanmaalla, yleensä kaksi viikkoa. Ja golfia tullut paljon pelattua ÅGK:ssa. Juuri palasimme kahden viikon lomalta sieltä. ÅGK on selkeästi turistikohde eli erittäin paljon vieraspelaajia. Kierrosajat venyvät varsinkin pe-su helposti usein viiteen tuntiin, jos lähtöaika on klo 10 jälkeen. HCP-rajoitukset ovat väljät ja kentällä millä tahansa, jossa valtaosa on vieraspelaajia, kierrokset vain tuntuvat venyvän pitempään, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Itse suosin aikaisia lähtöjä ja silloin kierros on normaali 4h. Lähtöajat voi varata jopa vuoden etukäteen. Kielitaitoni ruotsinkielen osalta ei ole kovin hyvää tasoa, perusasiat sujuu, mutta kaikki puhuvat kuitenkin myös Englantia, joten ongelmia ei ole ollut. Vieraanvaraisuus ei mielestäni ole yksinomaan saman kielen osaamista, Ahvenanmaa nyt vaan on ruotsinkielistä aluetta. Mielestäni palvelu pelaa hyvin, hintalaatu on hyvä, kentät yleensä hyvässä kunnossa ja Slottsbanan on todella kaunis maisemallisten arvojen osalta, selkeästi top 10 listalla Suomen kentistä mitä olen pelannut (yli 70 kenttää). Lisäski proshopissa on harvinaisen hyvä valikoima verrattuna keskimäärin Suomessa. Olen samaa mieltä, että ruokalista voisi olla myös ainakin englannin kielellä, pelaajia näyttää olevan nykyään aika paljon myös Suomen ja Ruotsin lisäksi muualtakin. Kokemuksieni perusteella minä suosittelen. Kannattaa myös muistaa, että sitä saa, mitä tilaa, oli paikka tai maa mikä tahansa.