Zach Johnson: Voittoputkiin ei mitään erityistä syytä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Zach Johnson: Voittoputkiin ei mitään erityistä syytä

Zach Johnsonin mielestä USA:n huippugolfin kriisistä nostettiin liian suuri haloo. Kuva: Getty Images

Vuosi 2010 oli eurooppalaisittain supervuosi miesten huippugolfissa. Martin Kaymer voitti PGA Championshipin samalla Whistling Straitsin kentällä, missä kauden viimeinen major-turnaus pelataan myös tällä viikolla. Kesäkuussa Graeme McDowell juhli U.S. Openissa, Eurooppa löi USA:n Ryder Cupissa ja Lee Westwood komeili vuoden päätteeksi maailmanlistan ykkösenä.

Eikä meno vaikuttanut hassummalta viime kaudellakaan. Rory McIlroy voitti kaksi major-turnausta ja Martin Kaymer yhden. Eurooppa näytti USA:lle jälleen kaapin paikan Ryder Cupissa, ja McIlroy oli tiukasti World Rankingin paalupaikalla.

Vaikka McIlroy pitää edelleen hallussaan golfin valtikkaa, eivät eurooppalaiset ole voittaneet tänä vuonna yhtään major-turnausta. Kaikki kauden kolme majoria ovat olleet amerikkalaisten heiniä, ensimmäisen kerran 17 vuoteen.

Open Championshipin voittaja Zach Johnson suhtautuu asiaan maltillisesti.

”Yksi meistä (Jordan Spieth) on voittanut kaksi majoria, ja olisi voinut voittaa kolmannenkin. Tässä ei ole kysymys mistään muusta kuin sattumasta. En usko, että on olemassa mitään tiettyä konstia, millä tällaisia yksipuolisia jaksoja voi purkaa.”

Jos yhdysvaltalainen pelaaja nousee myös PGA Championshipin ykköseksi, on se ensimmäinen kerta sitten vuoden 1982, kun jenkit korjaavat potin kauden jokaisessa majorissa.

”Loppujen lopuksi kuka tahansa voi voittaa tällä viikolla”, Johnson jatkoi. ”En näe aikaisemmin tapahtuneella mitään yhteyttä toisiinsa. Hiljattain eurooppalaiset voittivat suunnilleen kaiken mahdollisen, ja me olimme huolissamme amerikkalaisen huippugolfin tasosta. Meillä on paljon nuoria ja vähän vanhempiakin kavereita, jotka pelaavat kaikesta huolimatta varsin hyvin.”

Zach Johnson starttaa PGA Championshipin avauskierrokselle kuumassa ryhmässä klo 21.20 Suomen aikaa seuranaan Rory McIlroy ja Jordan Spieth.

Lähde: Golf Channel

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje