[5][10]

[5][10]
Yliopistogolf

Matilda Castrénin yliopistojoukkueelle jälleen menestystä college-golfissa

Espoolainen maajoukkuepelaaja on ollut siivittämässä Florida Statea hurjaan lentoon syksyn turnauksessa. Tulokaskauttaan Tennesseessä pelaava Ilari Saulo jakoi upeasti henkilökohtaisen kisan ykköstilaa Quail Valley Golf Clubilla.

Matilda Castrén ja hänen joukkuekaverinsa Morgane Metraux jakoivat kakkostilaa Louisvillen yliopiston kentällä pelatun turnauksen henkilökohtaisessa kilpailussa. Se siivitti heidän edustamansa Florida State -joukkueen kolmanteen voittoon syksyn college-turnauksissa.

Florida (+12) oli Cardinal Cupissa omaa luokkaansa; eroa toiseksi sijoittuneeseen Wisconsiniin kertyi 22 lyöntiä. Kyseessä on syksyn kisojen suurin voittomarginaali.

”Seminoles” on matkalla kohti kaikkien aikojen kauttaan yliopistogolfissa. Sen ennätys on viisi voittoa syys-kevätkaudella vuosina 1980–1981.

Päätöskierroksen parhaan tuloksen (68) kirjannut Castrén ja Metraux (-1) jäivät henkilökohtaisen kisan voittaneesta, Wisconsinin Brooke Ferrellistä lyönnin päähän. Floridasta top 10:een mahtui myös Amanda Doherty (+9).

Bondin joukkueella poikkeuksellinen syksy

”Olen superylpeä tytöistä tällä viikolla, koska kisan alku ei ollut heiltä kaikkein paras”, Florida Staten päävalmentaja Amy Bond sanoi.

”He tekivät lopulta hyvää työtä ja olivat mentaalisesti vahvoja. Joukkue paransi toisella kierroksella peliään yhdeksällä lyönnillä ja kolmannella kierroksella kymmenen lyöntiä lisää.”

”Meillä on ollut poikkeuksellinen syksy. Olen hyvilläni joukkueen omistautumisesta ja työetiikasta päivästä toiseen, kun saavumme kentälle. Ahkera työ palkitaan”, Bond iloitsi.

Kentucky (+37) ja Illinois (+44) olivat joukkuekilpailussa seuraavina.

Saulo henkilökohtaisen kisan ykkönen Vero Beachillä

Suomen MM-joukkueessa syksyllä pelanneen Ilari Saulon otteet yliopistogolfissa ovat olleet lupaavia.

Suomen MM-joukkueessa syksyllä pelanneen Ilari Saulon esitykset yliopistogolfissa ovat käynnistyneet lupaavasti.

Myös Ilari Saulo pelasi loistavasti Floridassa käydyssä Quail Valley Collegiate Invitational -kilpailussa. Hän jakoi henkilökohtaisen turnauksen ykköstilan North Floridan Philip Knowlesin kanssa. Kaksikko päättyi 54 reiän jälkeen kokonaistulokseen 203 (-13).

Saulon edustama Middle Tennessee State University (-12) sijoittui joukkuekilpailussa kuudenneksi. Voiton vei Michigan State (-29) kahdella lyönnillä ennen North Floridaa.

Suomalainen kunnostautui myös joukkueen edellisessä, Duluthissa, pelatussa turnauksessa. Hän sijoittui AutoTrader.com Collegiate Classicissa viidenneksi. Joukkuekisassa ”Blue Raiders” oli seitsemäs.

Saulo pelaa ja opiskelee Middle Tennesseen yliopistossa ensimmäistä lukuvuottaan.