[11][17]
Yliopistogolf

Matilda Castrén upeaan voittoon Texasin yliopistoturnauksessa

Espoolainen teki Florida State -yliopiston golfjoukkueen ennätyksen ykköstilojen määrässä.

Suomen maajoukkueen kantaviin voimiin kuuluvan Matilda Castrénin syyskausi on käynnistynyt hienosti Yhdysvaltain yliopistosarjoissa. Hänen edustamansa Florida State -golfjoukkue otti maanantaina jo toisen voittonsa syksyn kolmessa ensimmäisessä turnauksessa.

Florida State (-24) oli Woodslandsissa, Texasissa pelatussa Jim West Challenge -turnauksessa omaa luokkaansa, sillä toiseksi sijoittunut Kent State jäi seitsemän lyönnin päähän. Miami (-11) oli kolmas.

”Seminolesin” pääarkkitehtina hääri Castrén, joka voitti henkilökohtaisen kilpailun tuloksella 203 (-13). Hän esitti parasta peliään toisella kierroksella, jakaen tuloksella 65 koulunsa ennätystä.

Castrén lähti päätöspäivään kolmen lyönnin etumatkalta, mutta Kent Staten Pimnipa Panthong (-12) kiri tuloksellaan 63 aivan hänen kantaansa. Espoon Golfseuraa edustava pelaaja oli kisassa ainoa, joka alitti jokaisella kierroksella 70 lyönnin rajan.

Voitto oli neljättä ja viimeistä vuottaan Floridassa opiskelevalle Castrénille kuudes opinahjonsa joukkueessa. Kyseessä on samalla Seminolesin uusi ennätys ykköstilojen määrässä.

”Jokainen joukkueemme pelaaja esitti todella hyvää golfia ratkaisukierroksella”, Florida State -joukkueen päävalmentaja Amy Bond sanoi.

”Opimme koko ajan lisää. Opimme pelaamaan kärkiryhmässä, ja opimme kuinka pelataan johtoasemassa ja miten se säilytetään sellaisia kovia joukkueita vastaan, kuten Kent State.”

Castrén on sijoittunut jokaisessa syksyn kolmen turnauksen henkilökohtaisessa kilpailussa 12:n joukkoon.