5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Woods penkitti itsensä ja USA sisuuntui – sunnuntaista luvassa äärimmäinen trilleri

Team Internationalin pelaajat kannustivat lauantai-iltapäivänä rajusti joukkuekavereitaan. Kuva: Getty Images

Yhdysvallat näytti hetken tulevan jopa tasoihin iltapäivällä, mutta yleisö siivitti kotijoukkueen kovaan taisteluun.

Kansainvälinen joukkue venytti Melbournessa Presidents Cupin kolmannen päivän nelipallo-otteluissa johtonsa jo neljään pisteeseen. Iltapäivän foursome-kamppailuissa vastaan asettui kuitenkin sisuuntunut Yhdysvallat, jonka kapteeni Tiger Woods keskittyi lauantaina tyystin kipparin tehtäviin.

USA oli parhaimmillaan viemässä jokaista ottelua nimiinsä, mutta vahvaa tukea yleisöltä saanut kotijoukkue onnistui lopulta vääntämään kaksi matsia tasoihin. Näin se lähtee sunnuntain kaksinpeleihin kahden pisteen johdossa, 10–8.

Louis Oosthuizen-Adam Scott vs. Dustin Johnson-Gary Woodland 2/1 (USA)

Foursome-session avausottelussa molemmat parit esittivät laadukasta peliä. Jenkit antoivat Louis Oosthuizenille ja Adam Scottille siimaa häviämällä 2 up -tilanteessa 16. reiän, mutta korjasivat nopeasti vahingon matsin voittoon johtaneella birdiellään. Tämä oli takaisku kapteeni Ernie Elsille, joka asetti parhaat ratsunsa heti avausotteluun. Kyseessä oli Dustin Johnsonin ensimmäinen voitto ja Oosthuizenin ja Scottin ensimmäinen tappio tällä viikolla.

Marc Leishman-Abraham Ancer vs. Justin Thomas-Rickie Fowler tasan

Kyseessä oli taatusti päivän värikkäin ottelu, joka näytti tuottavan vierasjoukkueelle helpon pisteen. Marc Leishman ja Abraham Ancer olivat kymmenen reiän jälkeen tilanteessa 5 down, mutta sitten muuttui ääni kellossa. Kansainväliset voittivat 11. ja 12. reiän kahdella birdiellään, mutta vieläkin oli vuori kiivettävänä. Justin Thomas ja Rickie Fowler tekivät vastustajien kiipeämisestä vaivattomampaa sortumalla kolmeen peräkkäiseen bogiin. Leishman ja Ancer kiittivät ja ryöstivät tärkeän puolikkaan pisteen Team Internationalille.

Xander Schauffele-Patrick Cantlay vs. Cameron Smith-Sunjae Im 2/1 (USA)

Kansainväliset olivat viiden reiän jälkeen 3 up -johdossa, kunnes vieraat voittivat kolme seuraavaa. 13. reiän bogi osoittautui Cameron Smithin ja Sungjae Imin kohtaloksi, sillä tämän jälkeen Xander Schauffele ja Patrick Cantlay pitivät ohjat tiukasti hallussaan. 15. reiän birdie oli viimeinen sinetti neljännen kerran yhdessä pelanneiden yhdysvaltalaisten voitolle.

Ben An-Joaquin Niemann vs. Matt Kuchar-Tony Finau tasan

Päivän viimeinen kamppailu oli yksi niistä otteluista, jonka jenkit päästivät lähes kokonaan luisumaan käsistään − joskaan hyytyminen ei yltänyt aivan Thomasin ja Fowlerin ”tasolle”. Matt Kuchar ja Tony Finau olivat 13 reiän jälkeen kaksi päällä, mutta hävisivät kaksi seuraavaa. Kummatkin tekivät loppuun kolme paria, ja voittoakin tarjottiin 18. viheriöllä hyvältä etäisyydeltä. Molempien birdie-putit painuivat kuitenkin reiän ohi.

Tiger teki viisaasti

Vaikka USA:lle oli iltapäivällä enemmänkin tarjolla, se voi olla tyytyväinen saatuaan puolitettua kansainvälisten etumatkan kahteen pisteeseen. Kotijoukkueen näkökulmasta tilanne on mainio, sillä johto on aina johto ja kaksi pistettä antaa sille kahden kokonaisen otteluvoiton mittaisen edun kaksinpeleihin lähdettäessä.

Tiger Woods teki varmasti viisaasti jättäytymällä sivuun lauantain molemmista sessioista. Mikäli yhdysvaltalaisille tulee Presidents Cupissa noutaja, Woodsia ei voi osoitella liiallisesta itsekkyydestä joukkueen hyvinvoinnin näkökulmasta. Sunnuntaina kapteeni on jälleen tulessa, sillä singeleissä molempien yhdistelmien kaikki 12 pelaajaa pääsevät irti.

Tässä vaiheessa on selvää, että Royal Melbourne Golf Clubilla on tiedossa päätöspäivänä melkoinen trilleri. Kansainvälisten jämäkät otteet ovat tuoneet 13. Presidents Cupiin sitä mitä tämä tapahtuma on pitkään kaivannut – todellista Ryder Cup -henkeä.

Sunnuntain kaksinpelit:

Abraham Ancer (INT) vs. Tiger Woods (U.S.)
Hideki Matsuyama (INT) vs. Tony Finau (U.S.)
C.T. Pan (INT) vs. Patrick Reed (U.S.)
Haotong Li (INT) vs. Dustin Johnson (U.S.)
Adam Hadwin (INT) vs. Bryson DeChambeau (U.S.)
Sungjae Im (INT) vs. Gary Woodland (U.S.)
Joaquin Niemann (INT) vs. Patrick Cantlay (U.S.)
Adam Scott (INT) vs. Xander Schauffele (U.S.)
Byeong Hun An (INT) vs. Webb Simpson (U.S.)
Cameron Smith (INT) vs. Justin Thomas (U.S.)
Louis Oosthuizen (INT) vs. Matt Kuchar (U.S.)
Marc Leishman (INT) vs. Rickie Fowler (U.S.)

C More televisioi 13. Presidents Cupin tapahtumat suorina lähetyksinä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)