16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Wikströmin ja Komulaisen olympiapaikat saivat vahvistuksen – Suomesta kolme golfaria Pariisin turnauksiin

Ursula Wikström osallistuu Pariisissa uransa toisiin olympialaisiin. Kuva: Getty Images

Hienon venytyksen Pariisin koneeseen tehnyt Ursula Wikström nousi Suomen ykköspelaajaksi.

Pariisin olympiagolfin karsinta päättyi naisten osalta viime viikonvaihteessa käytyihin kilpailuihin. Noora Komulainen ja Ursula Wikström olivat ennen viimeistä karsintaviikkoa olympiarankingin top 60:ssa, ja he onnistuivat säilyttämään paikkansa Pariisiin lähtevien joukossa.

Wikström oli olympiakarsinnassa 51:s ja Komulainen 57:s. Molemmat ottivat elintärkeitä pisteitä Ruotsissa aiemmin tässä kuussa pelatussa Ladies European Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailussa, jossa Komulainen oli viidenneksi paras ja Wikström 12. paras LET-pelaaja.

Wikströmin olympiapaikan lopullisena sinettinä toimi menneenä viikonloppuna pelattu Czech Ladies Open, jossa hän jakoi hienosti kolmannen sijan. Prahasta saadut 3,13 pistettä nostivat Wikströmin maailmanlistalla sijalle 286, ja samalla Suomen ykköspelaajaksi ohi Komulaisen.

Komulaisen tuore rankkaus on 301:s. Viimeisenä olympiapaikan lunastanut Marokon Ines Laklalech on maailmanlistalla 321:ntena, joten aivan hilkulla ei hänenkään kisapaikkansa ollut.

Komulainen ja Wikström pelasivat naisten olympiaturnauksessa Riossa vuonna 2016, joten kummallekin tuleva olympiaedustus on uran toinen. Tokion olympiaturnauksessa suomalaisista mukana olivat Matilda Castren ja Sanna Nuutinen.

Pitkään näytti siltä, että Castren olisi yksi Pariisin olympiajoukkueen suomalaisgolfareista, mutta kuluvan kauden heikot esitykset jättivät hänet kisakoneesta. Nuutisen pelissä on ollut tänä vuonna viitteitä paremmasta, mutta osa kaudesta 2023 ja etenkin kausi 2022 sujuivat vaisusti, ja hän ajautui liian pitkälle takamatkalle.

Yang nousi major-voitollaan maailmanlistalla 20. tilalta viidenneksi sinetöiden korealaisille kolmannen kisapaikan.

Miesten olympiakarsinta päättyi viikkoa aiemmin, ja suomalaisista paikan Pariisin turnaukseen lunasti Sami Välimäki. Hän pelasi myös Tokion kisoissa, joten Välimäelle tulevat olympialaiset ovat naisten tavoin toiset.

USA ja Etelä-Korea saa kolme pelaajaa naisten turnaukseen

Yhdysvalloista Pariisiin lähtevät Nelly Korda, Lilia Vu ja Rose Zhang ja Etelä-Koreaa kesäkisoissa edustavat Jin Young Ko, tuore major-voittaja Amy Yang sekä Hyo-Joo Kim. Kustakin maasta voi osallistua olympiaturnaukseen maksimissaan neljä pelaajaa, edellyttäen että he mahtuvat olympiarankingissa 15 parhaan joukkoon.

Noora Komulainen palaa olympianäyttämölle kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Kuva: Getty Images

USA sai miesten puolella olympiaturnaukseen neljä pelaajaa, joten Yhdysvalloilta lähtee isoin joukko eli kaikkiaan seitsemän golfaria Pariisiin.

Ally Ewing jäi täpärästi USA:n olympiajoukkueesta noustuaan rankingin tämän viikon päivityksessä ”vain” kolme pykälää, sijalle 16. Hän jakoi Women’s PGA Championshipissä viidennen sijan, ja parempaakin oli luvassa. Ewing pelasi finaalikierroksen takaysin yksi yli parin, kun lyönnin verran parempi sisääntulo olisi nostanut hänet majorissa jaetulle kakkostilalle ja  maailmanlistalla top 15:een.

Yang nousi major-voitollaan maailmanlistalla 20. tilalta viidenneksi sinetöiden korealaisille kolmannen kisapaikan. Tämä pudotti viimeistä paikkaa kärkkyneen Itävallan Sarah Schoberin olympiaturnauksesta.

Miesten olympiaturnaus pelataan 1.–4. elokuuta ja naisten kilpailu on vuorossa 7.–10. elokuuta. Molemmat turnaukset pelataan Le Golf National -kentällä, joka on toiminut vuodesta 2002 yhtäjaksoisesti miesten Ranskan avointen näyttämönä. Kentällä pelattiin myös Euroopan voittama vuoden 2018 Ryder Cup.

Lue seuraavaksi: Miesten olympiaturnauksen pelaajat ovat selvillä – Sami Välimäki Suomen ainoa edustaja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)