16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Miesten olympiaturnauksen pelaajat ovat selvillä – Sami Välimäki Suomen ainoa edustaja

Sami Välimäki kilpailee elokuun ensimmäisellä viikolla Pariisin olympiaturnauksessa. Kuva: Getty Images

Paraguayn Fabrizio Zanotti sai viimeisen paikan Pariisin koneeseen.

Pariisin olympiagolfin kaksivuotinen karsinta päättyi miesten osalta 17. kesäkuuta. Kansainvälinen golfliitto (IGF) nimesi tiistaina rankingin perusteella 60 pelaajaa, joilla on osallistumisoikeus Le Golf National -kentällä 1.–4. elokuuta käytävään olympiaturnaukseen.

Jokaisesta maasta voi kisoihin osallistua kaksi pelaajaa, useampikin, jos pelaajat mahtuvat maailmanlistalla top 15:een. USA saa ainoana maana Pariisiin maksimimäärän osallistujia eli neljä pelaajaa.

Yhdysvaltoja olympialaisissa edustavat Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Wyndham Clark sekä Collin Morikawa. Koska maailmanlistan top 15:ssä on yhdeksän yhdysvaltalaista, jäi jenkeiltä viisi kovimmat valintakriteerit täyttänyttä pelaajaa rannalle. Heistä kaksi eli Patrick Cantlay ja tuore U.S. Open -voittaja Bryson DeChambeau on rankattu kymmenen parhaan joukkoon.

Suomi ei saanut olympiarankingissa 60 parhaan joukkoon kahta pelaajaa, joten Sami Välimäki on turnauksen ainoa suomalaisedustaja. Hän päätyi karsinnassa sijalle 35. Välimäki oli mukana myös Tokion 2020 kesäkisoissa, joten hänelle olympiaedustus tulee olemaan uran toinen.

Tokiossa suomalaisista pelasi myös Kalle Samooja. Hän pelaa tätä nykyä LIV-kiertueella, jonka kilpailuista ei maailmanlistan pisteitä saa. Hyvissä ajoin kävi ilmi, ettei Samoojaa tulla Pariisissa näkemään.

Suomalaisista lähimmäksi toista kisapaikkaa pääsi Challenge Tour -pelaaja Tapio Pulkkanen. Hän on maailmanlistalla sijalla 378, kun viimeisenä Pariisin turnaukseen pääsevän Paraguayn Fabrizio Zanottin OWGR-sijoitus on 343:s. Pulkkanen sijoittui viime viikolla Brnon CT-kilpailussa kuudenneksi, ja olisi voitolla kamppaillut tiukasti Pariisin kisalipusta.

Kiivain taistelu olympiapaikasta käytiin kanadalaisten, Corey Connersin ja Adam Hadwinin kesken. Kun Hadwin karsiutui U.S. Openissa, riitti Connersin yhdeksäs sija nostamaan hänet maailmanlistalla ja olympiarankingissa niukasti ensin mainitun edelle.

Joukossa on muutamia pääkiertueiden ulkopuolelta tulevia pelaajia: Chilen Christobal del Solar (Korn Ferry Tour), Intian Gaganjeet Bhullar (Asian Tour ja Intian kiertue), Norjan Kristoffer Ventura (Korn Ferry Tour) sekä Thaimaan Phachara Khongwatmai (Asian Tour). LIV-kiertueelta mukaan pääsivät Espanjan Jon Rahm, Puolan Adrian Meronk, Chilen Joaquin Niemann, Espanjan David Puig sekä Meksikon Carlos Ortiz ja Abraham Ancer. Espanjan ja Meksikon molemmat olympiaedustajat ovat siten LIV-pelaajia.

Tokion olympialaisten mitalikolmikosta mukana ovat kultaa voittanut USA:n Xander Schauffele sekä himmeimmän mitalin uusinnan jälkeen kaulaansa saanut Taiwanin C.T. Pan. Pelaajien joukossa on kymmenen major-voittajaa ja neljä nykyistä tai entistä maailmanlistan ykköstä.

Lue seuraavaksi: Matilda Castrenin olympiahaaveet hautautuivat karsiutumiseen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)