16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenin olympiahaaveet hautautuivat karsiutumiseen

Matilda Castren ei pelaa Pariisin olympiaturnauksessa. Kuva: Getty Images

Myös Kiira Riihijärven pelit Michiganissa jäivät kahteen kierrokseen.

Matilda Castrenia ei nähdä Pariisin olympialaisissa. Asia varmistui perjantaina, kun hän karsiutui Belmontissa Michiganissa meneillään olevassa LPGA Tourin kilpailussa.

Castren (-1) paransi peliään Meijer LPGA Classic For Simply Give -turnauksen toisella kierroksella, mutta perjantain tulos 70 ei aivan riittänyt viemään suomalaista jatkoon. Eroa viimeisinä karsintarajan ylittäneisiin pelaajiin jäi yksi lyönti.

Suomalaisista tällä hetkellä kahdella tarjolla olevassa olympiapaikassa ovat kiinni Noora Komulainen ja Ursula Wikström. Jälkimmäinen on olympiarankingin tuoreella listalla 58:ntena ja maailmanlistalla hänen sijoituksensa on 313:s. Castrenin tuorein maailmanlistasijoitus on 340:s, jota hän ei pysty tällä viikolla parantamaan. Kun Castrenilla ei ole paikkaa ensi viikon Women’s PGA Championshipiin, on hänellä Pariisin osalta seinä vastassa. Naisten olympiaranking sulkeutuu 24.6.

Castren edusti Suomea Tokion 2020 olympialaisissa. Hän jakoi Kasumigasekin kentällä pelatussa turnauksessa 18. sijan. Kesäkisat käytiin koronapandemian takia vuonna 2021.

Kuluva kausi on sujunut Castrenin osalta vaatimattomasti. Hän on pelannut tänä vuonna 12 kilpailua ja yltänyt vain kahdesti jatkokierroksille. Paras sijoitus on Blue Bay LPGA -turnauksen 66. tila. Castren kertoi huhtikuussa Golfpisteelle kärsineensä kilpailutilanteissa pidemmän aikaa ahdistuksesta.

Michiganin LPGA-turnauksessa Kiira Riihijärvi (+2) pelasi toistamiseen tuloksen 73, ja häneltä karsintaraja pakeni neljän lyönnin päähän.

Kilpailun kärkipaikkaa jakavat viikon tähän asti kovimman tuloksen, 63, pelannut USA:n Ally Ewing sekä Australian Grace Kim (-11). Heillä on kahden lyönnin etumatka Tanskan Nanna Koerstz Madseniin ja Etelä-Korean Narin Aniin.

Ewingin upea bogiton kierros sisälsi yhden eaglen ja seitsemän birdieä.

Lue seuraavaksi: Pelaaminen ahdistaa, mutta Matilda Castren pitää kiinni tavoitteistaan: ”Haastavia hetkiä on ollut aikaisemminkin”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje