9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikströmillä huikea pelipäivä Teneriffan LET-kisassa

Ursula Wikström käynnisti pelinsä loistavasti Santa Cruzin näyttävissä maisemissa. Kuva: Tristan Jones/LET

Ursula Wikström aloitti Teneriffalla, Buena Vista Golfin isännöimän Tenerife Ladies Openin erinomaisesti. Vuonna 2004 samaisella kentällä ammattilaisuransa ensimmäisen LET-kiertueen osakilpailun pelannut Wikström upotti kierroksellaan peräti kahdeksan birdietä, ja jakaa kilpailun kärkipaikan yhdessä Englannin Melissa Reidin tuloksella 66 (-6).

Ranskan Virginie Lagoutte Clement, Hollannin Christel Boeljon sekä britti Trish Johnson jakavat kolmannen sijan tilanteessa -5.

Wikströmin tapaan aamupäiväryhmissä avauskierroksensa pelasivat suomalaisista myös kilpailun vuonna 2006 voittanut Riikka Hakkarainen (73) sekä Jenni Kuosa (74). Myöhemmin startanneista Hanna-Leena Salonen tarvitsi torstain kierroksellaan 76 lyöntiä.

”Kenttä on lyhyt ja paikoille pitäisi päästä jatkuvasti, mutta olin alusta saakka ongelmissa. Varsinkin rautapeli oli tänään käsittämättömän heikkoa ja epävarmaa. Putteja taisi kertyä 33, joten ei se griinityöskentelykään ollut superia. Kenttä sinänsä antaa mahdollisuuksia koviinkin tuloksiin, kunhan lähestymiset on kunnossa. Huomenna on haettava ne paikat paremmin ja pantava pallot kuppiin”, Salonen suunnitteli.

Viikko sitten kauden kolmanteen karsiutumiseen päättynyt Portugalin kilpailu ei Wikströmin mieltä enää Teneriffalla painanut, sillä aurinkoisessa mutta tuulisessa säässä pelattu 66 lyönnin kierros sivusi hänen parasta kierrostulostaan naisten Euroopan Tourilla.

Edellisen kerran lukemat 66 merkittiin Wikströmin tuloskorttiin päätöskierroksella Talissa (par 71) vuonna 2008, hänen taistellessaan Finnair Mastersin voitosta yhdessä Minea Blomqvistin kanssa. Nyt tulos oli kuitenkin lyönnin parempi, mutta 11:llä tullut tuplabogi jäi hieman kaivelemaan suomalaista.

”Löin siinä huonon draivin vasemmalle palmun alle. Siitä sitten jouduin chippailemaan parikin kertaa ennen kuin selvisin takaisin väylälle. Muuten lyöminen oli hyvää koko päivän ja sain pelattua itselleni hyviä birkkupaikkoja. Ja nyt vihdoin onnistuin hyödyntämään ne hyvällä prosentilla. Kaiken kaikkiaan helppoa peliä pitkästä aikaa”, Wikström sanoi.

LET harppasi Teneriffalle – kenestä olisi kunnon suomalaishaastajaksi Wikströmille?

Naisten Euroopan Tourilla pelaava suomalaisnelikko on torstaina Teneriffalla käynnistyvässä kisassa jälleen tositoimissa. Hanna-Leena Salosen herättyä Sveitsissä, myös Riikka Hakkaraiselta ja Jenni Kuosalta odotetaan vähitellen kunnon venymistä. Tenerife Ladies Openin voittoa puolustaa Felicity Johnson.

Nähtäväksi

Nähtäväksi jää, pystyykö Jenni Kuosa Teneriffalla kauden parhaimpaansa.

LET-kiertueella pelaavien suomalaisten ilonaiheet ovat olleet viime aikoina pitkälti Ursula Wikströmin esitysten varassa. Turkissa kahdeksanneksi sijoittuneen Wikströmin kausi onkin ollut kokonaisuudessaan melko tasapainoinen, vaikka Slovakian turnauksen 14. sijan ohella muita sijoituksia 20 parhaan joukkoon ei häneltä löydykään. Wikström on joka tapauksessa kiertueen ansiolistalla sijalla 28, hieman yli 26 000 euron kokonaistienesteillään.

Tästä eteenpäin listaa on selattava pitkälle, ennen kuin vastaan tulee seuraava suomalaispelaaja, Hanna-Leena Salonen. Täksi kaudeksi paluun naisten Euroopan Tourille tehnyt Salonen pelasi Sveitsissä pari viikkoa sitten erinomaisen kilpailun sijoittuessaan Ladies Swiss Openissa yhdeksänneksi. Sveitsin turnaus on kuitenkin valitettavasti Lalla Meryem Cupin ohella ainoa kilpailu, jossa Salonen on päässyt mukaan finaalikierrokselle. Salosen sijoitus ansiolistalla on 10 980 euron tienesteillä 65:s.

Jenni Kuosa on selvittänyt cutin neljässä turnauksessa, mutta sijoitukset ovat jääneet kohtalaisen vaatimattomiksi. Numeraalisesti (72-72-72) Kuosan kauden parasta, Portugalissa viime viikonloppuna pelattua kisaa ei voi moittia, mutta 38. sijaa parempaa ei par-tuloksella Turcifalista valitettavasti vain irronnut. Kuosa on naisten Euroopan Tourin Order of Meritillä vasta 93:s.

Vuonna 2006 Teneriffan kisan voittaneen Riikka Hakkaraisen pelit ovat menneet tällä kaudella täysin penkin alle. Australian avoimet on toistaiseksi ainoa turnaus, jossa Hakkarainen on nähty päätöskierroksella viimeisen neljän kuukauden aikana. Paluu kivenkovan ammattilaisurheilun pariin muutaman välivuoden jälkeen ei ole koskaan yksinkertaista, vaikka viime kausi sujuikin Hakkaraiselta paikka paikoin hyvin. Tämän kauden tilastot ovat sen sijaan olleet yksipuolisen synkkää luettavaa. Kauden yhdeksän turnausta ovat kartuttaneet Hakkaraisen tiliä vain 1439 eurolla, jolla heltiää ansiolistan 129:s sija.

Teneriffan Santa Cruzissa pelattavan kisan viimevuotista voittoa puolustaa Englannin Felicity Johnson, joka myöskään ei ole saanut tällä kaudella peliinsä kunnollista lentoa. Johnson löytyy LET-kiertueen ansiolistalta vasta sijalta 51, parhaimpana saavutuksenaan Australian Openin 12:s sija.

Viikonvaiheen turnauksen suurimmat voittajasuosikit löytynevät joukosta: Anja Monke, Melissa Reid, Florentyna Parker, Lee-Anne Pace sekä Karen Lunn.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje