16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikström viihtyi kovassa seurassa

Ursula Wikström esitti kauden parastaan Espanjassa.

Ursula Wikströmin (-5) saavutus Espanjan avoimessa mestaruusturnauksessa lukeutuu kauden parhaimpiin suomalaisesityksiin golfin ammattilaiskentillä. Hän ylsi kisassa viidenneksi, vaikka 54 reiän jälkeen parempaakin sopi odottaa.

Wikström oli ennen turnauksen finaalikierrosta toisena, lyönnin päässä kärjessä majaillutta Beth Allenia perässä. Hän jopa johti hetken aikaa kisaa aloitettuaan sunnuntaina birdiellä. Wikström ei jatkossakaan sortunut suurempiin virheisiin, mutta tuiki tärkeät birdiet jäivät tällä kertaa mainittuun yhteen kappaleeseen.

”Muuten ihan ok peliä, mutta puttipeli oli taas vaihteeksi liian arkaa. Ne tärkeät birdiet jäivät tänään puuttumaan, mutta kokonaisuudessaan viikko ei ollut ollenkaan hassumpi. Tämä parin viikon tauko menee kotimaassa sekä levon että harjoittelun merkeissä. Ja kyllähän sitä toki pitää Solheim Cupia telkkarista seurata”, Wikström sanoi.

Tulosluetteloa silmäilemällä voi päätellä, miten hienosti Wikström Marbellassa todellisuudessa pelasi: hänen kanssaan viidennen sijan jakoivat italialaiset Diana Luna ja Veronica Zorzi. Edelle ennättivät vain Melissa Reid, Tania Elosegui, Lee-Ann Pace sekä Allen.

Aurinkorannikolta 12 530 euroa tienannut Wikström nousi LET-kiertueen ansiolistalla 39:nneksi, n. 4000 euron päähän Minea Blomqvistista. Näiden kahden välillä on kehkeytymässä loppukaudesta mielenkiintoinen kamppailu listaparemmuudesta, sillä LPGA:n karsintoihin joutuvan Blomqvistin ohjelmaan kuuluu jatkossa neljä kisaa LET-kiertueella.

Reidille aikainen syntymäpäivälahja

Melissa

Melissa Reid on hyvässä iskussa Solheim Cupia ajatellen. &copy Getty Images

Open de Femenino Espanan voitti dramaattisessa loppuhuipennuksessa Melissa Reid. Hänen kanssaan tasatuloksessa ennen viimeistä reikää ollut Lee-Ann Pace olisi tarvinnut parin päästäkseen uusintaan, mutta eteläafrikkalainen sortui kolmeen puttiin. Kisa oli hyvin tasainen, sillä Tania Elosegui ja Beth Allen jakoivat Pacen kanssa Marbellassa toisen sijan.

Voitto oli Reidille kauden toinen ja kautta aikain kolmas naisten Euroopan kiertueella. Parempaa syntymäpäivälahjaa ei maanantaina 24 vuotta täyttävä pelaaja olisi voinut enää toivoa.

”Tämä oli hyvää valmistautumista Solheim Cupia varten. Sain selville, millä osa-alueilla minun pitää vielä terävöittää otteitani. Kaiken kaikkeaan olen tyytyväinen siitä kuinka svingasin täällä ja tietysti hyvin onnellinen itse voitosta”, Reid sanoi.

”Saatan ottaa muutaman oluen koneessa, mutta aion perillä painua suoraan vuoteeseen. Ei auta suuremmin juhlia kun edessä on iso ja tärkeä viikko.”

LET-kiertueen seuraava turnaus pelataan kuun vaihteessa Pariisissa. Tuolloin taistellaan Ranskan avoimen mestaruusturnauksen paremmuudesta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje