Wi käänsi asetelmat - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Wi käänsi asetelmat

Charlie Wi kuroi David Tomsin seitsemän lyönnin johdon umpeen lauantaina. © Getty Images

Isokin johtomarginaali on tarkoitettu kiinniotettavaksi. Tämä käsitys vahvistui jälleen kerran Teksasissa pelattavassa PGA Tourin kisassa, jota David Toms johti 36 reiän jälkeen seitsemällä lyönnillä. Hänen tahmean pelinsä hyödynsi parhaiten Charlie Wi, joka johtaa kisaa lyönnillä ennen finaalikierrosta.

Wi (-13) ajatteli kolmannen kierroksen alussa lähteä vain kaventamaan Tomsin hulppeata johtoa. Paalupaikalle nousu ei käynyt hänen mielessäänkään.

”Olen todella iloisesti yllättynyt. Pelasin tänään erittäin hyvin ja David (Toms) ei. On tämä hullu peli, en oikein tiedä mitä sanoa”, Wi ihmetteli.

Tomsin (-12) seitsemän lyönnin johto mureni lauantaina lopullisesti kaksi reikää ennen kierroksen loppua. Kun tunnin ja 20 minuutin keskeytyksen jälkeen Wi teki 16:lla birdien ja Toms missasi par-puttinsa, oli valta vaihtunut kärjessä. Päivän tulos 66 tiesi Wi’lle uran ensimmäistä johtoasemaa 54 reiän jälkeen.

Toms aloitti kolmannen kierroksen birdiellä, mutta kolme bogia rei’illä 2,3 ja 6 kertoivat vaikeuksista. Paha niitti oli Colonialin kentän 14:llä tullut tuplabogi, jossa Wi sai kurottua vielä kolmen lyönnin johdossa olleen Tomsin etumatkan yhteen lyöntiin.

”Ajattelin siinä kohtaa että vau, eroa on enää lyönti. En ollut siihen saakka miettinyt hetkeäkään mitään johtoon liittyvää”, Wi sanoi.

Avausvoitto kiikarissa

Korealainen pelaa tänä viikonloppuna 147. turnaustaan PGA Tourilla, joista jatkopaikka on irronnut tasan 100 kertaa. Voittotili 39-vuotiaalla pelaajalla on vielä avaamatta. Viisi vuotta vanhemmalla Tomsilla on koossa voittoja tusinan verran, mutta edellinen on vuodelta 2006.

”Olen ihan tavoitteeni mukaisissa asetelmissa. Tietysti juttelisin tässä mielelläni kymmenen lyönnin johdossa jotain ennätyksiä rikkoneena, mutta tässä on vielä kaikki auki”, Toms sanoi.

John Senden on kolmantena, kolmea lyöntiä kärkeä jäljessä. Neljättä sijaa (-8) jakavat StuartAppleby, Paul Goydos sekä Mark Wilson. Päivän kovimman kierroksen, 65 lyöntiä, pelannut D.J.Trahan on seitsemäntenä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje