25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Westwood paras Bangkokissa

Lee Westwood voitti joulukuussa sekä Etelä-Afrikassa että Thaimaassa ja nousi World Rankingilla Luke Donaldin ykköshaastajaksi. © Getty Images

Lee

Lee Westwood antoi lauantaina pienen merkin siitä, että hän voisi menettää kahden kierroksen jälkeisen 11 lyönnin johtonsa. Sunnuntaina Westy oli kuitenkin terävässä tuloskunnossa, eikä voittajasta ollut käytännössä mitään epäselvää kierroksen kuluessa, vaikka ero supistui 11 väylän jälkeen kolmeen lyöntiin.

Ykköstila oli kauden neljäs, aiemmat ovat tulleet Koreaasta, Indonesiasta ja Etelä-Afrikasta. Bangkokissa voittotulos oli neljällä kierroksella -22.

Lisäksi Westwood voitti lisäksi lokakuussa Kiinassa pelatun näytöspelin, jossa maailmantähdet kiersivät muutaman reiän kullakin kentällä ympäri maata. Etelä-Afrikkaa lukuunottamatta muissa neljässä tienesteistä valtaosa on tullut starttirahoista.

”Voitto merkitsee tietysti paljon. Kun johtaa kahden kierroksen jälkeen 11 lyönnin erolla, edessä on vain hävittävää. Olen tyytyväinen siihen, miten löin palloa tänään”, maailmanlistalla toiseksi ohi Rory McIlroyn kivunnut Westwood tokaisi.

Granbergilta loppui veto

Joonas

Joonas Granberg pelasi toisen kierroksen mainioon tulokseen 69. Avauspäivänä hän oli hienoisen heikon tuurin johdosta saanut korttiinsa 75 lyöntiä. Yhteistulos riitti mainiosti jatkopaikkaan joka kuuden karsiutumisen jälkeen maistui varmasti hyvältä. Viikonloppu oli vaikea, kierrostulokset 80-84 jättivät turkulaisen viimeisten joukkoon.

Kokonaisuutena Granbergin neljäs ammattilaiskausi oli iso loikka eteenpäin. Hän pelasi mainiosti kotimaisella Finnish Tourilla. Voittoja kertyi kaksi, kolmostiloja peräti kolme. Suoritusvarmuus Suomessa oli siis tasolla kiitettävä+.

Aasian Tourin kisan ykköstila Malesiassa oli tietysti omassa luokassaan, se tuo työpaikan Aasiaan myös kausille 2012-2013. Plakkarista löytyy myös yksi seitsemäs tila. Tuloskunnon herpaantuminen syksyllä voiton myötä on jopa inhimillistä. Hän pääsi pelaamaan pari astetta kovempia kisoja ( Sveitsi, Singapore Open, Hongkong, Japani, Malesia ET ja Thailand Open) joissa vain iso onnistuminen vie kärjen tuntumaan. Seuraavaan vuoteen Granberg pääsee valmistautumaan huolella ja pelaamaan ilman huolta työpaikasta.

Lopullisella rankinglistalla hän oli Aasiassa 39. yli 96.000 dollarin tuloillaan. Vuoden vaihtuessa Granberg tulee myös olemaan World Rankingilla paras suomalainen, sijaluku on tässä vaiheessa 410.

Kalle

Kalle Samoojan ansiot jäivät neljäsosaan Granbergin vastaavista. Aasiassa alkuvuodesta nimen perään laitettiin viidesti peräkkäin kirjaimet MC. Sensijaan Suomessa kulki, Kalle voitti kaksi kisaa ja sai otetta myös Aasiassa. Neljässä peräkkäisessä kisassa hän aloitti lähes loistavasti. Paras mahdollisuuus aukesi Singaporen pienessä kisasa, jossa hän oli vielä kolmen kierroksen jälkeen voitontavoittelijoiden joukossa. Parhaaksi sijiotukseksi jäi kuitenkin 15., työpaikka uusiutuu vain menestyksellä karsinnoissa. Rahalistalla sijoitus oli 93.

Teemu Tyry

World Ranking 18.12. 2011

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje