18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Watney vauhdissa Playersissä

Nick Watney venyi alun tuplabogista huolimatta huipputulokseen. © Getty Images

TPC Sawgrass tarjonnee viikonvaihteessa vielä monenlaisia yllätyksiä, ennen kuin Players Championshipin voittaja on selvillä. Ensimmäisen kierroksen suurin yllätys koettiin Tiger Woodsin kohdalla, joka päätti keskeyttää kisan yhdeksän reiän jälkeen.

Keskeytyshetkellä kierrostaan kuusi yli parin ollut Woods perusteli vetäytymistään sillä, että kipeä polvi ja akillesjänne tekivät pelaamisen mahdottomaksi.

Woodsin keskeytys herätti monessa paikalla olleessa ihmetystä. Tähden lakoninen viesti kuitenkin kuului: ”Kävely tuottaa minulle tuskaa.”

Myös Tigerin kanssa samassa ryhmässä pelanneelle Martin Kaymerille keskeytys tuli hieman yllätyksenä: ”Kukaan ei todellakaan tiedä, kuinka paljon hän tunsi kipua kävellessään. Mutta hän käveli todella hitaasti. Ajattelin, että hän vain kävelee sen verran hitaammin kuin minä”, Kaymer sanoi.

Kun maailmanlistan ykkönen Lee Westwood loistaa Floridassa poissaolollaan, on Kaymerilla mahdollisuus nousta takaisin listan kärkeen joko voittamalla Players tai sijoittumalla kisassa yksin toiseksi. Saksalainen aloitti turnauksen tuloksella 67 (-5) ollen jaetulla viidennellä tilalla.

Päivän kuningas oli Nick Watney, jolle huono kenraali taisi merkitä hyvää ensi-iltaa. Watney karsiutui jatkokierroksilta viikko sitten ensimmäisen kerran lähes vuoteen, mutta iski torstaina taululle avauskierroksen parhaat lukemat 64 (-8) lyöntiä.

”Tein kierroksen alussa tuplabogin, mutta tällä kertaa en antanut sen häiritä”, Watney sanoi viitaten viime viikon turnaukseen.

Yhdeksännen

Yhdeksännen reiän lähestyminen teki Tiger Woodsin jalassa kipeää. &copy Getty Images

Pitkään pelinsä kanssa paininut Lucas Glover päätti Wells Fargo Championshipissä lähes kahden vuoden voitottoman jaksonsa. Hyvältä näytti Gloverin aloitus Playersissäkin, sillä hän on toisena, lyönnin Watney’ta jäljessä.

Päivän suurin yllättäjä oli kuitenkin tuloksen 66 lyönyt Mark O’Meara. Senior Players Championshipin voittajana paikan Playersiin saanut O’Meara laskeskeli pelanneensa tämän viikon kisakentällä viimeksi yhtä kovan tuloksen kun hänen hyvä ystävänsä Tiger Woods oli vielä lukio-ikäinen. 54-vuotias O’Meara pelaa TPC Sawgrassillä ensimmäisen kerran sitten vuoden 2003.

O’Meara ei lyö pitkälle, mutta TPC Sawgrass kuuluu niihin kenttiin, jossa pitkillä sivalluksilla ei ole kaikkein suurin merkitys. PGA Tourin lyhytlyöntisimpiin pelaajiin kuuluva David Toms vahvistaa tätä käsitystä jakaessaan kolmatta sijaa yhdessä O’Mearan kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje