5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Vartiaisen ryhdikäs meno jatkuu Marokossa

Oona Vartiainen sai toisella kierroksella pelin uudelleen kuosiinsa hermostuneen alun jälkeen. Kuva: Juha Hakulinen

Oona Vartiainen pelasi naisten Euroopan kiertueen karsintafinaalissa avauspäivän tapaan tuloksen 69. Kokonaistilanteeseen kuusi alle siirtynyt turkulainen on 36 reiän jälkeen edelleen 13. sijalla, kun kilpailijat ovat pelanneet nyt kertaalleen molemmat kisakentät.

”Melko hermostunutta peliä oli ekat viisi reikää, sitten sain hyvän lähestymisen kutosella ja helpon birkun sisään, niin homma rentoutui. Putit upposivat tänään kauempaa, muutamia turhia bogeja tosin eksyi kauneuspilkuiksi korttiin”, Vartiainen sanoi.

”Samat teesit on käytössä taas huomennakin, pitää vaan paremmin noudattaa niitä, niin virheet jäävät toivottavasti vähemmälle.”

Päivän parhaasta suomalaisesityksestä vastasi Elina Nummenpää (-2). Nokia River Golfia edustava pelaaja löi Samanah Country Clubilla tuloksen 68, ja nousi ennustetun cut-rajan alapuolelta 29. sijalle.

”Tänään meni ihan mallikkaasti. Lyönti kerrallaan ollaan menty ja mennään loppuun asti, ja viiltävien analyysien aika on kisan jälkeen”, Nummenpää sanoi.

Viiden kierroksen jälkeen 30 ensimmäistä ja samaan tulokseen yltäneet tulevat saamaan kortin LET:lle kaudeksi 2016.

Avauspäivän positiivisimpiin suorituksiin yltänyt Leena Makkonen ei ollut toisella kierroksella parhaimmillaan. Tulos 74 piti hänet kuitenkin edelleen varsin hyvissä asemissa.

”Tänään oli kentällä hieman hankalampi päivä. Hieman hermostuneisuutta oli ilmassa kentällä, joka näkyi muutamina heikkoina lyönteinä ja putteina. Onneksi hyvillä chipeillä sain pelastettua muutaman hyvän parin”, Makkonen sanoi.

”Muutama juttu pitää käydä tarkistamassa rangella ja sitten ollaan taas valmiita seuraavaan päivään. Kaikki on vielä omissa käsissä, joten edetään kärsivällisesti päivä kerrallaan eteenpäin ja pidetään teesit mielessä.”

Ennustettu karsintaraja on tällä hetkellä +1:n kohdalla. Linda Henriksson (+4),Sanna Nuutinen (+4) ja Marika Voss (+7) saavat kiristää sunnuntaina ruuvia, jotta neljännelle kierrokselle ei jää liian paljon kirittävää.

”Hyvin lähdin porteista, mutta takaysillä oli joku ihan eri nainen pelaamassa.. Tämä laji pistää välillä polvilleen. Etsin mielenrauhaa illalla sudokuista ja ristikoista – extrahaastetta tarvittaessa myös Marokon versiosta”, tuloksen 78 lyönyt Voss viestitti Facebook-tilillään.

Marokon Marrakechissa pelattavan karsintakisan johdossa on Saksan Karolin Lampert (-12), Tanskan Daisy Nielsen ja Ranskan Justine Dreher ovat kahden lyönnin päässä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje