Vartiainen kiipesi Top 10:een LET:n karsintafinaalissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Vartiainen kiipesi Top 10:een LET:n karsintafinaalissa

Oona Vartiainen pelaa karsinnan kaksi viimeistä kierrosta Samanah Country Clubilla. Kuva: Juha Saarinen

Oona Vartiainen esitti edellisten päivien tavoin jämäkkää golfia LET:n karsintafinaalin kolmannella kierroksella. Turkulaisella oli sunnuntaina vuorossa kahdesta kisakentästä Amelkis, jossa hän pelasi tuloksen 70. Kokonaissaldo -8 oikeuttaa tällä hetkellä kahdeksanteen sijaan, joten nousua kahteen aikaisempaan päivään nähden tuli viisi pykälää.

Maanantaina Samanah Country Clubilla pelaavalla Vartiaisella on viimeisiin LET:n korteissa kiinni oleviin kilpailijoihin kuuden lyönnin etumatka.

”Tosi vaihteleva päivä kentällä. Bogeja tuli liian helposti, mutta onneksi sain birkulla parin väylän sisään yleensä kuitattua ne pois. Loppuun hyvä rutistus, ja pääsin taas punasille luvuille, niin olen tosi tyytyväinen. Kaksi päivää vielä jäljellä, kummatkin Samanahilla”, Vartiainen sanoi.

Elina Nummenpää (41:s) ei pystynyt lauantain kaltaiseen huippupeliin kolmantena päivänä. Hänen oli tyytyminen Amelkisillä tulokseen 74, mutta strategiselle rajalle on matkaa vain kaksi lyöntiä.

Suomalaisista parasta antia sunnuntaina tarjoili Nummenpäätä kymmenen sijaa alempana oleva SannaNuutinen. Helsinkiläinen otti lusikan kauniiseen käteen, ja se tuotti Amelkis Golf Clubilla tuloksen 69. Nuutinen sai jo ”näköyhteyden” Top 30:een, joten kortin saaminen muuttui yhdessä yössä huomattavasti realistisemmaksi.

”Lyöminen on ollut superhyvää koko ajan, mutta griinin ympäristössä ruosteista pitkästä kisatauosta johtuen. Tänään sielläkin toimi. Maltilla vaan lyönti kerrallaan, kyllä hyvä tekeminen sitten lopulta palkitaan. Ei ne birkut väkisin tule”, Nuutinen sanoi.

Kisan ennustettu cut-raja on +2:n kohdalla, kun 60 ensimmäistä ja samaan tulokseen päätyvät etenevät tiistaina pelattavalle finaalikierrokselle. Leena Makkonen (+3) putosi sunnuntaina ensimmäisen kerran tämän rajan alapuolelle, tosin vain lyönnin verran.

”Kaikki on vielä omissa käsissä, pitää vaan luottaa omaan peliin. Tänään kentällä tuli tehtyä muutama helpohko virhe ja muutama birkkuputti lipui reiän ohi, niin tulos oli valmis. Peli on pienistä asioista kiinni. Pidetään homma yksinkertaisena ja nautitaan kentällä olosta, sitä kautta hyvää tulostakin tulee.”, Makkonen sanoi.

Linda Henriksson (+5) ja Marika Voss (+7) saavat esittää neljännellä kierroksella isomman ryhtiliikkeen, jotta pelit Marrakechissa jatkuisivat loppuun saakka.

”Tsäänssejä on, aika turhauttavaa kun ei saa käytettyä niitä hyväksi. Hion lyhyet raudat teräviksi ja huomenna on viimeinen mahdollisuus alkaa laittaa myös pari puttiakin sisään”, Voss sanoi Facebook-tilillään.

LET:n karsintafinaalin kärjessä jatkaa Saksan Karolin Lampert (-18), joka sai kantaansa upean 62 lyönnin kierroksen Samanahilla pelanneen intialaisamatöörin Aditi Ashokin (-17).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje