18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vanajanlinna ehdokkaana World Cup karsinnan isännäksi

Francesco Molinarille ja veljelleen Edoardolle haetaan haastajia World Cupin finaaliin karsinnoista © Getty Images

Francesco

Maiden välistä golfin World Cupia on pelattu vuodesta 1953. Alkuperäinen nimi oli Canada Cup. Pelimuoto on vaihdellut, kutakin osallistuvaa maata on aina edustanut kaksi pelaajaa. Nykyinen sopimus sitoo kisan finaalin Kiinaan ja Mission Hillsiin vuoteen 2018 asti. Mission Hills on isännöinyt kisaa jo 2007,2008 ja 2009. Edellisvuosi jäi väliin, seuraava finaali pelataan marraskuussa 2011. World Rankingin perusteella otetaan mukaan 18 parasta maata, sekä isäntämaa. Loput yhdeksän paikkaa täytetään kolmen karsinnan kautta.

Nämä pelataan Aasiassa, Etelä-Amerikassa sekä Euroopassa. Kustakin karsinnasta pääsee kolme maata finaaliin. Vuonna 2008 Roope Kakko ja Mikko Korhonen loistivat Puolassa pidetyssä karsinnassa voittamalla sen ja saamalla paikan finaaliin. Vuotta aiemmin Mikko Ilosen World Ranking riitti suoraan paikkaan, parikseen hän pyysi Pasi Purhosen. Suomalaispareja on finaalissa ollut aiemminkin, sinne pääseminen vaatii tämänhetkisillä rankingsijoituksilla karsintoihin osallistumista.

Vanajanlinnan

”Meiille on tarjottu ehdokkuutta karsinnan järjestämiseksi. Siitä olemme toki otettuja ja ylpeitä. Suomalaisittain tämä olisi varmasti upea ja kiinnostava neljän päivän tapahtuma. Edellyttäen, että Suomi ei saisi paikkaa suoraan WR:n kautta”, maalailee Linna Golfin hallituksen puheenjohtaja Mika Walkamo.

Vuonna 2009 karsinnan järjestänyt Estonian Golf & Country Club on jo ilmaissut kiinnostuksensa, muitakin ehdokkaita saattaa ilmaantua. Euroopan karsintaan tuli mukaan perinteisiä , isoja golfmaita joista Kanada, Wales ja vuoden 2007 finaalin voittaja Skotlanti selvittivät tiensä finaaliin.

”Tämä on sen kaliiberin kisa, että järjestävältä kentältä vaaditaan saatavan julkisuuden vastapainoksi melkoisia taloudellisia uhrauksia. Joudumme punnitsemaan kahteen kertaan, lähdemmekö viivalle. Aikataulut ovat myös haastavia, olemme myyneet varsin hyvin yritystapahtumia. Mikäli emme lähde nyt mukaan, seuraava kerta (2013) on myös meille varteenotettava vaihtoehto. Päätös on ósaltamme tehtävä ripeästi”, Walkamo puntaroi.

Kentille European Tourin toimistota lähteneessä tarjouspaperissa lähdetään siitä, että raha kulkee kentiltä järjestäjille, ei päinvastoin.

Roope

Mikko Korhonen ja Roope Kakko kehuivat tiedotustilaisuudessaan joulun jälkeen World Cup-kokemuksiaan erittäin korkealle.

”Ne olivat monella tapaa omassa luokassaan golfissa kokemistani. Edustaa Suomea, parikilpailu, peli kullki varsinkin karsinnassa. Siitä on paha mennä yli. Jos vaan mahdollisuus tulee päästä karsimaan, olen varmasti kiiinnostunut,” Roope Kakko hehkutti.

Vanajanlinnnalla on erinomaista parempi maine arvokisojen järjestäjänä.Se isännöi 2007 Finnish Openia, 2009 Challenge Tourin kisaa ja 2010 amatöörien henkilökohtaisia EM-kilpailuja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)