Van Pelt kiri kärkeen - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Van Pelt kiri kärkeen

Bo Van Peltiltä irtosi 18. griinillä kunnon hymy onnistuneen pelin päätteeksi. © Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Bo Van Pelt järjesti Canadian Openin kolmantena pelipäivänä hienoisen yllätyksen. Ikään kuin etukäteen varoittamatta hän pelasi sisääntulon kuusi alle ja siirtyi tuloksen 65 myötä turnauksessa johtoon.

Van Pelt löi palloa tarkasti myös ulosmenossa: avaukset tulivat väylälle ja jatkolyönnit kauniisti griinille – vain kulmaraudan kanssa oli ongelmia. Hän otti etuysillä kahdesti kolme puttia ja missasi kolme lyhyttä birdieputtia.

”Jos osut jokaiseen väylään ja griiniin, ei sinun pitäisi olla kierrostasi yli parin”, Van Pelt sanoi.

Hän kuitenkin ryhdistäytyi kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla: tarkat lyönnit alkoivat nyt tuottaa tulosta, kun Van Pelt upotti sisään kuusi birdieputtia. Näistä neljä syntyi viidellä viimeisellä reiällä.

Kokonaistilanteeseen -5 noussut Van Pelt johtaa kisaa lyönnillä ennen vancouverilaisten kovasti kannustamaa Adam Hadwiniä. Indianasta kotoisin oleva 36-vuotias pelaaja sijoittui ennen British Openia viisi kertaa peräkkäin top-15:een, kunnes päätyi kauden kolmannessa major-turnauksessa 57:nneksi.

”Ikinä et etukäteen tiedä milloin pelaat tuloksen 29. On vain pidettävä avaukset väylillä. Jos täällä joutuu raffiin, niin griinille ei ole asiaa”, Van Pelt mietti.”Kasvoin hieman samantapaisella kentällä, jossa puut vartioivat väyliä ja griinit ovat pienet. Shaughnessyn kenttä istuu siksi hyvin minun silmääni.”

John

John Dalyä jännittää viimeisen kierroksen asetelma. &copy Getty Images

Hadwinillä on sunnuntaina mielenkiintoinen tilaisuus voittaa ensimmäisen kerran kotimaansa avoin mestaruusturnaus sitten vuoden 1954, jolloin Pat Fletcher oli mestari. 23-vuotias kanukki pelaa toista vuottaan ammattilaisena, mutta tämänvuotinen Canadian Open -esiiintyminen on hänelle kolmas.

”On hienoa saada niin paljon kannustusta. Jos jatkan samaan malliin, riittää yleisöllä huudettavaa sunnuntainakin”, Hadwin sanoi.

Andres Romero ja avauskierroksen jälkeen johdossa ollut Kris Blank jakavat kolmatta sijaa tilanteessa kolme alle. Heistä lyönnin päässä tulevat Sean O’Hair, John Daly, Aron Price sekä Geoff Ogilvy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Dalyn pelit ovat käyneet viime aikoina harvaksi PGA Tourilla. Hänen kilpailunsa ovat kiinni pitkälti sponsorien kutsuista. Daly on voittanut kiertueella edellisen kerran vuonna 2004, seuraavana vuonna tulivat myös toistaiseksi viimeiset (kahdesti toinen) top-10-sijoitukset. ”Big John” sanoi olevansa sunnuntaina hermostunut:

”Siitä on pitkä aika. Jos en tuntisi itseäni hermostuneeksi, ei minun pitäisi pelatakaan.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje