19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Van Dam iski Hill Sidessa kenttäennätyksen ja karkasi kahdeksan lyönnin johtoon

Anne Van Dam otti nimiinsä Valley-kentän kenttäennätyksen. Kuva: Golfliitto.

Hollannin Anne van Dam jätti kanssakilpailijansa lauantaina pitkälle takamatkalle Hill Side Golfissa pelattavassa HLR Golf Academy Openissa.

Van Dam pisti Valley-kentän kenttäennätyksen uuteen uskoon, lukuihin 62 lyöntiä, ja siirtyi jo turvallisen tuntuiseen kahdeksan lyönnin johtoon ennen sunnuntain päätöskierrosta.

Van Dam tehtaili lauantain toisella kierroksella yhdeksän birdieä. Hollantilaisen hurjin jakso osui rei’ille 10–15, jotka hän pelasi viisi alle parin.

Sunnuntaina van Dam pelaa yhdessä Englannin Kym Larrattin ja Suomen Petra Salkon kanssa.

Ensimmäistä vuottaan ammattilaisena pelaava Anne van Dam kilpailee Ladies European Tourilla, mutta kausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Hollantilainen on LET:in rahalistalla vasta 115:s.

LETASin puolella 19-vuotias lupaus on pelannut ennen tätä viikkoa kaksi kisaa, joissa hän on ollut toinen ja kuudes.

Hill Sidessa van Dam pelasi uransa parhaan kierroksen.

”Pelasin tänään todella hyvin ja löin kaikki draivit väylälle. Par-vitoset pystyin hyödyntämään tekemällä helpot birdiet. Lisäksi tein muutaman helpon birdien lyhyellä putilla”, kierroksensa lähes viisimetriseen birdie-puttiin päättänyt van Dam kertoi.

Hollantilainen nostaa vahvuudekseen etenkin pitkät draivit. Tänään Hill Sidessa nähtiinkin myötätuulessa lähes 300 metrin avauksia.

Van Damin caddiena kierroksella mukana oli äiti Narda, jota Anne kiitteli kierroksen jälkeen.

”Äiti ei pelaa golfia ja hän antaa välillä aika hauskoja ohjeita, joille sitten naureskelen. Hän piti hyvää fiilistä yllä koko kierroksen.”

11 suomalaista läpäisi cutin

Suomalaisia selvisi kilpailun viimeiselle kierrokselle 11, kun cut-rajaksi muodostui seitsemän yli parin. Kaikkiaan jatkoon selviytyi 50 pelaajaa.

Petra Salko lähtee sunnuntaina kentälle kärkiryhmässä. Kuva: Golfliitto.

Petra Salko lähtee sunnuntaina kentälle kärkiryhmässä. Kuva: Golfliitto.

Amatööri Petra Salko pääsee sunnuntain päätöskierroksella aistimaan tunnelmaa ammattilaiskilpailun kärkiryhmässä yhdessä van Damin ja Larrattin kanssa.

”Olen tyytyväinen peliini ja tietenkin sijoitukseeni. Vähän sijoitus kieltämättä yllättää, mutta en valita. Tänään birdie-paikkoja oli vähemmän kuin eilen, eikä putti kulkenut samalla tavalla”, Salko pohti kierroksen jälkeen.

”On todella siistiä päästä pelaamaan kärkiryhmään. Tavoitteena on vain nauttia ja pelata omaan peliä.”

Suomalaisammattilaisista parhaissa asemissa on Ursula Wikström. Hän teki lauantaina tuloksen 71 (par) ja jakaa yhteistuloksella +1 neljättä sijaa.

Kahdeksatta sijaa tuloksella +2 jakavat suomalaisista Elina Nummenpää ja lauantaina kaksi alle parin (69) pelannut Jenna Mäihäniemi.

Oona Vartiainen ja Sanna Nuutinen, joille kilpailu on erittäin tärkeä kiertueen rahalistaa ajatellen, taistelevat myös kärkipään sijoituksista sunnuntaina. Vartiainen (+3) on sijalla T12 ja Nuutinen (+4) sijalla T18.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje