27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Välimäki iski komean birdien 16. reiän huutomyrskyssä – Phoenix Openissa uhiteltiin haamurajaa

Sami Välimäki jahtaa kärkikymmenikköä kolmen lyönnin päässä. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki jatkaa PGA Tourin kisan toista kierrosta 28. sijalta.

Sami Välimäki pääsi Phoenix Openin toisena päivänä toden teolla osalliseksi siitä tunnelmasta, jota vain harvoissa urheilutapahtumissa on tarjolla. Hän pelasi ensin pahasti kesken jääneen avauskierroksensa loppuun ja urakoi toistakin kierrosta pitkälle, kunnes pimeys laskeutui TPC Scottsdalen kentän ylle.

Sijaa 28 jakava Välimäki jatkaa kierrostaan lauantaiaamuna 15. reiältä kokonaistilanteessa -4.

Välimäen ensimmäisen kierroksen kohokohdat olivat kolmannen (kentän 12.) reiän eagle sekä amfiteatterimaisen katsomon keskellä olevan 16. reiän birdie. Hän iski tuolla par-kolmosella tiilyöntinsä viiden metrin päähän lipusta, ja sai katsomoon kokoontuneen 20 000-päisen yleisön hurraamaan, kun putti upposi komeasti reikään.

Tästä virtaa saaneena Välimäki teki toisen birdien perään, ja kirjasi avauskierroksen tuloksekseen 69.

Perjantaina 30 reikää urakoinut Välimäki aloitti toisen kierroksen erinomaisesti pelaten etuysin neljä alle. Ainoa tahra tuli kuudennella reiällä, jolla hän otti kahdeksasta metristä kolme puttia.

Hieman ennen keskeytystä, 13. reiällä (par 5), Välimäen avaus painui veteen. Lähestyminen ajautui vasemmalle karheikkoon, ja hän sai pallonsa neljännellä lyönnillä viheriölle. Välimäki sihtaili paria noin yhdeksän metrin etäisyydellä, mutta joutui tyytymään lopulta tuplabogiin.

Yhtä suurta 18 reiän jälkeistä johtoasemaa ei ollut PGA Tourilla koettu yli 20 vuoteen.

Seuraavan reiän par jätti päivän päätteeksi paremman maun, ja hän tähyilee kärkikymmenikköä kolmen lyönnin päässä.

Golfin suurimman yleisöjuhlan, Phoenix Openin, kärkipaikkaa jakavat Nick Taylor ja Andrew Novak (-12). Ensin mainittu syttyi avauskierroksella hurjaan esitykseen jääden vain lyönnin päähän viitosella alkavasta tuloksesta.

Tuloksellaan 60 kanadalainen jakoi TPC Scottsdalen kenttäennätystä. Hän hankkiutui tuossa vaiheessa viiden lyönnin karkumatkalle; yhtä suurta 18 reiän jälkeistä johtoasemaa ei ollut PGA Tourilla koettu yli 20 vuoteen.

Toinen kierros vaati Taylorilta kymmenen lyöntiä enemmän. Hän putosi nihkeän etuysin vuoksi kärjestä, mutta palasi paremmin sujuneen toisen kenttäpuoliskon ansiosta jakamaan paalupaikkaa.

Taylor on saavuttanut urallaan kolme ykköstilaa PGA Tourilla. Näistä maukkain on viime vuonna kotikonnuilla tullut Canadian Openin voitto ensimmäisenä kanadalaisena 69 vuoteen. Hän peittosi kilpailun neljännellä playoff-reiällä Tommy Fleetwoodin pyöräytettyään 22-metrisen eagle-putin sisään.

Torstain tuntikausien mittainen sadekeskeytys vaati suurimman osan kilpailijoista jatkamaan ensimmäisen kierroksen loppuun perjantaina ja aamun halla venytti pelin käynnistymistä 1,5 tunnilla. Lauantaiksi on luvassa lisää sateita, joten Phoenix Openin läpiviennin kanssa voi tulla huonoimmassa tapauksessa vielä ongelmia.

Lue seuraavaksi: Mr. 57! – Kolumbiassa sivuttiin ammattilaiskiertueiden kaikkien aikojen ennätystulosta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

  Chip Greenside says:

  Hienosti kisan aloittanut Välimäki on jo vajonnut yhden lyönnin päähän viimeisestä sijasta. Erikoista, että näin näyttää käyvän liian usein suomalaisille!

  Marza80 says:

  Harmi, että Välimäen peli alle satasesta takkuaa kokonaisuudessaan. Pitkä peli varsinkin pitkien lähestymisten osalta kestää vertailun kärkimiehiinkin. Lähipeli kuntoon, niin potentiaalia hyviin sijoihin kyllä on.
  Kahden ja puolen kierroksen sisään Välimäellä taitaa olla tehtynä jo 4-5 kertaa alle satasesta vähintään neljä lyöntiä. Noissa karkeloissa ei kestäisi ottaa pitchin perään kolmea puttia. Putteja ensimmäisillä kierroksilla oli 31 ja 33. Jokainen yli 30 on griiniosumien määrästä riippumatta liikaa.

  Night Driver says:

  Taitaa olla hieman liian kovassa seurassa kun tuplia ja triploja tulee korttiin. Ehkä fysiikkaharjoittelu voisi tuoda tasaisuutta peliin. Maitojunalla takaisin ja kohti uusia pettymyksiä.

   Marza80 says:

   Enemmänkin haiskahtaa pääkoppahommilta. Mokat tuppaavat seurata toisiaan, ja tuloksena on sitten tupla tai tripla. Epäonnistumisen ”nollaus” pitäisi olla tehtynä ennen seuraavaa lyöntiä eikä vasta seuraavassa tiiboksissa.
   Välimäki vaan muistaakseni on todennut, ettei hänen kohdallaan tarvita mentaalivalmennusta. Ehkä kannattaisi harkita uudelleen.

  kuukkeli says:

  Vaikuttaa siltä, että hän hellittää liian aikaisin kierroksen päättyessä. Viimeiselle väylälle usein bogi.
  Voi olla, että fyysinen kestävyyskin pettää – viimeisillä rei’illä väsy iskee.
  No – mistäpäs minä sen tiedän, kun en ole valmentaja – arvelen vain.

  Slowhand998 says:

  Näkemykseni mukaan Sami pelaa liian agressiivisesti viikonlopun kierroksilla. Varsinkin, kun tavoitteena ainakin minun mielestäni pitäisi olla top 25 sijoituksia ja sillä tavalla pelioikeuden säilyttäminen. Avaukset ovat tosiaan pitkiä ja enimmäkseen tarkkojakin. Sen verran mitä features holes lähetyksissä Samin peliä pääsi seuraamaan, niin käytöksestä on varmasti ollut keskustelua eikä mitään riehumista ollut, vaikka teki eilen triplan. Senkin pohjusti liian hyökkäävä suuntaus, jolloin ilmeisesti tuulen vaikutuksesta lyönti päätyi reiän vieressä olleeseen bunkkeriin. Sen sijaan tuuletus väylän 16 birdien jälkeen oli kansainväliselläkin mittapuulla hieno. Sanoisin että kausi on lähtenyt lupauksia herättävästi käyntiin ja voimme hyvinkin odottaa iloisia hetkiä Samin peliä seuratessa.

  Night Driver says:

  Jäätävän hieno lopetus! Onnittelut Samille