27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Mr. 57! – Kolumbiassa sivuttiin ammattilaiskiertueiden kaikkien aikojen ennätystulosta

Cristobal Del Solar oli ennätyskierroksen jälkeen onnensa kukkuloilla. Kuva; Getty Images

Cristobal Del Solarin peliryhmä alitti torstain kierroksella parin yhteensä 28 lyönnillä.

Cristobal Del Solar teki torstaina historiaa sivuamalla kaikkien aikojen parasta ammattilaiskiertueilla pelattua tulosta. Hän käytti Bogotassa Kolumbiassa alkaneen Korn Ferry Tourin kilpailun ensimmäiseen kierrokseen 57 lyöntiä.

Ilmiömäinen 13 alle -kierros sisälsi kaksi eaglea ja yhdeksän birdieä. Del Solarilla oli 18. reiällä alle viisimetrinen birdie-putti tulokseen 56, mutta pallo pyörähti niukasti vasemmalta ohi.

Irlannin David Carey pelasi vuonna 2019 Alps Tourilla tuloksen 57 (-11). Kyseessä oli par 68 -kenttä, joten Del Solarin suoritusta voidaan pitää aavistuksen kovempana temppuna.

”Olen todella onnellinen. Kun lähdet kentälle, et varmasti ajattele, että pelaat tänään tuloksen 57. Voi pojat, kyllähän oli hyvä kierros”, Del Solar kertoi.

Kenttä on lyhyt, ja pelaamme korkealla. Mutta on ne birdiet tehtävä sielläkin.

”Kun olimme lyöneet 18. väylän avauksen, kysyin caddieltani, kuinka monta lyöntiä alle parin mahdan olla. Tiesin, että tulos 60 alittuu, mutta en tiennyt kuinka paljon.”

Country Club de Bogotan Pacos-kentällä oli torstaina voimassa siirtosääntö, mutta sillä ei ole ennätyksen kannalta merkitystä. Kenttää pelattiin avauspäivänä 5719 metrin pituisena. Bogota sijaitsee noin 2,6 kilometriä merenpinnan yläpuolella, joten olosuhteet tarjoavat lyönteihin tavallista enemmän mittaa. Pacosin kaltaisella kentällä pelaajille avautuu siten jatkuvia birdie-paikkoja.

”Kenttä on lyhyt, ja pelaamme korkealla. Mutta on ne birdiet tehtävä sielläkin”, Del Solar totesi.

Kyseessä on historian alhaisin PGA Tourin alaisuudessa toimivilla kiertueilla pelattu tulos. Entinen ennätys oli lyönnin verran heikompi. Sen jakoivat USA:n Jim Furyk (PGA Tour) sekä Saksan Stephan Jäger (Korn Ferry Tour). Molemmat pelasivat tuloksensa vuonna 2016.

Tulokseen 58 on maailmanlistan pisteitä kartuttavilla kiertueilla yltänyt kaikkiaan kuusi pelaajaa. PGA Tourilla tähän on pystynyt ainoastaan Furyk, kahdeksan vuoden takaisessa Travelers Championshipissä.

Bryson De Chambeau pelasi viime vuonna tuloksen 58 LIV-kiertueella. LIVillä alitettiin 60 lyönnin haamuraja myös viime viikolla, kun Joaquin Niemann tilastoi kiertueen avauskilpailussa Meksikossa tuloksen 59.

Komea ennätyskierros sisälsi kaksi eaglea ja yhdeksän birdieä. Kuva: Getty Images

Del Solarin pelikaverit Norjan Kris Ventura (62) ja USA:n Trevor Cone (63) olivat hekin torstaina iskussa. Kolmikko hurjasteli ensimmäisen kierroksen yhteensä 28 alle parin.

Astara Golf Championshipiä neljällä lyönnillä johtava Del Solar, 30, on pelannut suurimman osan urastaan PGA Tour Latinoamerica -kiertueella, jolla hän on saavuttanut neljä voittoa. Ammattilaiseksi vuonna 2017 ryhtynyt chileläinen pelaa Korn Ferry Tourilla toista kauttaan.

Del Solar harjoittelee usein Chilen suurimman golftähden Joaquin Niemannin kanssa. Kaksikolla on myös yhteinen valmentaja, Edo Miquel.

Juttua muutettu 9.2.2024 kello 9.33. Korjattu Cristobal Del Solarin etunimeä. 

Lue seuraavaksi: Jim Furyk pelasi PGA Tourilla ennätystuloksen 58

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)