[10][17]

[10][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Välimäestä jälleen 16-vuotiaiden ykkönen

Sami Välimäki voitti sarjansa viimevuotiseen tapaan uusinnassa. Kuva. Antero Lindell

Sami Välimäki lähtiFinnish International Junior Championship –kilpailun päätöspäivään niukasti Oliver Lindellin edellä. Välimäki jatkoi perjantaina Cooke-kentällä hyvää peliä ja merkkasi kierrostuloksen 70. Lindell pelasi kentän kuitenkin lyönnin paremmin tuloksella 69, joten maajoukkuepelaajat päätyivät tasatulokseen kaksi alle parin ja edessä oli uusinta.

Välimäki oli uusinnassa vaikeuksissa avattuaan väylän ulkopuolelle ja oli kolmen lyönnin jälkeen vielä sata metriä lipusta. Lindell oli puolestaan kahden lyönnin jälkeen jo parikymmentä metriä viheriön edessä.

Lindell kuitenkin epäonnistui lähipelissään ja puttasi lopulta alle metrin par-putin ohi. Välimäen lähestyminen viheriölle oli hieno, ja kun hän upotti upeasti nelimetrisen par-puttinsa, sai Nokia River Golfin nuorukainen tuulettaa 16-vuotiaiden poikien sarjan voittajana.

”Tänään pelattiin rennosti, ja jostain syystä ei jännittänyt yhtään”, Välimäki iloitsi tyytyväisenä kierroksen jälkeen. ”Kamppailu oli tosi kovaa koko päivän, ja kun Ottokin (Tolvanen) tuli siihen perään vielä, niin joutui koko ajan taistelemaan.”

”Laitoin kaikki likoon uusinnan avauksessa ja yritin kahdella päälle. Harmi että pallo karkasi vasemmalle metsään. Upotin putin samasta paikasta kuin viime vuonna ja sain sillä puolustettua mestaruuden.”

Välimäki oli mestari Finnish International Junior Championshipissa myös vuonna 2013. Viime vuonnakin voitto ratkesi vasta uusinnan jälkeen. Otto Tolvanen oli lopulta kisassa kolmas kolme lyöntiä voittotuloksen takana.

<a href=Oliver Lindell (edessä) tarjosi mestarille mainion vastuksen. Kuva: Antero Lindell" src="/wp-content/uploads/2014/06/14062719465782.jpg" width="505">

Oliver Lindell (edessä) tarjosi mestarille mainion vastuksen. Kuva: Antero Lindell

Myös tyttöjen 16-vuotiaiden sarjassa Line Toft Hansen voitti tyylikkäästi. Tanskalainen teki viimeiselle väylälle eaglen (kaksi alle parin) ja voitti kaksi päivää kilpailua johtaneen Vääksyn Anna Backmanin lyönnillä. Toft Hansen pelasi perjantain päätöskierroksen 68 lyönnillä ja Backman 72 lyönnillä. Ruotsin Beatrice Wallin oli lopputuloksissa kolmas viisi lyöntiä tanskalaisen takana.

”Meillä oli tänään todella hyvä ryhmähenki vaikka kilpailu oli kovaa. Tänään puttipelini oli parasta koko kilpailun aikana”, Toft Hansen tuumasi kierroksen jälkeen ja kiitteli putteriaan voitosta.

14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ruotsalainen Julia Engström pelasi vakuuttavasti kaikki kolme kierrosta tulokseen 70. Perjantaina hienon kierroksen 69 lyönyt Elina Saksa jäi voittajasta neljä lyöntiä. Kolmanneksi sijoittunut Tanskan Cecilie Brogger Nielsen jäi jo kahdeksan lyöntiä Saksan taakse.

Myös 14-vuotiassa pojissa saatiin suomalainen mestari. Vuosaari Golfia edustava Oscar Darlington pelasi voittoon yhteistuloksella neljä yli parin. Islannin Sigudur Arnar Gardarsson jäi kolme lyöntiä ja Tanskan Rasmus Bofill oli kolmas.

”Kierroksen aikana ryhmässä oli hyvä fiilis ja pelasin tänään parasta peliäni täällä. Lopussa tuli vähän paineita mutta onneksi en jäätynyt”, Darlington kertoi voiton varmistuttua.

Suomen ykkösjoukkue Anna Backman, Oscar Darlington, Oliver Lindell ja Elina Saksa voitti FIJC:n joukkuekilpailun.