[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - LPGA Tour

Niukasti major-paikan menettäneelle Castrenille uran paras sijoitus LPGA Tourilla – Lydia Ko suli pahoin ratkaisun hetkillä

Matilda Castren on kotiutumassa mukavasti LPGA-kiertueelle. Kuva: Getty Images

Danielle Kang otti toisen peräkkäisen voiton, kun selvässä johtoasemassa ollut Lydia Ko hyytyi pahasti loppusuoralla.

Matilda Castren (-5) onnistui hienosti Sylvaniassa Ohiossa päättyneessä LPGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi Marathon LPGA Classicin neljännellä kierroksella tuloksen 70, ja sijoittui mukavasti jaetulle 25. tilalle.

Castren teki päätöskierroksella kolme birdieä ja kaksi bogia, jotka kaikki tulivat 18. reiän birdieä lukuun ottamatta reikien 7–11 jaksossa. Viimeisen reiän birdiensä ansiosta hän onnistui kapuamaan tuloslistalla lähes kymmenen pykälää.

Parasta peliään Highland Meadows Golf Clubin kentällä Castren esitti perjantaina, jolloin hän käytti kierrokseensa 66 lyöntiä. Kiertuetulokas oli kisan puolivälissä 12. sijalla, ja taisteli viikonloppuna paikasta kärkikymmenikköön usean maailmantähden kanssa.

Eroa voiton vieneeseen Danielle Kangiin kertyi kymmenen lyöntiä, mutta jaettu yhdeksäs sija jäi lopulta vain kahden lyönnin päähän. Maailmanlistan top 10 -pelaajista Castrenin taakse jäivät Nelly Korda ja Lexi Thompson.

”Olen tosi tyytyväinen parhaaseen sijoitukseeni LPGA:lla, ja tästä on hyvä jatkaa loppukaudelle. Nyt on edessä pari päivää vapaata ja sitten pari viikkoa treeniä ennen seuraavaa turnausta”, Castren sanoi.

”Hienoa nähdä, että pelini riittää tällä tasolla. Olen itse siihen uskonut, mutta on mukavaa todeta se myös konkreettisesti. Perjantain kierros oli todella hyvä, mutta muuten tuntui aika peruspeliltä. Kaksi lyöntiä jäin top 10:stä, mutta monta puttia keksin tuolta, jotka olisivat voineet mennä sisään. Oli vähän haastavat lipunpaikat pari viimeistä päivää, mikä myös johti vaikeampiin putteihin.”

Kilpailun kymmenen parasta, joilla ei vielä ollut osallistumisoikeutta elokuun toiseksi viimeisellä viikolla Skotlannin Troonissa pelattavaan Women’s British Openiin,  saivat paikan tähän kauden ensimmäiseen majoriin. Castren jakoi tämän listan 10. sijaa, mutta jäi näiden pelaajien vertailussa rannalle heikomman maailmanlistasijoituksensa vuoksi.

”Olisin ilman muuta lähtenyt pelaamaan tuon kilpailun, mutta yritetään ensi vuonna sitten uudestaan.”

Castren pelasi Sylvaniassa kolmannen kilpailunsa LPGA:n jäsenenä. Hän ylsi helmikuussa Australiassa käydyssä Victorian turnauksessa jatkoon, mutta karsiutui kisan toisessa cutissa. Viime viikolla niin ikään Ohiossa pelatussa LPGA Drive On Championshipissä vahvasti kirineen Castrenin erotti finaalikierrokselta ainoastaan yksi lyönti.

Danielle Kang voitti molemmat peräkkäisinä viikkoina pelatut Ohion turnaukset: Kuva: Getty Images

Hän kuittasi viikonvaihteen kilpailusta palkintorahaa reilut 13 000 dollaria. Paljon rahasummaa merkittävämpää on se, että suomalainen esiintyi vakuuttavasti kovassa seurassa, eikä kangistunut päätöspäivänä, vaikka kolmas kierros hieman alavireisesti sujuikin. Castrenin pelit LPGA:lla jatkuvat elokuun viimeisenä viikonloppuna Arkansasissa.

Arkansasin kisan jälkeen hän pelaa mahdollisesti yhden Symetra Tourin kilpailun, jota seuraa LPGA:n Portlandin turnaus. Syyskuun lopussa ohjelmassa olevan Kia Classicin Castren sen sijaan arveli peruuntuvan.

Kilpailun voitto oli jo pedattu Lydia Kolle. Peräti 15 ykköstilaa naisten Yhdysvaltain kiertueella 21 vuoden ikään mennessä hankkinut uusiseelantilainen oli ottamassa ensimmäistä voittoaan yli kahteen vuoteen, kunnes hän hyytyi pahasti ratkaisuhetkillä.

Sekä 14. että 16. reiällä bogin tehneellä entisellä maailmanlistan ykkösellä oli ennen viimeistä reikää yhden lyönnin etumatka, kunnes hän sortui 18:lla tuplabogiin.

Ollessaan maailman paras pelaaja Ko, 23, tuntui olevan kylmähermoisuudessaan horjumaton ratkaisuhetkillä. Tuosta henkisestä lujuudesta ei nyt ollut merkkiäkään, vaan Kon pelirytmi katosi ratkaisuhetkillä pahoin ja rankat virheet seurasivat toistaan. Päätösväylällä Ko löi toisen lyöntinsä golfautoille tarkoitetulle päällystetylle tielle. Sen jälkeen hän löi pitchin yli griinin, chippasi bunkkeriin, nosti pallonsa hiekkaesteestä kolmeen metriin ja puttasi uusintaan riittävän putin ohi. Tuloksena oli tuplabogey, eikä Ko voinut kuin epäuskoisena todeta varman voiton livenneen käsistä viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Voitto oli Danielle Kangille (-15) toinen peräkkäinen LPGA-kiertueella. Maailmanlistalla toisena oleva Kang, 27, hätyyttelee jo tosissaan maailmanlistan kärkipaikkaa sitä nyt hallussaan pitävältä Jing Young Kolta.

Englannin Jodi Ewart Shadoff (-14) jakoi tyrmistyneen Lydia Kon kanssa kakkostilan. Jälkimmäisen tiimissä on viimevuosina ollut myrskyisää, kun valmentaja ja caddie toisensa jälkeen on saanut luvan lähteä. Tekemisessä oli nyt pitkästä aikaa tuttua Kota, mutta pitkän suvantovaiheen henkiset rasitukset hiipivät sunnuntaina kohtalokkaasti esiin.

Eurooppalaisista top 10:een mahtuivat myös yhdeksännen sijan jakaneet Ruotsin Pernilla Lindberg, Espanjan Carlota Ciganda sekä Saksan Sophia Popov.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren tasatahdissa maailmantähtien kanssa LPGA Tourilla