5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

USA voitti Presidents Cupin

USA:n joukkueen kapteeni Jay Haas (kesk.) ja vaimonsa Jan onnittelevat ratkaisevan pisteen tuonutta poikaansa Bill Haasia ottelun päätyttyä.KuvaGetty Images

Presidents Cupin viimeisestä päivästä muodostui juuri niin jännittävä kuin odotettiinkin. Pisteen johtoasemasta taistoon lähtenyt USA piti ohjaksia käsissään ja niukkaa johtoa lähes koko päivän. Muun maailman joukkue ei kuitenkaan antanut periksi, vaan kiri rinnalle (12,5-12,5) siinä vaiheessa kun viisi ottelua oli kentällä.

Suurin yllätys oli epävireiseti lyöneen Jordan Spiethin tappio Mark Leishmanille. Aiemmissa otteluissa ilman voittoa jäänyt Adam Scott puolestaan kylvetti Rickie Fowlerialuvuin 6/5.

USA:n joukkueen runkopelaajiksi nousivat parina pelanneet konkarit Phil Mickelson ja Zach Johnson. Kaksinpelivoittojen myötä pisteitä kertyi neljästä pelistä 3,5.

title_116819Kansainvälisen joukkueen tehoduo Louis Oosthuizen & Branden Grace selvitti myös sunnuntain tappiotta. Ooshuizen tasasi ottelunsa Patrick Reedia vastaan, Grace jätti Matt Kucharin vailla mitään mahdollisuuksia.

Kaikki neljä yhteistä peliään voittanut duo toi joukkueelleen 5,5 pistettä kuudesta mahdollisesta.

Muun maailman joukkueesta jäi uupumaan tarvittavaa syvyyttä kahden pistenikkarin tueksi.

Adam Scott pesi kasvojaan Fowlerin kustannuksella.

Maailmanlistan ykkösenäkin hetken olleen PGA Championshipin sankarin Jason Dayn viikonloppu oli murheellinen. Viidestä pelistä hän hävisi neljä ja tasasi yhden. Ehkä ajatukset olivat tulevassa perheenlisäyksessä ja isyyslomassa.

Lähipeli ratkaisee

Jack Nicklaus Golf Clubilla ratkaisuja tapahtui sunnuntaina päätösviheriöllä.

Bubba Watson ”lahjoitti” Thongchai Jaideelle puolikkaan pisteen missaamalla lyhyen putin.

Ratkaisevan oloinen käänne toiseen suuntaan tuli hetkeä myöhemmin. Intian Anirban Lahirilla oli ote Chris Kirkista. Tasatilanteessa Kirkilla oli neljän metrin mittainen birdieputti, Lahirilla alle metrinen.

Kirkin upotettua intialaisen kädet jäätyivät hänen omassa yrityksessään, piste meni USA:lle.

Viimeinen kentällä ollut ratkaiseva ( tilanne14,5-14,5) peli Bill Haas-Sangmoon Bae kulki Haasin komennossa ollen välillä tasan. Korealainen oli ennen kahta viimeistä yhden down. Tarvittavaa kovuutta ei löytynyt. 17:lla

Bae löi tiukassa paikassa lähestymisensä bunkkeriin. Kun reikä tasattiin, USA oli varmistanut jo sille riittäneen tasapelin.

Baen tuska jatkui viimeisellä. Viheriön edestä hän söpsöili lähestymisensä häviten lopulta 2/0.

<a href=Phil Mickelson täytti paikkansa USA:n joukkueessa paremmin kuin hyvin. Saldona oli kolme voittoa ja tasapeli. Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/10/15101110560547.jpg">

Phil Mickelson täytti paikkansa USA:n joukkueessa paremmin kuin hyvin. Saldona oli kolme voittoa ja tasapeli. Kuva Getty Images

Tapahtuma oli onnettomasta lopusta huolimatta yksi Presidents Cupin historian parhaista ja uusi aluevaltaus PGA Tourin organisoimalle tapahtumalle.

Australia isännöi Presidents Cupia ja World Cupia

Vuonna 2017 kisa käydään New Yorkissa Harding Parkin kentällä. Australia isännöi vuoden 2019 tapahtumaa Melbournessa. Kenttä on vielä nimeämättä. Muu maailma voitti Melbournessa 1998, vuonna 2011 tappiosta huolimatta Presidents Cupissa oli suurta urheilujuhlan tuntua aussifanien vahvan panoksen johdosta.

Oletettavaa on, että vuoden 2019 Presidents Cupissa Greg Norman tekee paluun joukkueen kapteeniksi.

Major-voittajien taistossa Zach Johnson (oik.) oli murskaavan ylivoimainen <a href=Jason Dayta vastaan.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/10/15101111002596.jpg">

Major-voittajien taistossa Zach Johnson (oik.) oli murskaavan ylivoimainen Jason Dayta vastaan.Kuva Getty Images

Australia nimettiin myös vuoden 2016 World Cupin isännäksi. Se on kisan hallitsveva mestari kaudelta 2013. Vuonna 1953 käynnistynyt kahden miehen joukkuein käytävä kilpailu pelattiin 2009 asti vuosittain. Tämän jälkeen kisat on pidetty 2011 ja 2013 Australiassa, jolloin Day & Scott voittivat joukkuekisan, Day henkilökohtaisen sarjan.

Maailmanhuipuista vain osa on viimeisillä kerroilla saatu houkuteltua mukaan. Marraskuuksi ajoitetulla kisalla on olympialaisten ja Ryder Cupin vuoksi tulevana vuonna melkoisia haasteita saada parhaita mukaan.

Suomalaisista Roope Kakko ja Mikko Korhonen olivat mukana 2013 sekä 2008. Parivaljakko Mikko Ilonen & Pasi Purhonen oli 2007 avauspäivän jälkeen kolmantena, lopullinen sijoitus 13. on sekin kautta aikojen paras.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)