USA taisteli tasapelin – kapteeni Woods yhä voittamaton - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

USA taisteli tasapelin – kapteeni Woods yhä voittamaton

Justin Thomas ja Tiger Woods juhlivat päätösreiällä otteluvoittoa Thomasin upotettua 5-metrisen birdie-putin. Kuva: Getty Images

Lauantain nelipallo- ja foursome-ottelut ovat kohoamassa ratkaisevaan rooliin Presidents Cupissa.

Ryminällä 13. Presidents Cupin Melbournessa aloittanut kansainvälinen joukkue ei lähtenyt kumartamaan nimekästä vastustajaansa ensimmäisissä foursome-otteluissakaan. Pisteet päivän viidessä kamppailussa tasattiin 2½– 2½, joten kotijoukkue jatkaa kahden session jälkeen torstaina hankkimassaan kolmen pisteen johdossa.

Tilanne ehti näyttää vierasjoukkueen kannalta huolestuttavalta perjantain matsien ollessa kesken. USA onnistui kuitenkin kääntämään lopun hyvällä puttipelillä pari ottelua nimiinsä, eikä ero altavastaajaksi povattuun vastustajaan päässyt repeämään.

Louis Oosthuizen-Adam Scott vs. Dustin Johnson-Matt Kuchar 3/2 (INT)

Yhdysvaltalaiset olivat ottamassa kamppailua komentoonsa oltuaan seitsemän reiän jälkeen tilanteessa 2 up. Sittemmin heidän otteensa petti, ja birdiet vaihtuivat virheisiin. Jenkit hävisivät kaikkiaan viisi reikää bogey-tuloksella, ja polvioperaation jälkeen kentille palannut Dustin Johnson oli edelleen näkymätön. Kansainväliset pelasivat vakaasti, eikä Louis Oostuhuizenin ja Adam Scottin tarvinnut tehdä pareja häikäisevämpiä urotekoja saalistaakseen pisteen. Päivän avauskamppailu on usein suuntaa antava, ja kansainvälinen joukkue vaikutti saaneen lisää virtaa voitosta.

Joaquin Niemann-Adam Hadwin vs. Patrick Cantlay-Xander Schauffele 1/0 (USA)

Patrick Cantlayn ja Xander Schauffelen niukka voitto toi tärkeän pisteen Yhdysvalloille. Matsi venyi aina Royal Melbourne Golf Clubin kentän 18. viheriölle, missä Cantlay ratkaisi pelin vieraille upottamalla yli nelimetrisen birdie-putin. Vaikka suuri yleisö saattoi seurata perjantaina isompien nimien otteluita, kohosi tämä kamppailu päivän parhaaksi. Jännittävässä matsissa kumpikaan ei ollut missään vaiheessa tilannetta 1 up suuremmassa johdossa.

Marc Leishman-Abraham Ancer vs. Webb Simpson-Patrick Reed 3/2 (INT)

Webb Simpson ja Patrick Reed olivat ottelun loppuvaiheessa 2 down tappiolla, kun jälkimmäinen esitti riehakkaalle katsojalle lapiointia muistattavaa liikettä. Abraham Ancer oli jälleen vahvassa iskussa oltuaan voittamassa jo toista pistettä kotijoukkueelle. Hän kantoi nelipallo-ottelussa Louis Oosthuizenia ja sai perjantaina Marc Leishmanin syttymään parhaimpaansa.

Ben An-Hideki Matsuyama vs. Tiger Woods-Justin Thomas 1/0 (USA)

Tiger Woods ja Justin Thomas olivat viiden reiän jälkeen tilanteessa 2 up, mutta hävisivät tämän jälkeen kolme reikää putkeen. Yhdysvaltalaiset eivät tämän jälkeen johtaneet kamppailua, kunnes Thomas upotti 18. reiällä viisimetrisen birdie-putin ratkaisten pelin vieraille. Woods ja Thomas juhlivat voittoa antaumuksella puhkuen omaan joukkueeseensa voitontahtoa.

Marc Leishmanin (selin) kanssa perjantaina pelannut Abraham Ancer on ollut kansainvälisen joukkueen syömähammas. Kuva: Getty Images

Sungjae Im-Cameron Smith vs. Rickie Fowler-Gary Woodland (tasan)

Päivän viimeisessä kamppailussa oli trillerin aineksia. Kansainväliset johtivat matsia 15 reiän jälkeen 2 up, mutta vastustajan kaksi birdieä kiristi pelin tasoihin. Imille avautui viimeisellä reiällä noin nelimetrinen voittoputti, mutta birdie-putti epäonnistui. Kun Fowler upotti 1,5-metrisen par-putin, sinetöi se tämän kamppailun ja koko session päättyneeksi tasatulokseen.

Lauantai iso päivä

Nyt viimeistään lienee selvää, että USA:n ennakkosuosikin asemalla ei ole varsinaista käyttöä 13. Presidents Cupissa. Kotijoukkue on päättänyt lähteä ottamaan jättiläisestä voittoa, mikä on näkynyt alusta alkaen kentällä ja sen ulkopuolella. Mitään ei silti vielä ole ratkaistu. Päinvastoin, haasteottelu alkaa saada vasta kunnolla tuulta purjeisiinsa käydessään kohti kolmatta pelipäivää. Lauantaina pelataan neljä nelipallo- ja neljä foursome-ottelua, joten jaossa on kahdeksan pistettä.

Seuraavana päivänä kansainvälisillä on mahdollisuus tehdä kunnon pesäero Yhdysvaltoihin, mutta oletettavasti kapteeni Ernie Els haluaa toppuutella miehistöään. Asioiden edelle meneminen huipputurnauksessa on vaarallista. Myös Tiger Woods jäi ymmärrettävästi sivuun lauantain nelipallokamppailuista saadakseen keskittyä tärkeänä päivänä enemmän kapteenin tehtäviinsä. Tigerin pitää olla tilanteen tasalla ja laatia pelaava kokoonpano iltapäivän foursome-otteluihin, joissa hän todennäköisesti itsekin on jälleen mukana.

Lauantaiaamun nelipallo-ottelut:

Marc Leishman/Haotong Li vs. Justin Thomas/Rickie Fowler
Sungjae Im/Abraham Ancer vs. Xander Schauffele/Patrick Cantlay
Hideki Matsuyama/C.T. Pan vs. Patrick Reed/Webb Simpson
Adam Scott/Ben An vs. Matt Kuchar/Tony Finau

Lue seuraavaksi: Kotijoukkue iski USA:lle luun kurkkuun – ”kansainväliset" Presidents Cupissa kolmen pisteen johtoon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)