5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

USA heitti Presidents Cupissa lisää vettä kiukaalle – kotijoukkue voi ratkaista ottelun jo ennen päätöspäivää

Max Homa tuuletti rajusti päivän viimeisen kamppailun ratkaissutta birdie-puttiaan 18. reiällä. Kuva: Getty Images

Max Homa nauttii joka sekunnista uransa ensimmäisessä haasteottelussa.

Yhdysvallat ei tunnu antavan vastustajalleen minkäänlaista siimaa Pohjois-Carolinan Charlottessa meneillään olevassa Presidents Cupissa. Kotijoukkue lisäsi perjantain fourball-otteluissa etumatkansa jo kuuteen pisteeseen johtaen kamppailua vakuuttavin numeroin 8–2.

Voittopisteet USA:lle Quail Hollow Clubin kentällä toisena päivänä pelatuissa matseissa toivat parit Jordan Spieth-Justin Thomas (vs. Adam Scott-Cameron Davis), Patrick Cantlay-Xander Schauffele (vs. Hideki Matsuyama-Tom Kim) sekä Billy Horschel-Max Homa (vs. Corey Conners-Taylor Pendrith).

Team Internationalin ainoa piste koostui parien Sungjae Im-Sebastian Munoz (vs. Scottie Scheffler-Sam Burns) ja Mito Pereira-Christiaan Bezuidenhout (vs. Kevin Kisner-Cameron Young) pelaamista tasapeleistä.

Haasteottelu on edennyt ennakkoarvioiden mukaisesti, eikä kansainvälisellä joukkueella ole toistaiseksi ollut nokan koputtamista. Se on jo Presidents Cupin puolivälissä selkä seinää vasten, eikä vierasjoukkuetta pelasta lauantaina mikään muu kuin valtikan täydellinen haltuun ottaminen isänniltä. Tähän on nähdyn perusteella kuitenkin vaikea uskoa.

Lauantaina pelataan sekä neljä foursome- että neljä fourball-ottelua. Yhdysvalloilla on siten samankaltaisella rymistelyllä mahdollisuus ratkaista Presidents Cup jo ennen päätöspäivän singeleitä. Voittoon tarvitaan 15,5 pistettä, joten kahdessa sessiossa vain puoli pistettä menettäessään USA tekee kaikki sunnuntain kaksinpelit merkityksettömiksi.

Nämä ovat niitä hetkiä, joita ei voi rahalla ostaa.

USA:n ylivoimaa on osattu odottaa, sillä Team International sai pahasti siipeensä menetettyään useita avainpelaajiaan LIV-kiertueelle. Jokaiselle Presidents Cupin ensikertalaiselle pääsy haasteotteluun on silti elämys, vaikkakin jenkkien miehistössä tulokkaiden on nyt helpompi fiilistellä.

Yksi heistä on Max Homa, joka on noussut parin viime vuoden aikana vauhdilla maailmanhuipulle. Hän kertoi tuntevansa kiitollisuutta päästyään ensimmäisen kerran edustamaan maataan Presidents Cupissa.

”Nämä ovat niitä hetkiä, joita ei voi rahalla ostaa”, hän kuvaili tuntemuksiaan upotettuaan perjantain viimeisessä ottelussa voiton ratkaisseen birdie-putin kentän 18. reiällä.

”Olin siinä putissa niin hermostunut kuin olla vain voi, mutta se oli samanaikaisesti hauskaa. En tuota onnistumista tule koskaan unohtamaan. Jaksan loputtomin kertoa kaikille halukkaille tuntemuksistani”, marraskuussa 32 vuotta täyttävä Homa jatkoi.

Mito Pereira ja Christiaan Bezuidenhout kartuttivat tasapelillään Team Internationalin laihaa pistepussia. Kuva: Getty Images

Homa tuntui muodostaneen toisen tulokkaan Billy Horschelin kanssa fourballissa mainion tutkaparin. Kaksikolla oli kentällä hauskaa ja he tukivat hienosti toisiaan.

”Täällä on majoreita voittaneita kapteeneita ja pelaajia. Maailman parhaat pelaajat tsemppaavat itseäni onnistumisiin. Eihän mitkään tavalliset kilpailut vedä tällaiselle vertoja. En ole pahemmin menestynyt majoreissa, enkä osaa kuvitella miten menestys niissä korreloi tämän kanssa. Mutta on hienoa voida auttaa maataan menestykseen kaikkein parhaimpien pelaajien kanssa.”

Mikäli joku USA:n joukkueen puolelta pitää löytää joku yllättävä detalji, niin se kohdistuu maailmanlistan ykköseen Scottie Scheffleriin ja rankingin kärkitusinaan mahtuvaan Sam Burnsiin. Heillä kun on kahdesta ottelusta plakkarissa yksi tasapelipiste ja perjantain ainoa jenkkien kokema tappio.

On silti syytä muistaa, että myös vastapuolella on raudanlujaa osaamista. Haasteotteluissa ei kannata koskaan lähteä yhteenkään matsiin takki auki, sillä hurmiolla on taipumus kääntyä sopivan tilaisuuden tullen altavastaajalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje