[12][9]

Ursula Wikström otti hienolla loppukirillä kauden parhaan sijoituksensa

Ursula Wikström syttyi sunnuntaina vahvaan suoritukseen. Kuva: Mark Runnacles/LET

Wikström pelasi Irlannin avointen päätöspäivän toiseksi kovimman tuloksen.

Ursula Wikström (-10) sisuuntui yhden vaisumman päivän jälkeen Limerickin luoteispuolella viikonvaihteessa käydyssä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Women’s Irish Openissa sunnuntain toiseksi parhaan tuloksen, 66, ja nousi 30. sijalta upeasti kärkikymmenikköön.

Birdiellä kierroksensa Dromoland Castle Golf Clubin kentällä aloittanut Wikström ei lannistunut heti perään lipsahtaneesta tuplabogista vaan iski etuysillä vielä neljä birdieä. Pienen hengähdystauon jälkeen hän löysi uuden vaihteen tehtyään kierroksen loppuun kolme birdieä lisää.

”Jo se tuntui erävoitolta pitkästä aikaa, ettei tarvinnut perjantai-iltana lentää kotiin.”

”Tänään oli yksi maksava lyönti, kun kakkosväylän avaus meni outtiin. Muuten oli sitten melko helppoa golfia”, Wikström sanoi.

Jaettu yhdeksäs tila tiesi Wikströmille kauden ensimmäistä top 10 -sijoitusta, jota ilman hän ei ole jäänyt LET:llä yhdelläkään kaudella sitten vuoden 2016.

Ennen päätöspäivää 15. sijaa jakanut Noora Komulainen (-6) sortui sunnuntaina kilpailun heikoimpaan kierrokseensa, joskin loppu oli vakuuttava. Hän oli kierrostaan jo viisi yli, kunnes teki kolmella viimeisellä reiällä kaksi birdieä ja eaglen parsien kohtalaisen tuloksen, 73.

Irlannin avoimet tuottivat Komulaiselle jaetun 28. sijan.

Turnaus huipentui Tanskan Smilla Tarning Sønderbyn, Ruotsin Lisa Petterssonin ja Hollannin Anne van Damin väliseen uusintaan. Se ratkesi ensin mainitun ensimmäisellä playoff-reiällä tekemään eagleen.

Top 20:n ulkopuolelta voittoon kirinyt Sønderby käytti sunnuntain kierrokseen 62 lyöntiä, ja tuli pelanneeksi uusinta huomioiden 19 reikää 12 alle parin. Voitto oli 23-vuotiaalle pelaajalle ensimmäinen Ladies European Tourilla.

Ursula Wikström nousi kiertueen pistetilastossa 62:nneksi. Noora Komulainen jatkaa parhaana suomalaisena sijalla 34. Kärjessä on Ranskan Celine Boutier.