25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Uloslyönnnit ratkaisevat

Avausten on pysyttävä väylällä loppuviikosta, tietää kautensa Bangkokissa päättävä Joonas Granberg. Kuva Petri Timonen.

Lee

Lee Westwood voitti reilu viikko sitten Nedbank Challengen Etelä-Afrikassa &copy Getty Images

Aasian Tourin kausi päättyy sunnuntaina Amata Springs-kentällä pelattavaan miljoonan dollarin kokonaispotin tarjoavaan Thailand Golf Championshipiin. Sama kenttä on isänöinyt useaan otteeseen myös Euroopan ja Aasian välistä Royal Trophya. Tourin päätöskisassa erikoista on nimenomaan se, että siihen on ostettu mukaan runsaasti maailmantähtiä. Kallein ostos Rory McIlroy joutui kuitenkin jäämään sairauden vuoksi pois lähtörivistä.

Joonas Granberg ja Kalle Samooja ovat pelanneet ahkerasti koko kauden. Granbergilla on tilillään voitto ja seitsemäs ja kahdeksas sija, ykkköstilan myötä kortti myös kahdelle seuraavalle kaudelle. Samoojan läpimurto on vielä tekemättä, 12:sta kisasta hän on päässyt viidesti jatkoon, paras sijoitus on 15:s Singaporesta. Tuossa kisassa hänellä oli ennen päätöskierrosta selkeä paikka jopa voittaa kisa.

”Vähän hassu maku tässä viimeisessä kilpailussa on noiden tähtien myötä. Arviolta 20 kaveria on maksettu mukaan, heille maksetaan huomattavasti enemmän kuin mitä palkintopotti on”, Joonas Granberg mietti edellisviikolla harjoitellessaan Black Mountainin kentällä Hua Hinissa.

Avausten

Amata Springs-kenttä on viritetty parhaimmilleen, kentän layoutia pelaajat ovat kehuneet kilvan. Myös Granberg tietää parhaiden pärjäävän viikonloppuna.

”Hieno kenttä ja hyvin vaativa. Täällä hyvät avaukset ovat arvossaan. Jos se puoli pelistä ei toimi, ovat mahdollisuudet kovin vähäiset. Minulla on ollut tiiltä suuria vaikeuksia viimeaikoina, nyt treeneissä on tuntunut huomattavasti paremmalta”, Granberg jatkaa.

Molemmat suomalaiset käynnistävät torstaina pelinsä iltapäivällä.

”Sitten on edessä kotimatka Turkuun. Uusi kausi käynnistyy tammikuun lopulla tai helmikuun alussa. Siihen asti on aikaa ladata akkuja. Tässä kisassa on kuitenkin vielä yksi hyvä mahdollisuus näyttää taitoja ja saada oppia”, Granberg lopettaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje