18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Tytöillä lupaava alkua EM-kisoissa

Albert Eckhardtilta ja Kristian Kulokorvelta odotetaan vahvaa panosta Tukholmassa käynnistyvissä EM-kisoissa.

Golfin alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkueiden EM-kisat käynnistyivat Saksassa St. Leon Rotissa suomalaisittain lupaavasti. Suomi jakaa Tanskan kanssa kuudetta sijaa yhteistuloksella +7. Tyttöjen kilpailua johtaa Englanti huimalla tuloksella -22. Kun viiden pelaajan tulos lasketaan, englantilaiset olivat 5, 8 lyöntiä pelaajaa kohden suomalaisia parempia…

Englanti on ensimmäisen päivän jälkeen hämmästyttävästi 18 lyöntiä toisena olevaa Espanjaa edellä. Saksa on kolmantena par-tuloksella.

Anne

Anne Hakula on tyttöjen joukkuen avainpelaajia. Kokemusta on karttunut mm. kahdesti Finnair Mastersista.

Parhaiten suomalaisista onnistui avauspäivänä Anne Hakula (-1), joka on henkilökohtaisessa sarjassa jaetulla 13. sijalla 120:n pelaajan joukossa.

Matilda Castrén (+1), Miia Pulliainen (+2), Jenna Mäihäniemi (+3), Sandra Salonen (+3) ja Iida Nikka (+4) pelasivat tasaisesti, joka lupaa hyvää toiselle lyöntipelikierrokselle.

Viiden parhaan pelaajan tulokset huomioidaan joukkuetuloksiin.

”Pelattiin niin kuin etukäteen suunniteltiin”, kommentoi joukkueen valmentaja Mikael Mustonen.

”Nyt toinen samanlainen päivä, tai ehkä hieman vielä parempi, niin että olemme kahden päivän jälkeen varmasti kahdeksan parhaan joukossa. Sen jälkeen varsinaiset pelit sitten alkavat”, Mustonen suunnitteli.

Poikien joukkue selkä seinää vasten

Kovin odotuksin varustettu poikien maajoukkue epäonnistui avauspäivänä Lidingön saarella Tukholmassa. Aleksi Myllymäki (+2) oli päivän paras suomalainen ennen Albert Eckhardtia (+3) ja Kristian Kulokorpea (+5). Juhana Kukkonen, PatrikTeppola ja Mikko Kauniskangas pelasivat avauspäivän semaan tulokseen (+7).

Albert

Albert Eckhardt kuukahti avauspäivän toisella puoliskolla. Nousu kahdeksan parhaan joukkoon edellyttää keskiviikkona Eckhardilta huomattavasti parempaa tulosta.

”Hippu” Eckhardt oli hyvässä vauhissa ulosmenossa pelaten sen kaksi alle (32). Sisääntulo alkaa Lidingössä par-viitosella, jossa Eckhardt teki harmikseen tuplan. Lisää kylmää vettä tuli viiden reiän jaksossa 13-17, joilla korttiin merkittiin neljä bogeyta ennen päätösväylän birdietä.

Joukkuetulos (+24) oikeuttaa avauspäivän jälkeen vasta jaetulle 13. sijalle 16 maan joukossa. Matkaa kahdeksatta sijaa jakaviin Ranskaan ja Norjaan on kymmenen lyöntiä.

”Se on otettavissa vielä kiinni, mutta koko joukkueen pitää pystyä parantamaan. Sanotaanko, että kokonaistulos oli tänään keskinkertainen. Nyt on joillakin pelaajilla tilaisuus ottaa johtavaa roolia joukkueessa”, poikien joukkueen valmentaja Pasi Purhonen kommentoi.

Purhonen on virkansa puolesta optimistinen kuten pitääkin. Kymmenen lyönnin eron kiinnisaaminen vaatii viideltä pelaajalta kuudesta todella kovaa onnistumista, täydellistä muodonmuutosta avauspäivään verrattuna. Muuten maajoukkue taistelee torstaista eteenpäin sijoista 9-16, joka olisi melkoinen pettymys.

Englannin Max Orrin ja Espanjan Jon Rahm olivat päivänkärkipelaajat tuloksella -2. ”Tulostaso kertoo, että kenttä oli kinkkinen ja tuuli toi vielä oman lisänsä. Raffit ovat todella tiukkaa tavaraa”, Purhonen luonnehti Lidingön olosuhteita.

ENNAKKO:

Suomalaisjuniorit mitalijahdissa

Suomalaisen amatöörigolfin tasonmittausta suoritetaan alkaneella viikolla 18-vuotiaiden EM-kisoissa. Poikien ja tyttöjen joukkueet ovat viimeisten vuosien aikana selvinneet useasti lyöntipeliosuuden jälkeen kahdeksan joukkoon, reikäpeleissä mitalihaaveet ovat hautautuneet viimeistään puolivälierissä hyvistä yrityksistä huolimatta.

18-vuotiaat ovat saavuttaneet kahdesti pronssia. Kaudella 2000 Minea Blomqvist ja Kaisa Ruuttila olivat tyttöjen joukkuen kantavia voimia Tukholmassa. Ruotsista on samoilta ajoilta myös poikien pronssi, tuon joukkueen tähtiä olivat Tuomas Tuovinen ja Jaakko Mäkitalo.

Paljon on vettä virrannut noiden mitalien jälkeen, eikä tavoiteltua mitalisadetta ole vielä tullut voimakkaasta panostuksesta huolimatta. Odotukset ovat korkealla lyöntipeliosuuden käynnistyessä tiistaina. Kahdeksan joukkoon nouseminenkin vaatii isoa onnistumista.

Tyttöjen EM-kisassa Saksassa on mukana 20 maata ja poikien EM-kisassa Ruotsissa 16 maata. Stuttgartin lähistöllä sijaitseva Golf Club St. Leon-Rotin kenttä on suomalaisille ennestään tuttu, mikä luonnollisesti lisää menestysodotuksia.

Pojat pelaavat Tukholmassa Lidingön perinteikkäällä kentällä joka vaatii paljon tarkkuutta ja pelinlukutaitoja pituuden sijaan. Joukkueen ennakkoon kovin tähti on Albert Eckhardt, joka ei vielä kauden alkuvaiheissa ole saanut parasta osaamistaan irti. Kansainvälistä kokemusta on runsaasti myös Juhana Kukkosella, Kristian Kulokorvella sekä Aleksi Myllymäellä.

Tyttöjen joukkue Saksassa:

Anne Hakula Espoon Golfseura

Matilda Castrén Espoon Golfseura

Iida Nikka Koski-Golf

Miia Pulliainen Kymen Golf

Sandra Salonen Nordcenter Golf & Country Club

Jenna Mäihäniemi Master Golf Club

Poikien joukkue Ruotsissa:

Albert Eckhardt St. Laurence Golf

Mikko Kauniskangas Tarinagolf ·

Juhana Kukkonen Oulun Golfkerho

Kristian Kulokorpi Tammer-Golf

Aleksi Myllymäki Nokia River Golf

Patrik Teppola Lahden Golf

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje