[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - PGA Tour

Turning Stone Championship on jäänyt valitettavan täytekisan rooliin

Vaughn Taylor koki vuosi sitten katkeran play off -tappion Matt Kucharille. © Getty Images

Päällekkäisyydet huippugolfissa heittävät aina pieniä varjoja toisten kisojen päälle. Suomessa kansainväliset kisat jäävät Vanajanlinnassa pelattavein amatöörien EM-kisojen varjoon.

PGA Tourilla Turning Stone Resort Championship on kuitenkin vielä epäonnisempi. Maailman parhaat pelaajat ovat nimittäin kokoontuneet Firestonen kentälle pelaamaan Bridgestone Invitationalissa. Palataan siihen kuitenkin myöhemmin.

Turning Stone Championship joutui tekemään kaudella 2010 vaihtokaupan. Tällä kaudella turnauksesta tuli osa PGA Tourin varsinaista kautta, aikaisemmin kisa pelattiin syksyllä, kun pelaajilla oli mahdollisuuksia saada vielä viime hetken FedEx-pisteitä. Kisa oli kuitenkin hiukan irrallaan muusta PGA Tourin kalenterista, eikä sillä ollut merkitystä esimerkiksi majoreihin valmistauduttaessa.
Nyt kisan paikkaa on muutettu, mutta kolikon kääntöpuolella on päällekäisyys Wolrd Golf Championship -sarjan Firestonen kisan kanssa. Sää pohjoisessa New Yorkin osavaltiossa on varmastikin suotuisampi elokuun alussa kuin lähempänä lokakuuta, mutta mediahuomio on taatusti aiempaa pienempää.
Viime vuonna kisan voitti Matt Kuchar. Tuolloin 31-vuotias Floridassa syntynyt Kuchar kuittasi voitostaan rapiat miljoona dollaria. Playoffissa ratkennut voitto oli Kutcharin uran toinen PGA Tourilla.
U.S. Amateurin voittanut ja maailmanlistan 50 parhaankin joukossa piipahtanut Kuchar on melkoisen tuttu näky tuloslistoilla kärjen kannoilla. Voittoja ei kuitenkaan ole osunut noita kahta enempää kohdalle. Kausi 2010 on silti mennyt melkoisen putkeen. Siitä kertovat PGA Tourin rahalistan seitsemäs ja FedEx-cupin kahdeksas sija.
Vaikka tämä kisa onkin jäänyt huonoon rakoon, on ykköstiille saatu houkuteltua nimekkäämpiäkin pelureita. Mukana Kutcharin lisäksi ovat muun muassa RoccoMediate, Rory Sabbatini ja D.J. Trahan. Ilari Ceder