5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Turhaan parjattu – Woodsin saldo reikäpeliotteluissa on mainettaan parempi

Tiger Woods teki 13. Presidents Cupissa täydellistä jälkeä. Kuva: Getty Images

Tiger Woodsin haasteotteluiden henkilökohtainen pistetilasto on monen yllätykseksi plussan puolella.  

Tiger Woodsin päätös valita itsensä USA:n Presidents Cup -joukkueen pelaavaan kokoonpanoon ei saanut marraskuun alussa varauksetonta hyväksyntää. Ei siitäkään huolimatta, vaikka kysymys on lajin kaikkien aikojen ykköstähdestä ja edelleen voittavaa golfia esittävästä maailmanlistan top 10 -pelaajasta.

Syy on selvä. Woodsia ei ole koskaan pidetty erityisen hyvänä joukkuepelaajana tai pelastavana enkelinä joka toinen vuosi käytävässä Ryder Cupissa. Hän on pelannut tässä Yhdysvaltojen ja Euroopan välisessä haasteottelussa kaikkiaan 37 kamppailua, joista voittoja on kertynyt 13, tappioita 21 ja tasapelejä kolme.

Erityinen huomio kiinnittyy Tigerin nelipallo- ja foursome-tilastoihin. Ne kertovat, että on hän ollut hankkimassa joukkueelleen yhdeksää otteluvoittoa, mutta joutunut kättelemään vastustajiaan 19 kertaa tappion merkiksi.

Tässä on kuitenkin vain toinen puoli totuutta. Presidents Cupin tilastot mukaan laskien Woods on kuin onkin ollut useammin voittavana kuin häviävänä osapuolena isoissa haasteotteluissa.

Kuluneella viikolla Woods esiintyi yhdeksännen kerran Yhdysvaltain ja kansainvälisen joukkueen välisessä mittelössä ja tulos oli loistava. Myös kapteenin vakanssia haasteottelussa hoitanut Tiger pelasi kolme kamppailua ja otti jokaisesta täyden pisteen.

Royal Melbourne Golf Clubilla ainoana pelaajana pelkkiä voittoja koonnut Woods nousi samalla Presidents Cupissa ohi Phil Mickelsonin kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen 27 voitollaan. Tappioita kansanvälistä joukkuetta vastaan käydyissä haasteotteluissa hänelle on kirjattu 15 ja tasapelejä yksi.

Woods on pelannut Ryder Cupeissa ja Presidents Cupeissa yhteensä 80 ottelua, joista voittoja on 40, tappioita 36 ja tasapelejä neljä. Saldo on siis sievoisesti plus-merkkinen.

Toki kyynisimmät voivat osoittaa Woodsin edelleen varsin kehnoa tilastoa tasokkaampana pidetyssä Ryder Cupissa, missä hän on selvästi pakkasen puolella. Mutta ei sielläkään mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Tiger on pelannut Ryder Cupeissa kahdeksan kaksinpeliä, joista voittoja on kertynyt neljä ja tappioita kahden tasapelin ohella vain kaksi.

Molemmat merkittävät joukkueturnaukset huomioiden, Woodsin akilleen kantapääksi näyttää muodostuneen nelipallo-ottelut, joiden tilasto myös Presidents Cupissa on hänen osaltaan niukasti tappiollinen.

Woodsin kannattajat voivat osoittaa tästä aiempien haasteotteluiden kapteeneita, jotka kenties eivät ole löytäneet hänelle sopivia pelikumppaneita. Kipparit mahdollisesti ovat luottaneet, että Woods isona tähtenä pystyy kantamaan nelipallo- ja foursome-otteluita yksinkin, eikä hänen pelipariinsa ole mahdollisesti kiinnitetty tarpeeksi huomiota.

Tiger voi joka tapauksessa onnitella itseään hyvistä valinnoista Melbournessa, kun hän poistui kentältä Justin Thomasin kanssa kahdesti voittajana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)