11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Tunnelma tiivistyy Vierumäellä

Virvik Golfin Oliver Lindell on vahvasti kiinni 14-vuotiaiden poikien sarjan voitossa. Kuva: Juha Taskinen

Toinen päivä Vierumäen Classic-kentällä pelattavassa Finnish International Junior Championship -kilpailussa oli todellinen moving-day. Päivän parhaasta kierrostuloksesta (69) vastasi 14-vuotiaiden poikien sarjassa pelaava ja Virvik Golfia edustava Oliver Lindell. Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Lindell löi torstain kierroksellaan peräti 16 griiniosumaa ja taituroi niistä viisi birdietä. Bogeja porvoolaisen tuloskorttiin merkittiin kaksi.

”Putit upposivat tänään hyvin, enkä ottanut kuin yhden kolmen putin viheriön. Kierroksen ainoa moka sattui isälle, joka pesi aamulla mailani ja unohti rautanelosen sinne pesupaikalle. Yhden lyönnin se maksoi, kun rauta vitonen jäi yhdellä väylällä lyhyeksi”, paljasti isona ammattilaiseksi aikova Lindell.

Taktiikka päätöskierrokselle 13-vuotiaalle ja vasta neljä vuotta golfia pelanneella Lindellillä on jo laadittuna: ”Lähden pelaamaan paria joka väylälle. Lähestymiset pyrin lyömään vain keskelle viheriötä. Birdiet tulevat jos tulevat”, suunnitteli seitsemän lyönnin johtoasemassa päätöskierrokselle starttaava nuori mies. Lindellin kahden kierroksen yhteistulos on 143 (-1) ja hän on ainoa kilpailun 156 pelaajasta joka on alittanut kentän parin.

Taistelussa 14-vuotiaiden Suomen mestaruudesta Lindellin ero kilpailussa kolmatta sijaa jakavaan suomalaiskaksikkoon, Antti-Jussi Lintuseen ja Niko Kuivaniemeen on jo yhdeksän lyöntiä. Kaksikko on kokonaistilanteessa +8. Väliin mahtuu vielä Islannin Fannar Steingrimsson (+6).

Asikkalan Golfseuran <a href=Anna Backman pelasi nuorempien tyttöjen sarjassa päivän kovimman kierrostuloksen. Kuva: Juha Taskinen" src="/wp-content/uploads/2012/06/12062822283628.jpg" align="left" width="209">

Asikkalan Golfseuran Anna Backman pelasi nuorempien tyttöjen sarjassa päivän kovimman kierrostuloksen. Kuva: Juha Taskinen

14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kärkipaikalla jatkavat Norjan Susana Vik sekä Tanskan Puk LyngThomsen (+2). Kolmantena oleva Suomen Anna Backman sai nipistettyä torstain kierroksellaan yhden lyönnin kaksikon etumatkasta. Asikkalan Golfseuraa edustava Backman (+8) on kuitenkin vahvin ehdokas ikäluokkansa Suomen mestariksi, sillä kilpailussa neljättä sijaa jakava MiraKervinen on jäänyt jo yhdeksän lyönnin päähän.

16-vuotiaiden sarjan kärjessä on edelleen Jeremy Freiburghaus (par). Sveitsiläinen pelasti torstaina tuloksen 74, ero kisan kakkoseksi nousseeseen Ruotsin Felix Kvarnströmiin on nyt kolme lyöntiä.

Freiburghausista neljän lyönnin päässä majailee toinen sveitsiläinen Neil Woernhard, joka on kolmantena. Neljättä sijaa tuloksellaan +5 jakavat Otto Vanhatalo, Ruotsin Adam Blommé sekä Viron Marten Palm.

Suomen mestaruustaistelussa viimevuotista voittoaan puolustavan Vanhatalon niskaan tiukimmin hengittävät Santtu Malin (+6) ja Mattias Lepistö (+8).

Vanhempien tyttöjen sarjan kärkipaikalle ennen finaalipäivää nousi Kokkolan Bettiina Törmänen (+9). Voittotaistelusta on tulossa todella herkullinen, sillä toista sijaa vain lyönnin kärjen takana jakavat Sandra Salonen sekä ruotsalaiset Stephanie Henning ja Desiree Andersson. Kolmikon kahden kierroksen jälkeen kokonaistilanteessa +10.

SM-tittelinkin suhteen kaikki on vielä avoinna, sillä Jenna Mäihäniemen ja Salosen välinen on ero vain yksi lyönti. Eikä kisassa kuudentena majaileva Olivia Kumpulainenkaan ole kuin lyönnin päässä pronssista.

Kilpailun yhteydessä pelattavan Nations Trophy -joukkuekilpailun ykkösenä päätöspäivälle starttaa Suomen ykkösjoukkue. Toisena on Pickala Golfin seurajoukkue ja kolmantena Islanti.

Suomen mestarit ja Mikko Ilonen Trophies -voittajat ovat selvillä perjantai-iltana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje