[13][26]
Kilpagolf - LPGA Tour

Tseng kiri Arkansasissa voittoon

Yani Tsengin viidestä voitosta neljä on tullut LPGA Tourilla takaa-ajajan roolissa. © Getty Images

Yani Tseng (-13)pääsi esittelemään tehokasta kiriherkkyyttään jälleen sunnuntaina. Taiwanlainen oli 36 reiän jälkeen kolme lyöntiä johdossa ollutta Michelle Wie jäljessä, mutta venyi lopulta lyönnin turvin Arkansas Championshipin voittajaksi.

Tsengin viidestä LPGA-voitosta neljä on tullut takaa-ajoasemassa. Samantapasia nousuja hän on esittänyt mm. tällä kaudella Kraft Nabiscossa, vuoden 2009 Corning Classicissa sekä toissa kaudella LPGA Championshipissä.

Maailmanlistan seitsemäntenä oleva Wie tavoitteli Rogersissa toista peräkkäistä voittoaan naisten Yhdysvaltain kiertueella. Wien missattua tilaisuutensa, on Ai Miyazato meneillä olevalla kaudella edelleen ainoa pelaaja, joka on pystynyt kahteen peräkkäiseen ykköstilaan.

Voittonsa myötä Tseng nousi LPGA Tourin ansiolistalla toiseksi, Miyazaton jälkeen. Yhdeksänneksi Arkansasissa sijoittunut japanilainen jatkaa edelleen maailmanlistan ykkösenä.

Rogersissa seurattiin mielenkiinnolla myös Juli Inksterin (-6)edesottamuksia, josta olisi voittaessaan tullut kaikkien aikojen vanhin voittaja naisten Yhdysvaltain kiertueella. 50-vuotias Inkster oli vielä finaalikierroksen alussa hyvin mukana voittokamppailussa, mutta päivän edetessä tahti hiipui. Tuloksen 72 pelannut 31-kertainen turnausvoittaja sijoittui kisassa lopulta jaetulle yhdeksännelle tilalle.

Mm. Inksterin ja Miyazaton kanssa jaetulle yhdeksännelle tilalle sijoittui myös turnauksen paras pohjoismaalainen, Ruotsin Anna Nordqvist.

Arkansas Championshipiin suomalaisväriä toi Minea Blomqvist (75-73), jolle tuli kuitenkin lähtö turnauksesta kahden kierroksen jälkeen.

LPGA Tourin seuraava turnaus pelataan Alabamassa 7.-10.10. Tuolloin vuoronsa saa Navistar LPGA Classic.

Blomqvistin tie nousi pystyyn Arkansasissa

Minea Blomqvist pystyi parantamaan ensimmäisen kierroksen tulostaan Arkansas Championshipissä kahdella lyönnillä, mutta jatkopaikka jäi silti haaveeksi. Tuloksissa 75-73 oli tällä kertaa kaksi lyöntiä liikaa finaalikierrosta ajatellen.

Minea

Minea Blomqvistin pelit päättyivät Arkansasissa kahteen kierrokseen. &copy Getty Images

Minea Blomqvist ei onnistunut vielä tänä viikonloppunakaan selvittämään tietään LPGA Tourin kisan päätöskierrokselle. Asia selvisi lauantaina, kun toisen kierroksen tulos 73 jätti hänet neljän lyönnin päähän turnauksen cut-rajasta.

Blomqvistin toinen kierros oli lähes identtinen ensimmäiseen verrattuna. Molempien kierrosten ainoa birdie ja bogeista kolme osui samoille rei’ille. Lauantain kierroksella oli kuitenkin kaksi bogia vähemmän ja näin hänen 36 reiän tuloksekseen saatiin +6.

Arkansas Championshipin kärkeen nousi Michelle Wie, joka pelasi lauantaina kisan toistaiseksi kovimman kierrostuloksen 64 lyöntiä. Wie (-10) taituroi toisella kierroksellaan yhden eaglen lisäksi seitsemän birdietä, mutta joukkoon mahtui myös kaksi bogia.

Hänellä on ennen finaalikierrosta kolmen lyönnin johto kolmikkoon: Yani Tseng, Na Yeon Choi ja Juli Inkster. Kovimmista suosikeista Ai Miyazato, Suzann Pettersen ja Jiyai Shin ovat jaetulla 22. sijalla, tuloksellaan -2.

Blomqvistilta kehno aloitus Arkansasissa

Pitkästä aikaa LPGA Tourin kisassa mukana oleva Minea Blomqvist epäonnistui Arkansas Championshipin avauskierroksella. Hän on tuloksellaan 75, yhdeksän lyöntiä johdossa olevaa Morgan Presseliä jäljessä.

Karsiutuminen

Karsiutuminen väijyy Minea Blomqvistia jälleen LPGA Tourin kisassa. &copy Getty Images

Minea Blomqvist ei ole meneillään olevan kauden muutamissa harvoissa LPGA Tourin kisoissaan onnistunut vielä kampeamaan itseään turnauksen jatkokierroksille. Perjantaina käynnistynyt Arkansas Championship näyttäisi juuri nyt tarjoavan hänelle saman kohtalon lauantaina.

Blomqvist on tuloksellaan 75 kisassa 111:ntenä, kun mukana on kaikkiaan 132 pelaajaa. Jatkoonpääsy edellyttää häneltä toisella kierroksella vähintään kuutosella alkavaa tulosta.

Suomalainen teki perjantain kierroksellaan viisi bogia, ainoan birdien tultua Pinnacle Country Clubin kentän ensimmäisellä (Blomqvistin 10:s) reiällä.

Arkansas Championshipin kärjessä on tuloksen 66 pelannut Morgan Pressel. Toisen sijan jakavat GloriaPark, Yani Tseng sekä Na Yeon Choi. He ovat Presseliä lyönnin jäljessä.

Suzann Pettersen (68) on tulosluettelossa parhaana pohjoismaalaisena, viidennellä sijalla.

LPGA:n tähdet tuikkivat Arkansasissa, Blomqvist mukana

Maailman parhaat naisgolfarit ottavat seuraavaksi mittaa toisistaan Arkansasissa pelattavassa LPGA-turnauksessa. Kahden miljoonan dollarin kisassa nykykuntoaan testaa myös Minea Blomqvist, joka sijoittui pari viikkoa sitten pelatussa Finnair Mastersissa 18:nneksi.

Minea

Minea Blomqvist starttaa Arkansasin kisan ensimmäiselle kierrokselle aamutuimaan. &copy Getty Images

LPGA Tour jatkuu kahden viikon tauon jälkeen Pinnacle Country Clubilla, Rogersissa. Kyseessä on Arkansas Championship, johon osallistuu maailman huippukaartin ohella myös Minea Blomqvist.

Esikoisensa keväällä synnyttänyt Blomqvist on joutunut uuden elämäntilanteen vuoksi hakemaan toisenlaisia rutiineja arkeensa. Se on luonnollisesti tehnyt hänen kohdallaan meneillään olevasta kaudesta tunnustelevan osittain taktisistakin syistä.

Blomqvist sai mahdollisuuden jäädyttää äityislomalaisena kauden 2010 kategoriansa, voidakseen jatkaa täysipainoisesti vuoden 2011 alusta edellisvuoden sijoitusten perusteella. ”Jäädytyksen” edellytyksenä oli se, että Blomqvist pelaa tänä LPGA Tourilla alle kymmenen turnausta.

Blomqvistin kisa käynnistyy Arkansasissa perjantaina klo 7.59 paikallista aikaa ryhmässä, jossa ovat mukana myös Jane Park sekä Shanshan Feng. Blomqvist oli edellisen kerran tositoimissa LET:n kalenteriin kuuluvassa Finnair Mastersissa, jossa hän sijoittui 18:nneksi.

Arkansasissa ei ole ennakkoon ajateltuna pulaa voittajaehdokkaista. Mukana on maailmanlistan 15 kärkipelaajasta 14 naista, johtotähtenään listaykkönen Ai Miyazato.