[13][26]

[13][26]
Kilpagolf - PGA Tour

Toms toipui nopeasti

David Tomsin hyvä pelivire jatkui Forth Worthin turnauksen avauskierroksella. © Getty Images

David Toms vaikutti toipuneen nopeasti Players Championshipin uusintatappion aiheuttamasta harmituksesta. Toms löi Crowne Plaza Invitationalin ensimmäisellä kierroksella tuloksen -8, ja on kisan kärjessä yhdessä Chez Reavien kanssa.

”Se oli yksi niistä päivistä kun reikä näytti suurelta”, Toms sanoi. ”Tämä tulos takuulla auttaa minua unohtamaan viime sunnuntain tapahtumat, tarvitsin hyvän aloituksen.”

Toms venyi Playersin finaalikierroksella uusintaan tekemällä viimeisellä reiällä birdien, mutta missasi mahdollisuutensa lyhyeen par-puttiin heti uusinnan alussa.

Tulos 62 oli Tomsin kovin kierros viiteen vuoteen. Hän pelasi Sony Openissa tammikuussa 2006 tuloksen 61, ja voitti tuolloin uransa 12. turnauksen PGA Tourilla. Sen jälkeen 44-vuotias Toms ei ole voittoihin pystynyt.

Kolmantena oleva Rickie Fowler löi torstaina lyönnin enemmän kuin Toms ja Reavie. Hän oli ennen viimeistä reikää kiinni johtopaikassa, mutta teki Colonialin 18:lla tuplabogin.

”Harmittava lopetus, mutta löin ja puttasin todella hyvin. Toisen puoliskon 29 ei kuulosta pahalta yhdellä tuplabogilla”, Fowler sanoi.

Vuoden 2008 Canadian Openin voittaja Reavie on tekemässä paluuta viimevuotisen polvileikkauksen jälkeen. Vaikka Reavie selvitti cutin kuudesti kymmenessä ensimmäisessä turnauksessaan, löytyy hänen tilastoistaan vain yksi top-40-sijoitus.

Toipumispykälän sallimissa rajoissa kilpaileva pelaaja tarvitsisi kolmessa seuraavassa kisassaan yli 450 000 dollarin tienestit saadakseen täyden pelioikeuden loppukaudeksi. Palkintoarvoltaan 6,2 miljoonan dollarin Crowne Plazassa voittaja kuittaa 1 160 000 dollaria.