23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Timo Saarela piikkipaikalta päätöspäivään Lohjan FT-kilpailussa

Markus Ervasti on kahden lyönnin päässä kärjestä Lohjalla.

Markus

Golfin Finnish Tourin kolmas osakilpailu jatkui tänään pitkälti samanlaisessa säässä kuin avauspäiväkin. Puuskittainen tuuli häiritsi pelaajia osan päivää, mutta se ei haitannut liiemmälti ainakaan miehiä, jotka pelasivat tänään huomattavasti kovempia tuloksia kuin avauspäivänä.

Kärkipaikan otti miesten kisassa haltuunsa Kymen Golfia edustava Timo Saarela, joka pelasi kierroksensa loistavasti tulokseen viisi alle, 67 lyöntiä. Saarela johtaa kokonaistuloksellaan -7 (70+67=137) kahdella lyönnillä ennen PGA-ammattilainen Markus Ervastia, joka löi tänään tuloksen 69 lyöntiä. Ervasti on kokonaistuloksellaan -5 (70+69=139) toisena ennen Messilä Golfin Teemu Toivosta, joka myös pelasi tänään tulokseen kolme alle, 69 lyöntiä, ja on kahden päivän jälkeen kokonaistuloksessa -4, (71+69=140).

Miesten cut-raja asettui Lohjan St. Laurencessa kuusi yli par´in tasolle (+6) ja mukaan päätöskierrokselle pääsi kaikkiaan 40 pelaajaa.

”Ensimmäisessä flaitissa oli hyvä lähteä, sillä keli oli aivan moitteeton aamulla kahdeksan aikaan. Lähdin liikkeelle pää tyhjänä ja lyöntiin luottaen. Heti alusta alkaen kaikki tuntui toimivan avauksia, lähestymisiä ja putteja myöten. Sain aika lentävän lähdön ja tein flow-tilassa ensimmäiselle seitsemälle reiälle mukavat viisi birkkua. Griinit olivat eilisen kaltaiset ja hyvin tasalaatuiset – putti toimi kerrassaan jouhevasti. Rentoutumisesta on syntynyt mukava olotila, jossa peli kulkee, mutta silti olen pikkuisen yllättynyt johtoasemasta. Päätöspäivänä en aio missään nimessä jarrutella. Liialla varmistelulla avaisin ovia takana väijyville ammattilaisille, eikä se olisi viisasta”, naurahtaa Kymen Golfin Timo Saarela.

Naisten kisassa piikkipaikan otti haltuunsa eilen kakkostilaa jakanut Virvik Golfin Maiju Uusi-Simola, joka pelasi kierroksensa tulokseen +2, 74 lyöntiä. Uusi-Simola on kahden päivän jälkeen kokonaistuloksessa +3 (73+74=147). Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut Oulun Golfklubin Serena Kukkonen pelasi tänään tuloksen +4, 76 lyöntiä, ja on kisan kakkosena lyönnin kärjestä ennen finaalipäivää kokonaistuloksella +3 (72+76=148).

Elina

Kisan kolmantena on joukon kokenein pelaaja Nokia River Golfia edustava Elina Nummenpää, joka löi tänään tuloksen +2, 74 lyöntiä. Nummenpää on ennen viimeistä kierrosta kaksi lyöntiä kärjestä kokonaistuloksellaan +5 (75+74=149). Näin ollen naisten kärki on aivan nipussa ja kaikki on vielä auki voiton suhteen.

Kisaa johtava Virvik Golfin Maiju Uusi-Simola voitti viime vuonna Finnish Tourin karsinnat 13 yönnin erolla seuraavaan ja keskittyy tällä kaudella pelaamaan touria.

”Peli oli melko tasaista tänään ja sain tehtyä muutaman hyvän pelastuksen. Eniten olen nauttinut Pyhä Laurin viheriöistä, joihin minulla taitaa olla erityisen hyvä suhde. Täällä on tosi helppoja ja tosi vaikeita väyliä, mutta kaikilla niillä voi sattua lähes mitä tahansa. Alkukaudesta on ollut lyönnin kanssa jonkin verran ongelmia, mutta nyt tekeminen tuntuu hyvältä. Huomisesta voin sanoa sen verran, että toivottavasti pystyn nauttimaan kierroksesta ja kilpailusta kaikessa rauhassa. Aion keskittyä pelkästään omaan touhuun”, sanoo Virvik Golfin Maiju Uusi-Simola.

Nokia River Golfin Elina Nummenpäällä on kärkinaisista eniten kokemusta voittokahinoista, mutta hänkin peräänkuuluttaa rentoutta otteisiinsa ratkaisuhetkillä.

”Vaikka paikoin puuskittainen ja suuntaa vaihdellut tuuli laittoi välillä miettimään, oli keli mitä mainioin tuloksen tekemiseen. Alku oli tänään tosi tahmea ja kolmen reiän jälkeen olin kierrostani jo kolme yli. Otin tilanteen kuitenkin rauhallisesti ja ajattelin, että rundin bogit olivat nyt tässä ja pian alkaa tulla birkkuja. Kun niitä sitten syntyi ulosmenon loppuun, tuli todella hyvä fiilis. Olin monasti hyvillä paikoilla ja laittelin stressittömiä par-putteja kupin reunoilta sisään. Lähden samanlaisella rennolla fiiliksellä päätöspäivään ja sitten aion pakkailla tavarat ja lentää heti kisan jälkeen Espanjaan Joukkue-EM-kisoihin La Mangaan. Olisin voinut hyvin levätä tämän viikonlopun, mutta päätin silti pelata Lohjan FT:n, sillä hyviä kisoja ei kesän aikana ehdi tulla liikaa”, vakuuttaa Nokia River Golfin Elina Nummenpää.

teemu tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje